Friday, September 19, 2014

Pulau Pinang 2014 ~ Sahabat Alam Maya ~



Assalamualaikum.....

Malam sebelum balik ke Shah Alam eynda ada date dgn sahabat alam maya/FB.... actually dah lama kami plan nak berjumpa... tapi ada je halangannyer... eynda datang Penang selalu sms dia...tapi ada je hal yg tak dapat nak elak so tak dapat nak jumpa... dari tahun 2012 bayangkan....eynda selalu cakap kat dia... tunggu eynda bercuti kat Penang, stay kat hotel mana-mana... nanti kita jumpa...

Akhirnya... hubby ajak bercuti kat Penang... dia orang pertama yg eynda ingat hehe... dah konfirm nak ke Penang terus eynda inform dia... walaupun nama hotel eynda tak ingat ahahaha... hubby yg buat reservation... dia bagitau pun bukan eynda nak ingat sangat... itu la eynda...kekadang tak fokus apa orang cakap... dah sampai Penang , tengok hotel, baru laaa sms kawan eynda ni... bagitau nama hotel...padahal boleh je tanya hubby banyak kali kan :-p





Malam tu dalam 11.30pm kami berjumpa kat lobby hotel! 11.30pm okeh.... Terharu sangat sebab Zainah sanggup datang malam-malam jumpa eynda.... kalau tak datang ntah bila nak jumpa kan... tq la kat hubby Zainah... bagus betul temankan wife tersayang datang jumpa kawan... Zainah stay kat Penang jugak... sembang2 tapi tak lama...







Ini part yg buat eynda terkejut dalam diam.... Zainah bawak kuih penerammmm.... kalau nak tahu...sejak sebelum bulan puasa eynda dok cari kuih peneram...teringin nak makan... tapi yg eynda beli semua tak kena dgn tekak.... kecewa dah rasanya... eynda nak yg goreng panas2 kat gerai... pastu isi dia gebu2 bukan keras macam batu... yg Zainah bagi ni menepati citarasa... dia pun beli kat pasar malam kalau tak silap... goreng panas2...walaupun dah sejuk dalam peket... masih sedap...pastu Zainah bawak kek gabungan oren & coklat... eynda memang suka gabungan macam ni... haihhhh.... macam tahu2 je feveret eynda ye... eynda tak pernah citer pun kat mana-mana blog atau fb :-)

Kek dia sedap... sebab dia adjust kemanisan... tak terlalu manis...tak terlalu tawar... elok2 aje... eynda tak suka kek yg manis... so kek ni habis kat eynda sorang je hahahah... 

TQ Zainah... panjang umur kita jumpa lagi.... kalau datang Shah Alam jangan lupa bagitahu eynda... boleh datang rumah... eynda masakkan bihun sup utara kekekeke.... dah le dari utara...kena makan makanan utara jugak ... :-p

Owhhh ye... Zainah ni baker.... kalau sape2 nak order dessert macam kek... cupcake...muffins... boleh contact dia... Dia di Penang... boleh buat delivery luar Penang... cod ke Sungai Petani pun dia buat jugak huhu... check FB page dia : https://www.facebook.com/CakesDeal/timeline




6 comments:

Khai♥Rin : anies said...

wahhh dpt bertentangan mata uuuu

Mrs Little Voice said...

kita je tak tau bila nak jumpa kan kak eynda...hihihi

Miz Eija said...

Hi sis eynda... salam perkenalan... sy duk shah alam jugak.. agak2 boleh jumpa ke?? jemput follow blog sy juga ye.. tengah mencari sahabat alam maya jugak :D

AMIIZAA said...

best dapat jumpa & dua-dua sama cantik:)

Nieda ramly said...

alhamdullilah alam maya dapat menambah sahabat dan kenalan .
seronoknya dapat bertemua akhirnya

izzeyda said...

Seronoknya dapat jumpa sahabat alam maya.. dah pernah jumpa dua orang, yang kenal melalui alam maya.. bila laa dapat jumpa kak eynda..balik sp bgtau.. hehehe..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails