Sunday, September 28, 2014

Restoran Selasih, Subang Parade.



Assalamualaikum....

Semalam pegi Subang Parade.... ikut hubby polish kete dia kat basement parking Subang Parade tu... 4 jam baru siap... ada masa utk merayau cuci mata la kan hehe... tapi sebelum tu anak2 dah bagitau laparrrr.... kena lunch dulu.... nak makan kat The Chicken Rice Shop takde tempat duduk... jalan2 bagitau hubby try tengok apa ada kat Market Place...




Menarik ni... jom la try...





Lauk pauk banyak pilihan jugak... cukup la utk sekali makan kan... bukan jenis tambah2 nasi kekeke....





Dari meja makan eynda...





Penuh pinggan hehe... eynda ambik sotong goreng tepung...fillet ikan goreng butter... udang masak sambal petai (????) Errkkkk eynda tak makan petai tapi serius tak tau yg tu masak petai...tak rasa petai langsung hehe..... sayur paku pakis masak lemak kuning... Alhamdulillah kenyang walaupun takde la sesedap 5 bintang... tapi kalau tanya eynda, eynda boleh repeat makan kat sini sebab kena dgn tekak eynda...







Bagusnya teh o kat sini dia bancuh tanpa gula... i likeeeee... gula diasingkan dalam bekas lain... nak manis tambah gula sendiri.... eynda & hubby minum teh o ni tanpa gula...





Penutup.... buah-buah... silap ni... patut makan buah dulu baru makan nasi... tapi biasa la kalau dah lapar... nasi diterjah dulu haha.... bihun tomyam tak makan pun sebab ini pun dah kenyang...Alhamdulillah.... 

Ada jugak menu ala-carte.... buffet ni eynda tak sure weekdays ada ke tak... coz eynda selalu pegi Subang Parade weekend aje....






4 comments:

Lynn Hamzah said...

bagusnya kak minum teh o x der gula...comfirm x kan kena kencing manis...

Siti Sarah said...

waaa... nampak sedap nyee..=)

izzeyda said...

sama la tak suka minum air yang manis2.. kalau minta air milo mesti mintak yang kosong, tak de gula ngan susu.. kat umah air masak jer..

Mummydearie said...

Jarang sangat pergi Subang Parade ni sebab jauh dari rumah. Tapi kadangkala tu bila tak tahu mana nak terjah, sampai juga :)

Okey juga tempat ni ya. Sepinggan gitu pun dah kenyang rasanya.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails