Tuesday, June 16, 2015

Jurassic World @ TGV, 1 Utama.



Assalamualaikum...


Eynda kasi 5 bintanggggg!! Cewahhh.... 5 bintang utk movie Jurassic World... over sangat tak? Berhak tak dapat 5 bintang? Yg belum tengok sila la pegi tengok ye.... ini pendapat peribadi eynda aje.... tapi memang best la citer ni...

Tak reti sangat nak bagi review... perasaan masa tengok movie ni... sedih ada... kelakar ada... scene kiut miut ada... terkejut pun ada ...nasib baik tak terangkat kaki melompat atas kerusi kan ...suspen ada...macam2 la... 







Watak dinasour paling eynda suka... raptor... charlie...blue... delta... kekadang nampak macam perangai fluffy pun ada... suka teleng2 kepala...



Watak utama feveret eynda... Claire & Owen... percaya tak eynda tak ingat nama2 watak lain? :-p Punya obses dgn watak dua orang ni haha...



Kagumnya diaorg guna mercedes GLA! Terasa macho je kete tu...Kete feveret eynda  ni...*winkwink*





Part ni sedih... habis dinasour kena bunuh dek Indominus Rex...watak dinasour paling ganas & paling cerdik... masa ni Hannah tanya "mama nangis ke? " Haiihhh....mata memang la berair tapi mati-matian la tak ngaku kat anak kannn...Indominus Rex tak makan binatang lain... dia cuma jadikan toys main2 & bunuh gitu je... teringat fluffy jugak... burung...tikus... sesumpah... semua dia lambung2 bunuh je... fitrah haiwan kan...sampaikan eynda pesan kat fluffy... tolong la jangan bawak balik "hadiah" (haiwan2) ke rumah lagi... kalau balik dah kiok ok lagi... kalau bawak balik yg masih hidup kesian sangat... terpaksa buat macam2 nak lepaskan haiwan2 tu...





Suspen time ni... Indominus Rex tengah cium2 bau manusia... pandai Owen bocorkan minyak kete... tak dapat la dinasour tu jumpa dia...


Gambar2 dia atas eynda google je ye...



Kali ni kami tengok movie kat LUXE ..




Nak jugak letak gambar dalam gelap... ada meja kecik di setiap tempat duduk so agak selesa nak letak makanan... tempat duduk pun jarak jauh antara satu sama lain so tak rasa sempit...


San Andreas pun dah tengok tapi masa tu pegi tengok dgn hubby je...anak2 duduk rumah dgn mertua & anak sedara... sekali sekala boleh la curi2 dating kan... maklum la sepanjang masa eynda memang terikat dgn 2 bijik handbag berjenama tu hehehe...San Andreas tengok 3D @ iMax 1 Utama... best giler movie tu...lagipun tu 1st time eynda tengok 3D movie tau... maluuu...orang lain dah beratus kali kot... kan dah kata, ada anak kecik2 dulu mana boleh tengok segala mak nenek D tu... dah tu asyik tengok movie yg menjadikan kita kanak-kanak jugakkk...sabar je la... :-D




17 comments:

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam kak eynda,
waaaaaaaa
lama iols ak terjah bloh ahkak
buka2 blog nengok ada gambor akak pelok rimau
aauuummmm he3

psstt : best nengok wayang dengan anak2 yer :)

mamabeauty said...

kak.. saya rasa macam kurang aksi kali ni hehe.. yang paling saya suka yang part 3 ker yang diroang terperangkap dengan cucu tu..

tapi still terjerit gaksler nengok dinasour tu..hehe

adianiez AIDA said...

jeles nyer.
ramai frens yg da tgk.
tak sempat kot nak tgk kat panggung.
lusa da puasa :(
sedih...
silap plan nih kali...

FadMN said...

dah lama tak tengok wayang sejak ada budak kecik.kang bawak takut mengamuk lak.hehe.sudahnya, tengok sorang-sorang jer.mmg tak feel langsung.hehe

Athirah Zain said...

ramai ckp best, kna tgk ni lps exam,hehe

LYAfrina said...

lya pon dah tgk last week..setuju bg 5*****.. nak bago 10********** pom boleh...

layan cerita ni, dgn kita2 skali terjerit... huhu...
blh byangkan kalo theme park tu betul2 wujud..nk pergi x?? hehe

Mrs Little Voice said...

Kak enyda...alin lamgsung tak penah...kalau pi mst jakun...hehehhee

Mrs Little Voice said...

Kak enyda...alin lamgsung tak penah...kalau pi mst jakun...hehehhee

eynda said...

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH, hehehe.... kasi happening skit header tu... haah seronok bawak anak2 tengok wayang... rasa macam sekepala je ahahah...

eynda said...

Mamabeauty... actually kannn... akak tak ingat pernah tengok ke tak jurassic park yg lepas2 :-p Macam takde kenangan dalam kepala je ... tapi still thrill kan... belum tengok 3D lagi tu...kalau 3D terlompat kot hahaha...

eynda said...

adianiez AIDA, takpe nanti2 boleh tengok... :-)

eynda said...

FadMN, sama la macam anak2 akak kecik2 dulu... now je dah boleh enjoy sikit... :-)

eynda said...

Athirah Zain, tengok jangan tak tengok... carta nombor satu movie dalam sekelip mata ;-)

eynda said...

LYAfrina,

Kannnn... kalau tengok yg 3D mesti rasa lagi real... kalau ada theme park gitu ishhhh tak tau la nak pi ke tak... pegang tiger hari tu pun sekarang dah pikir 1000 kali nak ulang pegang hahahaha...

eynda said...

Mrs Little Voice , uisshh.... kena pi tuuu hehe..

Mummydearie said...

Saya memang minat Jurassic trilogy ni tapi yang ini tak dapat tengok. Anak-anak dah pergi dengan sepupu dan makciknya. Lepas tu terus bersambung puasa memang takda peluanglah nak singgah panggung.

Saya tak pernah pun tengok 3D sebabnya dah agak lama juga saya tak masuk panggung sejak anak yang bongsu lahir.

Khai♥Rin : anies said...

kwn sy ckp movie ni sesuai utk knk2 je hahahaha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails