Thursday, September 4, 2014

Pulau Pinang 2014.



Assalamualaikum.....


30hb Ogos lepas kami sekeluarga ke Penang.... actually hubby ada reunion di Jitra... tapi hubby booked hotel di Penang coz boleh la pastu jalan-jalan kat Penang kan... tak kemana pun haha... duduk kat hotel je berehat....

Bertolak dari Shah Alam 9am.... highway jammed ok...  pukul 4pm baru kami sampai Penang... berhenti makan kejap sebelum check-in kat hotel... 5pm++ baru le check-in fuhhhh.... rasanya jammed lagi teruk dari time balik raya hari tu kot...







Nasib baik la ada jambatan penang ke2 ni kan... kalau tidak kena naikkkkk lagi ke seberang prai sana utk guna jambatan lama tu huhu...





Holiday Inn ni rupanya ada dua bangunan... satu ngadap beach... satu lagi ngadap hutan!! Hehehe.... mula2 kami stop kat bahagian beach... bila check reservation rupanya bilik kami kat tower iaitu seberang jalan la ye... nak ke beach kena la jalan jauh... ada jejantas tapi kebetulan tengah reno...so kena la cross jalanraya yg sibuk utk ke beach/swimming pool... takpe la... susah2 sikit je...





Simple je deco hotel ni.... sebab restaurant semua kat bangunan ngadap beach...pendek citer facilities semua kat bangunan ngadap beach so sana lebih meriah... toilet awam pun takde tau kat bahagian tower ni... receiptionist kata ada kat bilik2 guest aje.... sebabnya satu masa tu malas le nak naik ke bilik.. tanya receiptionist mana toiletnyer... takde... kena masuk bilik ...maka gigih la naik ke bilik jugak... sangat2 privacy kat tower ni...





Haaa... free aje... nak minum sampai habis bekas pun boleh....





Lobby... ada tempat sembang2... ada tempat utk berinternet... ada tempat menonton tv...





Kat ruang lobby ada cermin tinggi...besaarrrr.... cakap kat hubby design ni sesuai utk rumah kita ni hehe....



Dah check-in rehat2 kejap... lepas maghrib kami bertolak ke Jitra... jauh kan hihi... dah le nak keluar dari Penang tu drama... tiba di Jitra dalam 9.30pm... biar je hubby jumpa kawan-kawan x-school dia dulu... eynda & anak-anak takpe... boleh bawak diri masing2... makanan kan adaaa... kita enjoyyyy hehe... takde la makan banyak pun... tapi kopi eynda minum 2 cawan!! Sementara tunggu diaorg habis bergathering tu... siap ada sesi tukar2 hadiah... sesi bergambar konfirm ada kannn.... eynda pun ada gambar gak ni haha... sempat jugak sembang dgn wife member hubby kat meja belakang tu tapi lupa pulak tanya nama...boleh gitu? Kalau lama skit lagi konfirm eynda mintak add dia dlm facebook kekekeke....

Reunion buat kat Darul Aman Golf Club.... habis dalam 11pm... sementara nak tunggu semua yg macam takmau balik tu...dalam 11.15pm la kami balik... sampai balik Penang cecah hotel dalam 1am... fuhhh...journey dari 9am - 1am seharian tu hehe...

Nanti eynda share gambar bilik...







5 comments:

Khai♥Rin : anies said...

cpt la kak share pic blk nk tgk sbb ada plan nk ddk situ nnt ;-)

Didie Kamila said...

wah rindu nya dkt Penang..last dtg thun 2011..lepas tu xde dtg sana lg..slalu berangan nk pg sana..tp belum ad ksempatan lg..huhu..

Ainul Mustafa said...

baru balik dr penang juga weekend hr tu

eira eixora said...

bestnya holiday. hotel pun cantik.

Bitt (double IS) said...

adam dah besar sangat la kak...lama tak jumpa...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails