Thursday, December 18, 2014

Phuket 2014 ~ Phuket Fantasea ~ # Day 2.




Assalamualaikum...


Masih kisah hari ke2....

Petang tu dalam 5pm kami ke lobby... dalam 5.30pm shuttle dari Phuket Fantasea datang ... dalam perjalanan tu shuttle berhenti di beberapa hotel lain utk ambil tourists yg nak ke Phuket Fantasea jugak...

Kami tak bawak kamera...eynda pun tak bawak handphone... sebab nanti masa nak masuk ke tempat show semua gadget akan dikutip simpan oleh pihak Phuket Fantasea... diaorg siap check handbag eynda kot2 ada handphone... hubby bawak handphone...kena la beratur bahagian simpan gadget dulu baru boleh masuk ke tempat show... nak bawak tu boleh... tapi bayangkan la pengunjung ada dalam 1K.... jenuh la masa nak balik nak collect gadgets... sesak giler....

Makaaaa... takde la gambar2 sebelum tengok show... sedih jugak... dah biasa snap sana sini kan hehe... tapi bagus jugak la... atleast enjoy persekitaran... kalau la eynda bawak phone, asyik nak snap gambar aje... macam2 yg terlepas pandang.... :-p Hubby pun tak snap gambar apa-apa huhu...

U all klik kat sini la kalau nak tengok apa itu Phuket Fantasea : Phuket Fantasea .

Kat sini pulak harga tiket : ticket .


Kami ambik pekej yg sekali dgn buffet.... ada section halal buffet di situ...akan diasingkan dari pengunjung lain...

Sebelum show start kita boleh jalan-jalan kat area situ... macam funfair la lebih kurang... tapi lagi best dari funfair! Sape yg dah pegi mesti tahu kan....boleh tengok white tiger.... ada white peacock... ada jual macam2 cenderahati (tak beli punnn..).

Buffet start 6.30pm...  leka kat tempat buffet tetiba tengok kat tiket alamak!! Time utk bergambar dgn gajah hingga 7.45pm!! Pastu tetiba hujan lebat giler.... cemana nak ke tempat gajah ni?? 

Dalam hujan renyai kami redah jugak... masa tu dah nak habis tempoh bergambar dah... kena la jugak gigih sebab dah bayar mahal2 kan...Kalau bawak handphone takde makna eynda nak guna photographer utk posing dgn gajah ni.... atleast ada kenangan datang ke tempat ni.... yg ni harga lain pulak dari pekej tiket... tak silap eynda 850 Baht utk bergambar dgn gajah2 ni... dapat satu CD softcopy gambar, dapat gambar besar macam kat bawah ni... dan 2 keping gambar ukuran kecik....

Alhamdulillah dapat jugak bergambar dgn gajah2 siam hehe... yg penting eynda dapat pegang gajah yeayyyyy!!




Gajah2 tu pun cerdik... habis je photoshoot terus turunkan belalai diaorg tu :-)


Pastu jalan2 lagi sebab 8.20pm baru gate bukak... tapi nasib baik la beratur cepat... selepas kami punya la sesak dah line... kira kami dapat beratur di lane pertama la hehe...

Haaaa..masa masuk gate ni la semua gadget kena kutip! 

Pastu beratur kat gate ke dewan pulak... masa ni ternampak la seekor makhluk yg comel tengah minum susu.... huwaaa comel..... anak harimau tengah minum susu! 

Apa lagi buat muka comey kat hubby... nak bergambar dgn anak harimau la pulak mak budak ni.... bayar lagi 850 baht utk pekej macam gajah tadi.... takpe la hubby ye... eynda kalau holiday takde shopping handbags baju bajan gelang emas permata... takde... tapi bab bergambar dgn haiwan2 macam ni eynda sukaaaa sangat...so banyak habis duit kat posing dgn haiwan aje la kat Phuket ni heheheh....





Tadaaaaa.... anak harimau betul ye.... comel giler! Bulu dia kasar...tapi berkilat...nampak macam pakai losyen...tapi tak berminyak... arrggghhh tak reti nak describe... teringat Fluffy kat Malaysia hehe...

Haaaa pastu baru la masuk ke dewan utk tengok show... pendek citer orang thai ni pandai buat bisnes ye.... selangkah demi selangkah kita berjalan semua masuk duit kat depa... kita pun terpedaya haha... takpe itu semua kenangan... mana ada kat Malaysia?? ;-)

Show start 9pm.... wahhhhh teruja sungguh tengok show diaorg.... kena la pegi tengok sendiri... penuh aksi suspen... diaorg muncul dari pelbagai sudut di auditorium tu... tepi kiri kanan atas bergayut terbang semua ada haha... sound system perfect! Kalau la kat Malaysia buat show macam ni.... tak bosan langsung... penari2 semua lemah gemalai je menari... tapi eynda perasan ramai ladyboy yg menari ... cantik giler diaorg ok... kalah wanita tulen...eynda pun tercabar huhu...masa kat luar tu kat kedai2 funfair pun ramai ladyboy... eynda nak masuk ke salah satu kedai la.. penyambut tetamunyer comel giler... terpesonaku... dgn mekap macam barbie... bibirnyer lipstick pink... saje lalu tepi dia... sekali dengar suara dia erkkkkk...okkk... tak original ahahahah....

Untuk Phuket Fantasea....Eynda kasi 5 bintang!! :-D

Hannah sampai nanges2 rindu kat Phuket Fantasea masa nak balik Malaysia.... 

Show berlangsung dalam 1 jam setengah kot... lepas tu semua kelam kabut beratur ambik gadget la.. hubby pun... satu je handphone...kena beratur jugak... nasib baik sistem diaorg bagus...sesak tapi kejap je dah settle... kagum betoi....

Pastu terus ke tempat shuttle... pun bagus jugak... sebab ada banyak lane utk pelbagai destinasi... so takyah beratur sesak2 nak balik ke resort/hotel kita....

Kejap je rasa dah sampai balik ke resort... Phuket Fantasea tu kat area Kamala Beach... sebelah Patong Beach aje...

Masuk bilik bersihkan diri...tido... tunggu matahari esok pagi pulak...







7 comments:

Nieda ramly said...

kreatif sungghuh... tapi gajah ni memang buat duit di siam.

Nieda ramly said...

kreatif sungghuh... tapi gajah ni memang buat duit di siam.

eynda said...

Nieda...kannn... kat mana2 pun ada gajah trademarknyer... toys pun gajah :-)

Ainniah Zulkefli said...

macam menarik ja bawak anak2 kat Phuket Fantasea ni. Lama giler tak jalan obersea. Asik koje, koje, dan koje, dan koje. Huhuhu...

jemput lawat blog ain jugak yer.. :)

ainniah.com

Mummydearie said...

Rugi juga tak dapat snap foto sendiri tapi takpalah, sesekali bayar lebih sikit apa salahnyakan. Kat sana ladyboynya memang mengancam ye. Kalau tak dengar suara, maybe kita pun terpedaya sama!

izzeyda said...

menariknya tempat nih.. pandai diaorang buat duit ye.. ok laa tuh, ada jugak gambar walaupun dengan haiwan jer..

hehehe ladyboy diaorang memang mengancam kan kak Eynda.. kalau tak dengar suara mesti dah tertipu.. hehehe..

sal ya said...

Seronoknya cuti2 malaysia.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails