Saturday, September 20, 2014

Fluffy Pun Merdeka Di Hari Merdeka....



Assalamualaikum....


Nak citer jugak la pasal fluffy ni... walaupun perkara dah lepas.... masa eynda ada kat Penang hari tu sesuatu dah berlaku kat fluffy.... fluffy lari dari petshop pergghhhhh.... terrer fluffy meloloskan diri ye... habis haru biru semua orang....

Tak nak citer banyak-banyak... biar sekadar kenangan je.... satu pengalaman baru buat eynda.... dok dengar kucing orang lain hilang masa boarding tup tup kena kat kucing sendiri...apa-apa pun pihak berkenaan dah mintak maaf atas kecuaian dan berjanji utk cari fluffy hingga jumpa.... Alhamdulillah setelah 4 malam fluffy hilang, diaorg jumpa dia semula... tak lari jauh pun... dekat2 area tu jugak...jangan tanya eynda petshop mana... coz eynda tahu semua ni berlaku atas izin Allah... hari2 eynda berdoa jika rezeki masih ada utk eynda bela fluffy, Allah akan pulangkan fluffy kat eynda.... andai takde rezeki, eynda minta Allah pelihara fluffy walau kat mana dia ada...tapi bengong jugak la tuan fluffy ni 3-4 hari... apa pun tak buat... rumah rasa sunyi je... anak2 & hubby pun rasa kehilangan...





Pihak petshop buat pamplet....  nasib baik le eynda ni agak dikenali kat area tu... tu la bagusnyer kalau kita ni friendly kan cewahhh... eynda mintak tolong kedai2 makan kat situ... kedai dobi... farmasi.... tolong tengok2 kan kot2 ternampak fluffy... diaorg memang baik hati nak membantu... ada yg call eynda mintak dtg kat kedai tengok ada kucing datang... tapi bukan fluffy... 





Hilang hari Ahad 31/8/2014... jumpa balik hari khamis 4/9/2014....ni pagi lepas ambik kat petshop... kurusss...cengkung... tak bertenaga dia... kesian... ntah makan ke tak... nyorok je kot... coz dia takut dgn strangers... jumpa pun at 3am!! Ye pukul 3 pagi...  sebab time tu takde manusia kat luar kot...baru dia berani keluar dari tempat dia nyorok...






Manja habissss laaaa... rindu dendam semua... duduk tepi kita siap pegang pipi kita dgn tangan dia.... kesian jugak sehari dua lepas balik rumah dia tido asyik mengigau... rupanya kucing pun ada trauma ye.... 





Alhamdulillah sekarang berat badan dah naik balik... dalam 5-6kg sekarang... mata dia pun dah nampak bercahaya...masa ambik hari tu mata dia nampak macam emosi dia tengah sedih...


Mungkin ada yg kata ala kucing je hilang.... tapi orang yg sayang kucing mesti paham perasaan eynda kot... dah bela pun macam anak... dukung pun macam anak hehe... makan minum semua terjaga... tido pun selesa... sebab tu dulu mama eynda tak berapa suka eynda bela kucing lepas eynda kawin... sebab eynda jenis sayang giler kat kucing...kalau jadi apa-apa kat kucing memang emosi terganggu habis.... effect kat hidup sendiri... pernah kucing mama eynda bela kena langgar... eynda dengar bunyi tulang2 dia patah... sebulan mama eynda tak call eynda... sebab tahu eynda tengah trauma.. dia takmo ganggu... eynda pun tak call mama sebab eynda takut melalak dalam phone... ambik masa jugak nak pulih...

Eynda harap sape2 yg tahu petshop mana jangan la sebarkan sangat kisah ni ye... eynda taknak rosakkan rezeki orang... diaorg pun dah belajar dari kejadian... pasti ada hikmah kenapa dalam banyak2 kucing fluffy jugak yg hilang.... dugaan utk eynda sekeluarga jugak...

Yang penting fluffy dah bersama family dia semula... syukur... 










2 comments:

FadlinaMokhtar said...

Mcm mana kak enyda cam tu fluffy ? Tapi ye lah kot kan tuan punya kucing mesti kenai.sbb saya tgk kucing ni sama jer rupa.ahahahaha.tapi fulffy ni bulu dia lain sikit kan dari yang lain.mcm kucing mahai je nampak bila dh gemok.

FAD

Fiza Rahman said...

Kak...mcm mana fluffy mengingau. Sbb baru tau kucing pon ngigau...hehehe...

Alhamdulillah, fluffy dah kembali pada tuannya. Comel sangat. Saya suka kucing, tapi tak der sampai nak membela. Anak pompuan saya plak takut kucing.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails