Monday, October 13, 2014

Lepak 4 Mak Dara Main Masak-masak.



Assalamualaikum....



Last week dapat invitation utk main masak-masak hehe.... anak-anak sekolah petang.... kalau lepak petang eynda ok aje... pepagi takleh... sibuk dgn anak-anak... petang pun timing kena betul... yg penting time management... errkkk... time management konon... nak pegi gym pun bercintaaaa... asyik tak sempat aje...*alasannnn*

Lepak-lepak hari Khamis last week...layan gambar aje la... citer tak banyak pun... posing je banyak hahaha...






Ewahhhh..... buat apa tu puan Ana Suzana? Bayangkan memasak guna idea 4 orang! Mesti lah banyak percanggahan kan ahahaha.... janji last2 jadi jugak masakannyer :-p







 Ni le gayanyer kalau memasak ikut resepi sebijik-sebijik....





 Posing dgn air asam....





 4 mak dara kat dapur....




 Tuan rumah jamu kek... laksa... mangga cicah kuah rojak ke apa ntah... adehhhh...makannnn je kan hehe..






 Kami main masak-masak buat nasi daging... guna periuk ajaib ni... 8 minit dah siap!!





Nasi daging cicah air asam....meleleh tak air liur? kekekeke....haaaa yg ni guna tangan ajaib!





Kek ni sedap! Serius kalah kek2 kat Secret Recipe tau.... nama kek... jap nak check kat fb diaorg...


*Nutella Hazelnut Cheesecake*


Haaaa... nama kek pun dah buat terliur.... ana suzana & me pandai buat kek niii... eynda pandai gak... pandai makan!






Kek coklat kukus ni buat dalam periuk ajaib gak... 30 minit siap!







Tiba masa utk balik....  2 jam 30 minit gak la melepak.... huru hara rumah tuan rumah hehe.... masing2 bawak balik bekal satu beg!





 Tukar lokasi pulak... orang sama jugak...





Dah salam-salam... peluk cium bagai... nak naik kete dah.... cari le purse nak keluarkan duit utk tol kat bukit jelutong tu... ye eynda malas guna touch & go... ada hikmah jugak... rupanya terlupa handbag...masih dlm rumah... kelam kabut pi ambik... kalau guna touch & go rasanya dah terus balik rumah.... patah balik posing lagi kat tepi pool pulak haiihhh... :-D






Posing terakhir.... baru le masuk ambik handbag & balik rumah....


Ni mak-mak je berkumpul... anak2 sekolah... kalau ada anak-anak tentu lagi meriah... ni pun dah haru biru sampai terlupa handbag kan!

TQ tuan rumah :-)







15 comments:

izzeyda said...

bestnya kak eynda, skali skala mcm ni best kan.. ermm terubat rindu kat ana suzana.. dah lama betul dia tak update blog..

Nani said...

hihii..betul tu izzeyda, saya nampak muka si ana tu terus senyum2...

bestnya lepak2...

Nurulhuda Abdul Latip said...

Ya Allah cantik nya rumah rasa seronok je kan berkumpul sama2

eynda said...

izzeyda...nani.. haaa saje buat entry pasal ana suzana ni.. tahu ramai rindu dia :-D

eynda said...

nurulhuda... cantik kan...memang seronok :-)

laila74 said...

Ini rumah ana suzana yg baru ker.... cantiknya...moden

FadlinaMokhtar said...

Cantik rumah. Ayaq asam tu terliuqqqq
FAD

eynda said...

Laila74... bukan... ni rumah member yg lain :-)

eynda said...

fadlina... terliur kan hehe... gabungan tangan ajaib eynda & ana suzana kekeke...

Lynn Hamzah said...

syoknya dapat berkumpul macam tu...meriah suasana kan...

AMIIZAA said...

semua menten ayu mcm dulu2 jugak:)

Nieda ramly said...

cantiknya rumah

Z@i Z@mR33 said...

air asam tu mmg wt org terlio

Mummydearie said...

Kek tu memang nampak sedap. Baru je membaca resepinya kat tuan empunya blog. Nasi daging pun rasa macam alahai terliurnya ...

Sesekali kalau mak-mak dapat berkumpul memang bestkan. Macam-macam cara boleh buat nak menyepahkan rumah. Hihihi.

Sofie Shariff said...

Tak pernah rasa nasi daging...nampak sedap tu... 👍

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails