Sunday, June 14, 2015

Smoked Duck, HOMST Restaurant.



Assalamualaikum....




Sape suka makan daging itik?

Eynda ni sejak kawin la pandai makan itik... kambing... dulu2 mana pandai... dulu2 makanan eynda terhad sangat sebab memang jenis tak pandai makan...sup sayur sawi rebus.... ayam goreng... nasi goreng... zaman keje dulu lebih suka makan roti sebab sambil makan sambil buat keje...cepat skit habis keje haha... 

Citer pasal itik ni... eynda pernah makan rendang itik...kari itik...sepupu eynda la ngajar... pegi rumah diaorg selalu dihidang dgn lauk itik...kekadang hari raya pun ada hidangan lauk itik kat kampung...

Smoked duck...itik panggang... hubby pulak ngajar hehe...sedap daging itik ni... liat-liat tapi lembut... 

Semalam mertua ada kat rumah, bawak pegi lunch... eynda yg teringin nak makan smoked duck kat HOMST ni... banyak kali pegi dah... nasib baik mertua pun makan daging itik... 

Dalam gambar tu large portion... tak banyak pun... harga RM28. Selalunya itik panggang kat bazaar Ramadhan boleh dapat sekor RM40 kalau tak silap... 

Sape2 yg pandai masak sendiri lagi best...tapi eynda tak tau harga pasaran utk itik segar haha...tau makan je :-D


HOMST Restaurant ni adalah restoran Chinese Muslim Cuisine... ada banyak cawangan...boleh check kat sini : cawangan HOMST .






4 comments:

Ann Ishak said...

kalau itik salai masak lomak cili api pun sedap jugak...itu masakan wajib negeri sembilan :)

eynda said...

Ann Ishak...sodap tuuu :-)

izzeyda said...

sedap tu iktik.. sama laa baru beberapa tahun ni jer baru pandai makan itik, kambing..

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam kak eynda,
iols peberet tau itik
kat penang susah nak dapat sob3
my mak rendang itik is the best he3

pssttt : sudaaaaaaahhh, iols dah mula craving for itik ni sob3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails