Sunday, September 7, 2014

Pulau Pinang 2014 ~ Kisah Makan ~


Assalamualaikum....

Actually tempat makan eynda dah citer sikit.. senang nak cari tempat makan kat area hotel... cuma nasib kami tak berapa baik hari tu... Lunch ini aje yg kira proper utk kami... dinner kami agak kecewa... satu tempat tu makanan Adam tak sampai2 hingga ke sudah...dalam sejam jugak... chicken wings goreng minyak sampai banjir grrrrr.... cheese nan kecik giler... pastu jalan jauh skit jumpa restoran seafood tepi pantai.... order char kueteow, lepas 30 minit datang bagitau kueteow habisss... order bihun goreng sebagai ganti... diaorg datang hantar mee goreng... kami kurenggg sikit dgn mee goreng so tunggu lagi diaorg goreng bihun.... bihun goreng memang sedap la... licin pinggan kami makan tapi order air sampai ke sudah tak dapat huwaaaaa... pakcik kedai tu buat air tak bersistematik... ada yg last order dapat dulu.... eynda pi beli air tin kat kedai lain huhu....tapi tak marah la kat pakcik tu... cancel je order...taknak bagitau la nama kedai... taknak rosakkan periuk nasi diaorg...dah nasib kami tak best malam tu... lagipun lupa dah nama2 kedai tu hahaha.... gambar pun tak teringin ambik :-p


So 31st August tu kami lunch di sini....




Selesa jugak... bilik kat belakang tu nampak tak kain langsir... kat dalam tu ada banyak meja makan tapi semua berlangsir... mungkin memudahkan wanita mereka yg berniqab kan... nak makan kena selak niqab kalau kat awam... dalam bilik tu boleh buang niqab... 





Menu.... agak mahal berbanding di KL/Shah Alam la sebab tempat pelancongan...total kami bayar RM154... 





Air eynda... lemon mint...





Menu eynda.... Mix Grill... sedap...


Lepas kami check-out 1st September tu kami terus ke Teluk Bahang pekena Nasi Kandar Khaleel...

Dipendekkan citer kami plan percutian kali ni lebih kepada percutian jalan-jalan cari makan... tapi tak menjadi sangat  sebab kat Batu Ferringhi tu Pasemboq pun takdak! Laksa Penang pun takdak! Takleh lawan area Gurney tu la... next time stay kat hotel area Gurney pulak InsyaAllah...







10 comments:

izzeyda said...

Tempat kak eynda dok tuh lebih kepada pelancong.. betul kalau area gurney, macam tanjung bungah pun ok.. senang nak cari makan.. tak pe next time kena survey tempat makan skali kalau nak jalan2 makan2..

Didie Kamila said...

dtg penang ptut try nasi kandar..char kuew teow..tp masa dduk penang dulu..char kuew teow dkt parit buntar lg sedap dkt tekak ni bnding dkt pulau..

eira eixora said...

betul kak eynda kalau g tempat orang mungkin kita akan terkena dengan macam-macam karenah sebab tak biasa.

Hari tu masa g penang saya asyik google je tmpt2 makan best tapi tak pandai cari tempat2 tu. akhirnya makan je yang mana jumpa.

CikLily Putih said...

ermm ruginya laksa penang tak dak, sedapnye.. leleh plak air liur ni lah

Siti Shuhadah said...

baru smlm lalu depan kedai ni..jalan2 night market...hehe..

nur anis said...

saya kalau datang penang mesti kena makan pasemboqqqq..sedapnyaaa..

Nieda ramly said...

salam kenal.
saya singgah sni

Kakcik Nur said...

Dah lama tak ke Pulau Pinang, rindu pulak rasanya... :)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ila mkn kat line clear tue je..

Tihara said...

teringin nak makan roti canai yang gerai tepi bangunan tu kat mana eh? :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails