Tuesday, September 23, 2014

Kisah Makan Nasi Kenduri...



Assalamualaikum....


Cuti sekolah hari tu mesti banyak majlis kenduri kawin kan.... Sabtu hujung cuti sekolah eynda ada pegi satu majlis kat Ampang... anak sepupu hubby kawin... 





Sempat lagi sebelum keluar rumah... padahal orang lain semua dah masuk dalam kete... psstt...jangan citer kat diaorg tau :-D





Alhamdulillah sedap lauk kenduri :-)





Mak dgn anak...(tak tau nak letak caption apa haha).





Tetiba biras ajak pegi bergambar dgn pengantin.... takmauuuuu... maluuuu... terus rasa ada penyakit stage fright huwaaaa.... pastu dahhhh semua suruh pi naik jugakkk... mak pak makcik pakcik pengantin pun pujuk suruh pi bergambar.... hubby pun kata pi laaa...dia ambik gambar... hahhh terus bangun menuju ke tempat persandingan kiri kanan kiri kanan...:-D





Ada drama masa ni.... masa semua photographer nak ambik gambar, ada makcik pakcik datang bersalam dgn pengantin...sembang...sembang...sembang... kami ni dah tersengih-sengih...takpe...tunggu... pastu tertiba pengapit perempuan bisik kat eynda... "akak...akak... tolong saya jap... bunga nak terbalik..." Rupanya pasu bunga tepi eynda tu yg atas nak terbalik.... pengapit duduk depan pasu tu so badan dia je tampung pasu dari jatuh.... dah jadi tukang penyelamat kat situ.... penat para photographer tunggu kami ready.... akhirnya dapat gak bergambar.... pengantin lelaki pulak terkelip mata... takpe janji eynda tengok kamera ok la tu :-D





Habis kenduri singgah rumah abang ipar sebab mertua tido situ pulak... dah habis cuti sekolah... kat rumah abg ipar ada maid so boleh bantu2 mertua kalau yg lain sibuk....ajak hannah main tangkap-tangkap gambar kat luar rumah ... 1st time beli jubah modern macam ni kat hannah... dia suka.. macam princess katanyer... tak dapat gaun frozen yg ni pun oklah...





Saje suruh Hannah snap gambar eynda... nilah hasilnya... yeayyy Hannah dah pandai guna camera.... cuma eynda edit2 skit la bagi cun kannn... cropped skit... check brightness... contrast... tapi ok dah tu... tak blur2... mak sukaaa... :-D

Sabtu tu jugak 1st time Hannah berenggang dgn eynda.... dia request nak tido dgn atok kat rumah maklong dia ni... macam tak percaya tapi bagi peluang... Alhamdulillah selamat tido sampai ke pagi... takde phone call dari rumah maklong 2-3 pagi hehe... siap request nak tido sana setiap sabtu malam wahhhh...jenuh kakak-kakak sepupu layan Hannah la nanti.... Adam pun join... so mama & ayah boleh le berdating honeymoon bagai wakakaka... bagusss anak-anak mama :-D




12 comments:

izzeyda said...

Bila anak-anak dah besar, diaorang dah pandai bawa diri.. Samalah dengan anak2 siap request nak tido umah sana umah sini..asalkan ada kawan diaorang nak main..

Mummydearie said...

Salam singgah,

Nasib baik sempat selamatkan pasu bunga kat pelamin tu. Kalau tidak, terkejut tetamu pengantin perempuan buat aksi mengejut nak selamatkan pasu :)

Lynn Hamzah said...

bagusnya...dapat juga bersantai-santai weekend dengan suami tersayang yer kak...

-iLLa- said...

cantik kan kak eynda jubah hannah tuh..adinda pun ada 1..beli d pkns bangi..ms bulan poser tu..

eynda said...

izzeyda... tu la kan... baru sedar anak2 dah besar... terpikir gak nanti diaorg dah tak duduk serumah dgn akak... sunyi ke freedom agak2 ye hehe...masa diaorg takde tu pun malam2 akak main dgn fluffy je la haha..

eynda said...

Mummydearie... tq sudi singgah sini... tu la kalau takde sape agaknyer pengantin yg otomatik bangun tolong pegang pasu tu hehe...

eynda said...

Lynn... haah... dah lama akak korban masa demi anak2... sekarang dah boleh rasa ME time & masa berduaan dgn hubby cewahhh...

eynda said...

Illa... haah cantik... akak beli kat booth dalam giant shah alam je... tu pun sebab bawak hannah boleh ukur badan dia... kalau akak sorang je tak reti nak agak size apa hannah pakai..

CikLily Putih said...

bestkan bile anak-anak dah beso nak dating berdua senang je heheheh

AMIIZAA said...

comel hannah :)

LYAfrina said...

cantiknya ;-)

Zefa NorAsmara said...

Comel pengantin.. Kak Eynda dan Hannah pun comel juga.. :D

Ps: best dpt dating2 kan?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails