Monday, June 15, 2015

On This Day #1.



Assalamualaikum....


Eynda ada subscribe "On This Day" di FB...seronok jugak baca status2 lama eynda...nak tergelak ada...malu pun ada... ntah apa-apa status la eynda tulis...

Ni status eynda 5 tahun lepas....




Hari ni 5 tahun lepas tengah sibuk pindah rumah.... nampak sangat kejakunan dapat rumah ada tangga :-p 

Maklum la sebelum ni duduk apartment & kondo... apartment dulu ada tangga sebab 5 tingkat aje... tapi eynda kat 1st floor... mana guna sangat tangga luar rumah tu...

Kondo pulak ada tangga jugak tapi guna lif la sebab duduk tingkat 5 dari 7 tingkat.... bila lif rosak baru la berpeluh-peluh naik turun tangga kecemasan. Paling tak best time lif rosak kalau balik shopping barang dapur...jenuh ulang alik angkat barang dari kete...


Ni antara reply dari kawan-kawan... seronok nak update ni selepas 5 tahun!






Owhhhhh.... eynda dah 2 kali jatuh tangga tu tau huwaaaa.... dulu masa baru pindah tangga tu licin sangat ... sampai sekarang kena hati2 turun tangga...clumsy jugak kekadang :-p





Dah 5 tahun... akak belum kurus2 dik huwaaaaaa.... tapi takpe... yg penting amalkan hidup sihat kan ;-)





Ni dari pengalaman eynda jugak lepas 5 tahun.... haaaa betul3x !! Sekarang dalam sehari ada la 11-12 kali je naik turun tangga tu ...tu pun kekadang nak lagi kurangkan guna tangga :-D




Bagus jugak ada "On This Day" ni... dapat la perbaiki cara menulis status kat fb... amalkan menulis status yg baik-baik aje atau lebih baik berdiam...










8 comments:

izzeyda said...

ya betul tu kak EYnda.. kekadang diam tu lebih baik..

Sidratul Muntaha said...

the silent killer..
ahahaa
tu mmg baik

lia ummiirfan said...

memang boleh kurus kak kalo rumah ada tangga ni.. hihi.,

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam ka eynda,
haaaaa????
lagu mana 'on this day' tu ek???
nak jugak subscirbe
macam best ja he3

adianiez AIDA said...

very nostalgia gitu ekk...
anyway sabtu ni aida baru nak amik kunci umah baru.
umah bertangga jugak.
tak mcm umah skang :)

LYAfrina said...

heheh..kenangan terimbau..

Mummydearie said...

Hahaha! Kalau nak kurus, memang dah kurus dah turun naik tangga. Samalah macam saya dulu masa duduk di condo. Kalau ada masalah dengan lif, memang menangislah angkut barang. Barang tak pernah sikit pulak tu!

Khai♥Rin : anies said...

ooo maknanya dah 5 thn jg laa akk ddk kt sn yek? ;-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails