Thursday, August 7, 2014

Syawal Day 3 & Day 5...



Assalamualaikum.....


Kenapa Day 4 takde?

Sebab day 4 adalah hari berpindah randah dari rumah mertua ke rumah mama eynda kekekek... so takde apa sangat nak citer... dan kami tak beraya kat mana-mana... cuma jalan2 cuci mata kat salah satu shopping mall di Sungai Petani....


Syawal ke 3 dapat jemputan raya dari sedara sebelah hubby..... kat rumah tu ada kucing2 persian... comel sangat! Leka pulak tengok kucing2 tu dalam sangkar... kena kurung sebab tuan rumah buat open house.... kalau hari biasa lepas aje... 


Yang ni pun ada kat rumah sedara hubby hehe... comel kan? Posing jap verangan kalau ada anak kembar kekekek.... sebelah hubby ada gen kembar.... sebelah eynda pun ada gen kembar.... agak2 kalau peknen lagi boleh dapat kembar tak? :-D






Pastu pegi ambik mama eynda... bawak beraya ke rumah abang mama, paklang eynda..... sempat bergambar dgn maklang.... 





Rumah paklang ada garden.... teruja tengok pokok belakang Hannah tu... yg lagi besar pun ada.... janji kena tanam atas tanah... nak tanam jugak la... paklang bagi kami "pokok raya" hehe... pokok tanduk rusa & pokok tanduk kijang...tq paklang...





Malam pulak beraya di rumah abang ipar.... diaorg main mercun malam tu... tapi tak ganggu keliling la sebab rumah abang ipar ni dalam kawasan perumahan yg sunyi... tak banyak rumah... tanah lot.... ada jiran sebelah je paling dekat tu pun rasanyer takde kat rumah kot...sunyi sepi je... abg ipar ni duduk kat shah alam tapi ada rumah kat kedah jugak..yg syoknya pak-pak yg main mercun... anak2 tukang sorak je kot...





Dah keletihan dahhhh.... nak balik tido!





Kakak Hanim (cousin Hannah) print gambar ni utk Hannah :-)







Syawal ke 5 selepas solat Jumaat kami ke Kuala Kedah.... pegi beraya kat rumah cousin eynda... dia tak dapat datang ke Sungai Petani atas sebab2 tertentu so kami la pegi ziarah dia... lagipun tak pernah pegi rumah dia...





Eynda request nak makan laksa kedah... cousin eynda ni pandai buat laksa... eynda pandai makan haha.... cousin sebelah mama yg paling rapat dgn eynda sejak kecik... (caption lari sungguh dari gambar)








Hannah & Danisya.... macam eynda & Mina (cousin) kecik2 dulu jugak...








Si hero Aiman.... hensem sangat... tapi pemalu... dia yg tolong angkat dulang balang biskut raya letak atas meja... pandai tolong ibu dia :-)

Lepas tu kami balik terus ke Sungai Petani......





4 comments:

Rizziela said...

cutenya Hanna

eynda said...

Rizziela...thanks :-)

Mrs Little Voice said...

Laksa kedah sedappp

Khai♥Rin : anies said...

kalu betul peknen n dpt kembar sy aminkan...aminnnnn

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails