Friday, November 21, 2014

Sesi Terjah IKEA.



Assalamualaikum....


Ni citer Sabtu lepas.... * baca dgn sabar sebab dah macam karangan budak sekolah*

Bangun pagi sebelum subuh... sebab rutin hubby setiap pagi sabtu solat di surau pastu ada kuliah subuh... surau dekat je dgn rumah... tu yg best!

Tapi pagi tu kuliah dibatalkan... actually ditukar ke hari ahad tapi mata eynda ni tak baca betul2 announcement kat telegram tu..so dah silap inform hubby huhu... lepas solat subuh hubby balik rumah...terus ajak pi IKEA...bersiap sekarang!! Wahhh... seawal subuh la kami bersiap anak beranak hahaha.... 

Bukan apa... al-kisahnyer eynda ni nak beli banyaaakkkk barang kat IKEA *konon*.... dah banyak kali pegi IKEA tu... dalam masa beberapa bulan sebelum ni banyak kali dah terjah IKEA tu... tapi bila sampai dgn sesak nak parking, kena parking jauh... pastu masuk IKEA merenyut manusia ntah datang dari mana... nak beli barang, manusia lagi ramai dari barang! Dah ambik barang satu troli, kena beratur panjanggggggggggg.... owwhhh kami jenis tak sabar kekadang.... orang lain mungkin sanggup beratur panjang... kami letak troli tepi, kami balik dgn tangan kosong.... sebab selalu pegi tengahari...petang... malam... timimg tak kena kot...

Maka lepas bersiap kami pun keluar menuju ke IKEA.... jalan tak jammed.... sampai basement parking IKEA pukul 8.45am!! Hambekkkkk.... pintu IKEA/IKANO pun dok berkunci lagi... terpaksa la jalan kaki keluar dari basement ikut jalan kereta masuk parking tu... hebatkan... alang-alang nak pegi IKEA biar sampai sebelum pintu bukak! Siap boleh pilih parking mana satu :-D

Oleh kerana awal, belum breakfast, kami breakfast dulu kat Teh Tarik Place kat The Curve... makan nasi lemak bungkus & kopi o kosong.... alas perut yg kelaparan....dalam 9.30am baru kami ke IKEA...

Rupanya dah ramai dalam IKEA ye... ingat kami je awal ahahaha.... especially kat cafe IKEA tu... penuh manusia sedang breakfast! Dah nampak macam waktu lunch pulak... ramai ye...

Akhirnya happy giler dapat beli barang kat IKEA.... ikut hati macam2 nak bawak balik rumah tapi kena dengar cakap "banker" la jugak ye... antara yg eynda beli rak kasut.... bekas letak baju2 kotor... bantal2 kecik dgn sarung...bla bla bla... Dah lama tau tak shopping barang2 utk rumah... asyik shopping bajuuuuu/tudungggg jek :-p

Letak barang dalam kete, kami jalan-jalan kejap kat The Curve/IKANO... lunch siap-siap kat restoran mamak tepi tesco tu... tau tak eynda makan apa... nasi biryani & daging kambing yg seketul macam bahagian peha ke lutut ke apa tu... mcm rupa gear box pun ada... haaaa... kata diet kan... tapi eynda baru je sembuh dari diarrhea... 6 hari terseksa...31 kali membuang tapi sekilo pun tak turun *aptb*

So makan aje la biryani & kambing seketul besar!

Pastu balik rumah.... dalam 2pm dah sampai rumah... itu yg eynda suka kalau shopping pepagi... rasa macam ehhhh awalnya dah balik rumah... padahal 4-5 jam jugak kat shopping kompleks... tak rasa lama pun... rasa macam pegi... beli...balik... 





Gambar lepas sarapan di Teh Tarik Place......gambar kat IKEA tadak.. sebab sibuk shopping :-D










19 comments:

Kakcik Nur said...

Seronoknya dapat shopping...tapi kakcik belum pernah jejakkan kaki pun ke IKEA tu...huhuhu...

Mummydearie said...

Betul tu, Eynda. Saya kalau nak ke Ikea mesti selepas Subuh. Shutter tak buka saya dah terpacak. Saya tak sanggup nak membeli masa crowded. Ikea ni bila masanya tak penuh orang pun saya tak tahu. Lebih afdal datang pepagi buta. Parking pun ikut suka hati kita. Pernah sekali masa cuti raya Cina, saya fikir orang tak ramai saya pun pergilah. Rupanya ramai je macam biasa. Tension sekejap.

Kalau keluar pagi, kita rasa macam ada banyak je masa dalam satu hari tukan. Boleh keluar shopping lagi ^_^

Sempat kira ya 31 kali keluar masuk toilet. Ekekeh....

Zee Suhaini said...

ikea memang camtu kak..heran jugak nape la selalu ramai..full house sokmo..
last pegi pon kitaorang gerak pagi jugak..konon nak bekpes situ tak ramai orang la kan sekalinya perghhhh panjang giler beratur..hahahaha..maybe orang yang dok dekat2 situ pon bekpes ikea kot..

mummy_ayu said...

gie IKEA..bestnya.

Khai♥Rin : anies said...

awal da smpi kak? ;-)
berkurun rs nyer x smpi ikea...kalu dulu rs nyer tiap2 mlm g sn hehehe

aIEn said...

mmg syok g shopping dkt ikea ni...kadang2 brng yg bkn dlm list pun blh tbeli =p

aIEn said...

mmg syok g shopping dkt ikea ni...kadang2 brng yg bkn dlm list pun blh tbeli =p

Cik Sibuk said...

Bagusnya hubby yang ajak pi ikea. I ni, kalo sebut je nak pi ikea somi dah mengeluh. Heheeee. Dia pun tak sanggup nak masuk ikea dah.

syalinda johari said...

Betul tu..kalo ke IKEA mmg kena pi awai2...senang pilih parking..syokknyaa soping2

mamawaiz said...

hehe..semangat betul kak. yelah, kalau dah ramai sgt org..nak shopping pon x de mood..kan?

LYAfrina said...

Dah lama x pegi ikea.. igt nk.beli brg rmh bru nanti nk pegi ikea... mmg geram tgk brg2 kat situ.. smua nak

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam kak eynda,
alaaaaaaaaaaaaa, iols baru semangat nak nengok gambor dalam ikea
almaklumla kami kat penang takdop ikea he3
asai nampak entry ikea jer lelaju iols klik3 he3

A Girl Like You said...

Wow awal sangat datang nya tu! tapi kalau pergi tgh hari mmg susah dapat parking n sesak sangat!!!!!

A Girl Like You said...

Wow awal sangat datang nya tu! tapi kalau pergi tgh hari mmg susah dapat parking n sesak sangat!!!!!

CikLily Putih said...

sama cam kite, pepagi dah keluar kalau nak pi shopping kat ikea ni

ana said...

eynda...awat blog eynda bergerak2 tulisannya? ke neisya sorang je bc gerak?

anyway....sy pun baru p ikea last 2 months...seronok la jugak...krem kaki2..hihi

Latifah said...

ikea mmg sentiasa ramai. Kalau weekend nk mkn dekat cafe die tue baik lupakan jer la.. ramai bkn main lg.. Q kemain panjang nk beli makanan
LatifahFazri

ComelComot said...

Dah lame sy tak merasa meatballs ikea. Sbb dahada ank yg super lasak skg. Mmg surrender nk kua jalan2 huhu

Ania said...

Salam kenal! Saya dari team Kumpulbagi.
Jika Anda mau share dan download files dengan gampang kunjungi page kami di: www.kumpulbagi.com
Semuanya gratis, cepat dan tanpa limitasi. Anda bisa upload sebanyak files (audio, video, pdf, jpg, dll.), membuat koleksi berkas dan bagikan dengan lainya.
Coba servis kami tanpa registrasi:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails