Friday, September 5, 2014

Pulau Pinang 2014 ~ Family Suite @ Holiday Inn Resort ~


Assalamualaikum....


Meh nak share pasal bilik yg kami stay kat Holiday Inn Resort ni.... tempahan bilik semua hubby yang handle ...biar dia yg pilih ikut bajet dia hihi... eynda tak kisah janji selesa... facilities dlm bilik tip top... tip top maknanyer pintu toilet tak terkopak... flush toilet tak rosak... ekon sejuk elok... tempat tido bersih... tak bermakna semua nak 5 bintang ye.... rasanya hubby eynda booked thru Agoda jugak memandangkan dia ada akaun Agoda... mudah... murah... 

Kali ni bilik kami tak include breakfast.... tak payah la... kat luar hotel tu banyak gerai... nasi lemak bungkus ada...(tapi tempat ni ramai pemandu teksi lepak asap rokok berkepul-kepul nehinehinehiiii...) tepi hotel je punnnn.... malam2 tepi2 gerai ni ada char kueteow penang, tak sempat rasa sebab terlalu ramai customer takde tempat duduk.... jauh skit pepagi ada jual roti canai... nasi berlauk... bla bla bla... macam2 ada... tengahari  & malam nasi arab berlambak... coz situ ramai pelancong arab...dah jadi pekan diaorg kat situ... pilih je nak makan kat kedai mana....

Eynda try cari kat Agoda harga bilik yg kami duduk ni tapi tak jumpa pulak... lebih kurang dalam RM500 atau ada plus2 kot tak termasuk breakfastlah... berbaloi jugak sebab ...tengok kat bawah ni hehe...






Mari ikut eynda masuk bilik... cewahhhh... posing senget badan2 tutup pulak nombor bilik kat pintu tu hahahaha.... satu lorong ni rasanya ada 4 bilik aje...






Masukkkk je belah kiri ada toilet.... kanan nampak bilik utk anak-anak.... ada tv kecik... remote asing2 dari remote mak pak so tak ganggu apa mak pak nak tengok...





Ni bilik mak pak...ada balkoni tapi bilik kami ni ngadap bukit hutan2... nampak la monyet2 bergayut kat situ....





Ruang tv.....





Bilik mak pak & anak2 dipisahkan dgn divider macam ni...





Selesa bilik ni... besar.... area meja solek tu seperti biasa la ada meja letak bag baju... ada almari baju... ada f&b area utk masak air panas & ada peti sejuk... owhhh ye ada free wifi dalam bilik!





Gambar sabun mandi wajib snap jugak sebab suka tengok macam2 kaler macam2 bentuk macam2 brand.... 


Tu je la.... nak tengok lagi google aje... so far duduk situ 3h2m takde masalah apa-apa.... cuma tu la... nak ke swimming pool... ke beach... ke restaurant ( kalau nak breakfast )...kena la cross jalan besar coz buat masa ni jejantas yg menghubung antara 2 building tengah under renovation... pun takde masalah buat kami... cross je jalan tu...semua buat cam tu... 

Malam2 best la kat luar hotel tu... happening... ada jual macam2 tepi jalan... baju bajan... handbags of coz bukan original hehe... bahan perhiasan... malangnyer tak dapek nak shopping coz keluar utk makan2 aje... tak sempat nak belek barang2 kat situ... 

Dipendekkan citer hotel ni senang la nak duduk... selesa... makan minum kat luar banyak pilihan... tak le habis beratus-ratus utk makan dalam hotel je kan... tapi mahal jugak le makanan arab kat situ berbanding makanan arab kat shah alam ni... nanti la eynda citer...







6 comments:

izzeyda said...

Memang cantik betul bilik tuh.. memang selesa laa.. ermm tempat tumpuan pelancong kak eynda, jd harga makanan pun mahal skit laa dr tempat lain..

nur anis said...

best tu...suka bau hotel..:)

Z@i Z@mR33 said...

selesanya tgk hotel ni

Mrs Little Voice said...

cantik hotel tu kak....alin suka konsep divider tu tapi nnt qayyum mesti nak menyelit kat kami gak..hehehe

Bitt (double IS) said...

comel wall divider tu.....hati tenang sikit kalau dekat dengan katil anak2...hehehe

Didie Kamila said...

cantik hotel ni..cuma jauh skit la kan dari pantai sbb trpisah..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails