Monday, September 22, 2014

Lepak 3 Mak Dara...




Assalamualaikum....


Cuti sekolah dah berakhir...maka bermulalah tugasan eynda sebagai supirlady kepada anak2 hehe... cuti sekolah ke mana? Tak kemana punnnn... duduk kat rumah aje... coz kami ajak mertua datang rumah tido sini seminggu.... time ni je la mertua boleh datang rumah eynda... coz time lain eynda sibuk dgn persekolahan anak2... kekadang lamaaaa kat luar rumah atas urusan harian... time cuti sekolah ni kalau eynda kena keluar rumah atleast anak2 boleh temankan mertua.... 

Satu hari tu buat la plan lepak2 dgn kawan-kawan.... yg eynda kenal sejak berforum CARI..hingga jadi blogger... kemudian aktif di fb... kebetulan semua rumah kat Shah Alam maka senang la nak berjumpa kan.... senang-senang pun ni haaa cuti sekolah baru sempat nak jumpa... hari lain masing2 sibuk mengalahkan orang keje kat ofis... padahal kami semua surirumahtangga...

Tempat lepak? Kat rumah eynda... sebab diaorg nak main dgn fluffy!! Padahal datang je rumah, fluffy lari hilangkan diri menyorok hahaha... tapi dapat jugak la anak2 tu main dgn fluffy kejap... dah nak balik baru le nampak fluffy nak masuk rumah...




Kami lepak2 hari khamis.... kawan-kawan datang dalam 3.30pm.... konsep potluck ye.... manis-manisan ni semua kawan-kawan bawak... berbakat kawan-kawan eynda ni... merasa jugak la air tangan diaorg...selalu tengok kat fb aje :-p Tart & pavlova tu je diaorg order..





Ni tuan rumah buat hehe... bihun sup utara.... 






Rumah dah jadi nursery.... baru 3 orang mak dgn anak-anak tu.... kalau ajak lagi geng2 lain wahhh.... rumah eynda simple aje... *tundukmalu* .... Senang nak kemas!! :-D





Adam macam berjanji dgn baby ye pakai baju belang-belang :-)





Hannah bersama Shazimah & Ain.... yg kecik tu ica... diaorg ni kenal antara satu sama lain sejak ada dalam perut mak masing2 kekekeke.... 8 tahun dah kenal ye....dah keluar ke alam realiti pun masih berkawan... Shazimah sekolah lain... Hannah & Ain satu sekolah... pasang citer Frozen... dah jadi teater muzikal dalam rumah eynda hahaha... semua bawak watak masing-masing :-D






Haaaa... tengok gambar ni mesti dah ada yg boleh teka sape datang lepak kat rumah eynda.... blogger tu laaaa... Ana Suzana .... sorang lagi dulu blogger gak tapi dah tak aktif...ke dah tutup blog?? :-p Sekarang kat fb aje...

Mesti ada soalan... kenapa Ana dah lama tak update blog?? Dah puas kita pujuk diaaa... dia belum ada mood nak update blog dia :-D






Eynda... ME.... Ana Suzana.... kenal di forum Cari... thread kami lepak, Parenting... masa tu semua tengah peknen kan anak2 sebaya Hannah tu.... best sembang dgn diaorg ni.... sangat-sangat humble.... walaupun kalau nak citer sape diaorg ni... kot ternganga mulut masing2 hehe... sempoi je.... eynda suka kawan-kawan macam ni... semoga persahabatan kita kekal hingga ke Jannah....ameennn...

Kalau ada masa lagi kita jumpa lagi ye... InsyaAllah... tunggu cuti sekolah lagi la pulak kan hahaha.... 





8 comments:

izzeyda said...

Rindu kat ana suzana.. lama tak baca entry yang terkini.. dapat tengok gambar yang terkini pun jadilah..

Ana Suzana said...

Rindu saya ke..😙😙

Ana Suzana said...

Aikk.. flying kiss jd tanda soal. . Kekekke..

Siti Sarah said...

Kak ana lah..=) Saya selalu tunggu update yang terbaru.. best laa baca blog kak ana.. blog kak eynda pun best gak.. Selalu inspired saya nak jadi mcm akak berdua..=)

Fiza Rahman said...

Bestnya. Meriah.

a l y a a a h m a d said...

Kak ana....aishhh rindu la. xtau update tentang si baby baru tu. kak eynda, umah akak simple pun ada gak umah kak..cantik dah tu. berkenan alyaa. simple sbb nk senang kemas.

KUREKURE COMEL said...

mcm anak dara masing2...hehehe....sukeee tgk...:)

Mummydearie said...

Bila dah jadi mak-mak ni, masa terluang memang makin kurang. Ingatkan kalau housewives semua, bolehlah nak jumpa anytime rupanya tak juga ya. Seronoknya kenal di alam maya boleh jadi kawan baik pulak di alam nyata.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails