Wednesday, August 27, 2014

Cahaya SPK Raya Gathering.



Assalamualaikum....



Okkkkk....lupa ada satu entry utk raya lagi.... 


Ni kisah 16hb ogos yg lepas... RA Cahaya SPK anjurkan raya gathering utk penduduk.... start dari 8pm-10pm.... eynda pegi lepas Isyak.... dah ramai orang sampai... last year pun macam tu... asyik lambat bersiap je... tahun ni azam nak sampai lepas maghrib...tak menjadi jugak...sampai je kat situ nasib baik le geng dah dapatkan tempat duduk hihihi.... pegi cari makanan... makan tak tengok kiri kanan dah...lapar semacam je haha... haaa...perut dah kenyang, hati senang...baru la jalan keliling tempat tu... jumpa jiran2 sembang2.... maklum la duduk setaman belum tentu hari2 berjumpa... yg tepi rumah, depan rumah...selorong dgn rumah... yg phase lain... gathering aje menemukan kami... semua pakat sibuk dgn tugas harian... nasib baik ada fb...ada whatsapp... ada apa lagi??? Boleh jugak la keep in touch .... 

Eynda lately kurang minat nak snap gambar makanan.... malam tu ada banyak makanan tau... apam balik...yg macam yong tau foo tapi cucuk2 kat lidi tu apa ntah... kueteow goreng (ni lorong kami sponsor)... kambing golek (ni wajib kat SPK!!).... ice blended... minuman....kuih muih... roti jala... banyak lagi la...kalau tak tersebut kat sini ampun ye... pastu nak balik siap boleh tapau lagi... buat macam rumah sendiri... haaa tapau laksaaa... Alhamdulillah rezeki Syawal :-)

Sebelum balik kami wajib le bergambar kan... hobi semua orang! :-) Satu lagi peel sekarang tak suka bawak kamera dslr ke... separuh dslr ke... maka gambar pun ikut mood...kekadang elok kekadang tak elok coz guna henpon aje.... kalau suasana gelap maka hasilnyer pun ala kadar aje... 





Perbarisan melintang dgn bff.....





Perbarisan melintang dgn jiran2 selorong....



Malam tu siap ada mercun/bunga api lagik tau... tapi eynda malas snap/rakam.... malas memanjang adoi la.... sebab time tu eynda tengah makan... kan dah kata tak tengok kiri kanan masa makan ....

Tak sempat nak bersembang dgn semua yg hadir...tapi seronok la sekali sekala berjumpa kan... tq kepada mereka2 yg bertungkus-lumus utk menjayakan raya gathering ni especially ahli2 RA Cahaya SPK :-)











2 comments:

acik idah said...

perbarisan melintang ye eynda... hehehe... :D

Azian Elias said...

seronok gak dapat kumpul2 gini kan..
tahun ni akak tak join.. keadaan kesihatan yang buat rasa tak selesa nak join..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails