Friday, November 20, 2015

Jalan-jalan di Mid Valley Megamall........


Assalamualaikum....


Weekend adalah masa utk familyyyyyy.... actually hari-hari adalah hari utk family kan :-) Kalau duduk kat rumah asyik nak tido je...maklum la dah biasa weekdays kalut dgn hal anak-anak bersekolah & rutin harian yg lain... weekend agak relaks tak buat banyak keje, jadi kalau tak buat apa-apa mesti mata ni layuuuuu je ngantuk! So baik la keluar jalan-jalan...


Plan asal bila sampai mid valley nak makan kat restoran kayu nasi kandar.... tempat feveret kami la tu kalau ke mid valley ... tapi tetiba ternampak restoran The Lobster la pulok.... memang dah tau kan harga menu2 kat situ hhmmmmm.... tapi sekali sekala takpe la... eynda tak pernah makan lobster tau...kesian kan... syukur dapat merasa jugak... ntah bila pulak nak ulang makan lobster nih...




Masa kami masuk situ takde pelanggan lain maka kami dilayan bagaikan raja....  Red Lobster Cheddar Bay Biscuits ni dihidangkan sebelum order kami siap... sedap biskut ni... luar rapuh dalam lembut... balik rumah terus google resepi...ntah bilanya nak buat! :-D

Masa nak balik staff yg layan kami tu tambah lagi 6 biji utk kami bawak pulang... bestnyaaaa....





Ni menu yg eynda order.... nampak sikit tapi Alhamdulillah kenyang.... ada nasi, scallops, udang , lobster & mix veges.... lobster tu eynda makan paling last... nak enjoy keenakkan lobster tu la konon...

Masa nak balik staff bagi voucher satu meal free kalau next time makan kat situ.... owhh ye kanak-kanak dapat makanan free utk setiap main meal so jimat jugak la... voucher tu tamat 30 november ni hhmmmm sempat ke nak guna ni...pastu staff tu rekemen, next time datang makan kena try fresh lobster yg ada dalam aquarium diaorg... mesti mahal kannnnn....


Dah kenyang perut jalan-jalan dalam mall, terjumpa kedai La Juiceria... try sebotol sebab tak pernah rasa...tapi dah lama tau pasal La Juiceria ni...


Pilih yg ada perisa coffee jugak walaupun ada banyak pilihan jus lain... biasalah kalau "hantu kopi" kan...sedap la jugak... rasa almond sebab letak almond :-D




Belanja gambar puan belog sekeping... Hannah tu tak brape sihat sebab tu taknak senyum. Tapi Alhamdulillah dah sihat... jalan-jalan shopping apa yg perlu pastu balik rumah...


Orang perempuan ni kalau shopping sebatang lipstik pun dah happy kan... janji shopping hahaha... apalagi kalau beli lipstik tu kat shopping mall... sangat lah best! :-D











5 comments:

Rizziela said...

sedapnya... meleleh tgk

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Sedapnya Coffee tu Eynda..
Akak suka coffee tapi tak boleh minum byk sebab ada migrain..

ietams said...

memang sedap btul makan minumnya tu k.eynda..
tapi midvalley skrang susah benau tempat parking.
jenuh kesana sini cari parking

Mrs Little Voice said...

nampak sedap2...

betul tu kak eynda...kalau jalan2 sambil makan2 pun dah happy

farae al-farafisya said...

Salam Kak Eynda...
Pembaca senyap blog akak, terasa nak komen pulak bila baca ayat last tu...
Hehehe..
Memang happy lain macam bila keluar dan dapat beli at least satu benda...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails