Tuesday, August 18, 2015

Nasi Kandar Royale, Denai Alam, Shah Alam.



Assalamualaikum....






Nasi kandar Royale....

Nasi kandar ni femes kat area utara kan...

Walaupun eynda orang utara, tapi tak pernah makan kat restoran tu...

Agaknya ramai yg dah tahu restoran ni buka cawangan di Denai Alam, Shah Alam... kat area rumah Amy Search youuuuu hihi....

Eynda baru je tahu...kebetulan ada kawan rumahnya kat Denai Alam tu... eynda ada hal sikit kat Denai Alam... alang2 dah sampai tu biasalah nak teroka apa yg ada kat situ especially kalau ada tempat makan yg best-best! :-D

Tunggu je weekend terus pegi makan dgn family.... wow.... nasi big portion betul... tapi memang betul sedap la... eynda ni makan la apa pun semua sedap kan ahahaha.... masakan dia walaupun kari tapi rasa light2 aje... tak sebu perut... nasi kuning tu rasa macam nasi minyak kenduri kawen kekekeke... Eynda makan habis sepinggan tau! Sebab breakfast makan kuih lodeh 2 ketul je.... lunch awal ni dlm 10.30am.... kenyang sampai 5pm ok... kebetulan petang tu ada open house raya rumah jiran...elok2 la perut kelaparan balik :-p

Eynda ambik lauk kari kambing & sayur.... kawan eynda kata lauk daging masak hitam kat situ sedap...so next time boleh try...

Actually setiap minggu nak makan kat situ... tapi hubby tanya...tak rasa malu ke setiap minggu muka kita je kat situ? Ahahahaha....

Eynda ok je... sebab hari2 muka eynda je kat Jaya Grocer bukit jelutong tu! :-p


Alamat :

Nasi Kandar Royale,
k, Jalan Elektron 16/N,
Denai Alam, Shah Alam





6 comments:

lia ummiirfan said...

wahh! kalo gini takyah tunggu balik kampung ler.. hihi..

FadMN said...

lahhh ada gak kt denai alam eh.dekat gak ni.haritu makan nasi royale kt kota damansara.area uptown tu.yang tu adik beradik dengan yang kat ampang tu

izzeyda said...

Bila sedap, tak mustahil akan ada ulangan kali kedua dan seterusnya..

cik zuzie said...

Nasi Kandar Royale ni sama ka dgn Nasi Royale Ampang? Saya pergi nak makan tapi nasi kuning habis katanya. Dan dia ada jual makanan spt restoran mamak yg lain (roti canai etc). Kalau kat Ampang tu tak pernah habis nasi kuning nye...hmm. Musykil sikit.

Bos 77 said...

Nasi royale uptown ngan ampang je betul yg denai x de kena mengena pakai nama je

Bos 77 said...

Harap jgn tertipu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails