Wednesday, December 17, 2014

Phuket 2014 ~ Novotel Phuket Resort ~



Assalamualaikum.....


Oleh kerana kami check-in pun dah lewat malam, gambar2 suasana bilik pertama kali masuk tak dapat la nak tepek kat sini... sebab cahaya dalam bilik sangat la romantik... samar2 aje.... 

Novotel Phuket Resort terletak di antara Patong Beach & Kalim Beach.... Patong beach pantainyer landai... Kalim Beach berbatu-batu sikit.... terletak agak jauh dari pekan Patong so sangat privacy... walaubagaimanapun jalan kaki aje kalau nak ke pekan Patong tu... pusing2 area tu jugak... bagus utk exercise kaki hehe...





Pinjam dari google... nak tunjuk kedudukan resort.... ada satu lagi, Novotel Phuket Vintage Park... tapi yg tu betul2 tengah pekan... jauh dari beach.. dekat dgn Bangla Road! Haha.... so eynda rasa bawak anak-anak ni baik la jauh sikit dari pekan tu... coz malam2 kat pekan tu happening sangat... nanti eynda yg pening :-D





Lobby....





Lobby...





Yg berbumbung tu coffee house... tempat buffet breakfast... hhmm.. setakat makan dedaun.. roti.. ada jugak section utk vegetarian... ada mee goreng... nasi goreng sayur... menu harian tak berubah pun...





Yang ini bilik2 mengadap laut... maknanya duduk kat balkoni tu dah nampak laut luas kot... 





Ada 3 tingkat swimming pool.... yg ni tingkat paling atas...





Tingkat ke2...





Pool paling bawah... utk kids kat level ni aje... tapi ada bar tepi pool pulak... maka ramai jugak la yg dewasa guna pool bawah ni sebab ada bar utk minum2... 





Oleh kerana resort ni kat area bukit, maka ada la tempat untuk selamatkan diri kalau ada tsunami... 





Balkoni bilik kami.... besar balkoninyer...





Balkoni2 kat atas....





Haaaa... ni pemandangan dari bilik kami... keluar ke balkoni nampak bumbung hijau tu dulu haha... pandang jauh skit nampak la Patong Beach ;-) Takyah pegi jauh2 tengok sunset... dari balkoni ni kat bukit depan tu je sunset :-)





Bilik eynda...




Gambar penuh bilik eynda... cilok dari website novotel...




Bilik anak-anak... kami booked 2 bilik... nasib baik dapat connecting room... memang ada mintak pun masa buat reservation... cuma takut takde yg kosong je...


Harga bilik satu malam dalam RM300++.......... affordable sangat... dgn lokasi yg bagus, resort yg cantik... service yg tip top.... 


Kalau nak tau lebih lanjut pasal resort ni klik kat sini : Novotel Resort Phuket








8 comments:

Lynn Hamzah said...

tq for sharing eynda...nampak selesa sangat bilik tu...

CikLily Putih said...

cantik sungguh tempat ni.. serius best tuh facing laut kan...

Puteri said...

breakfast makan daun2 ek hehehe hotel2 di thailand ni yg tak lalu byk sgt pork based breakfast, bersusun...

Salam kenal! Jemput singgah BLOG saya. Ada tips dan perkongsian tentang bisnes dari rumah dan macam2 lagi :)

izzeyda said...

wah cantik dan menarik hotel tuh.. bilik pun selesa..

FadlinaMokhtar said...

Rindu la phuket

fidza said...

Best la Phuket ni..btw harga hotel okla tak mahal sgt..ingat mahal sangat kak..

Ila said...

Wah ...best! tak hujan ye kat sana Eynda?

Mummydearie said...

Nampak selesa biliknya. Harga pun not bad. Swimming pool pun sampai tiga. Kalau tak puas terjun tiruk, tak tahulah nak kata apa. Cantik view dari hotel ni. Boleh feeling2 romantik juga, kan!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails