Monday, November 3, 2014

Mat Ayam Kampung, Cyberjaya.


Assalamualaikum....



Sabtu lepas kami plan nak ke Seremban.... nak makan kat satu restoran tu...Restoran Nelayan.... actually dah lama jugak buat plan ni... ada je halangan... nak shopping  kat IKEA pun selalu ada halangan kekeke... masalah betoi...

So dalam 11am bertolak la ke Seremban... hujan lebat kan Sabtu lepas.... gelap je highway.... tapi bila dah nak sampai simpang highway ke Nilai/Seremban tetiba jem teruk! Terus hubby ambik laluan lain... tak jadi la nak ke Seremban...sebab konfirm jem sepanjang highway... nampak kenderaan tak bergerak langsung time tu... dah le banyak accident sepanjang jalan sebab hujan lebat kot...

Tukar haluan.... hubby bawak pegi Cyberjaya.... area ni banyak kedai makan... haaa pilih nak makan kat mana...



Sebelum ni pernah makan makanan arab kat area ni... kali ni try makan kat Mat Ayam Kampung pulak.... 





Minggu ni memang pecah puasa... puasa nasi.... dalam masa 20 hari ni eynda baru makan nasi 2-3 kali... tu pun weekend aje... tak boleh la nak elak nasi bila weekend... sebab selalu keluar makan dgn hubby & anak-anak... kesian diaorg kena cari tempat makan yg tak serve nasi... diaorg pulak nak kena makan nasi.... 

Lauk pauk kat restoran ni sedap mengikut tekak kami... especially ayam goreng kampung dia... rangup di luar, isi lembut... sorang 2 ketul kami makan haaaaaa.... sedaaapppp.... lain kali pegi nak try makan lauk ikan pulak...  

Pastu kan... depan tu ada Tutti Frutti.... bahagian luar kedai tu ada jual kopok lekor cheese... wedges cheese... pastu ada KARIPAP LORI!! Karipap besar, dalam ada telur ayam... pernah masuk dalam paper diaorg ni... lupa pulak nak snap gambar booth jual karipap tu... sama owner dgn Tutti Frutti tu rasanyer...





Tingginya mama! Sebab adam tengok gambar ni macam ketinggian mama luar biasa hahaha...ye la camera tu kita angkat tinggi skit je... kasi ilusi slim! :-D

Tapi Adam memang ada susut skit... dah pandai kontrol pemakanan sekarang... syok la dia kawan2 sekolah pun dah perasan dia kurus skit... 







Sabtu tu pakai shawl dari Samarra Shawls . Chiffon berkualiti... beli 5 helai terussss.... selain ada di FB, antara instashop feveret eynda la Samarra Shawls ni... kainnyer walaupun lembut tapi senang nak pakai bagi pendapat eynda yg kureng skit nak pakai material chiffon ni sebab takut licin... sejuk je walaupun pakai di tengah2 kepanasan matahari...


Kalau nak ke Restoran Mat Ayam Kampung ni alamatnyer : 

Mat Ayam Kampung, 
Cyberjaya No.93A-G, Block M, Biz Avenue II,
Neocyber, Lingkaran Cyber Point Barat, Cyberjaya.












9 comments:

aIEn said...

ehh mat ayam kampung ni ade dkt cyberjaya ye sis? harus ajak kwan g cube ni =)

-iLLa- said...

ka eynda owner dia illa kenal...sempoi jek orgnya...hiksss....dia ada 1 lagik kedai kt serdang raya...kalau lunch hour mak ai rambai betul org...

AMIIZAA said...

kedai nie memang diantara kedai yg paling top dekat cyberjaya...sabtu ahad pun penuh org luar makan kat mat nie...:)

teh o ais dia paling sedap...tempat lain tak boleh tandingi kesedapan air teh ais dia tau....:):)

izzeyda said...

macam best jer.. kalau jalan2 area sana bolehlah try singgah sini..

Fiza Rahman said...

Dekat ngan office saya ni kak. Kalau time lunch memang penuh jer.

Kak...nanti try restoran arab SULTAN. Area situ gak. Banyak variety food dia & sedap ☺

Ann Ishak said...

sekali tengok dah macam ayam kampung hassan pulak :)

Mummydearie said...

Dah pernah singgah kat restoran ni. Masa tu baru ada Abang je dan dia baru tadika kot. Bagi tekak melayu saya ni memang sedaplah tapi sebab kami datang lewat maka banyak lauk dah habis. Abang pulak masa tu tahap geli tak sudah. Sibuk memekak jerit-jerit kata 'gelilah' itulah. Malu betul saya masa tu!

Tak perasanlah pasal karipap besar tu. Lainkali kalau ke sana, nak tinjau jugalah.

Last Saturday memang jem terukkan. Saya pun nak ke selatan tapi patah balik ke KL sebab teruk tengok jemnya.

Err, nak cakap sikit lagi - Eynda ni kan sekali tengok dah macam rupa my BFF sejak bangku sekolah. Especially part mata tu ^_^

Bitt (double IS) said...

sambal belacan tu nampak memang mengiurkan...hehehe

adam memang dah besar sangat :)

LZ - The Blog Owner said...

Assalamualaikum & salam kenal Kak Eynda,

Saya pernah lalul depan Restoren Mat Ayam Kampung ni tapi tak singgah.. Lepas baca entry akak, next time saya jejaki restoren ni..

Thanks kak sebab sharing info..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails