Thursday, July 3, 2014

Selamat Berpuasa!


Assalamualaikum...





Alhamdulillah dah hari ke5 kita berpuasa... baru hari ni sempat nak wish kawan-kawan beragama Islam...Selamat berpuasa... 

Eynda agak sibuk sejak datangnyer Ramadhan... awal Ramadhan eynda balik ke kampung... sebab mama eynda ada follow up dgn pakar perubatan berkenaan sakitnyer hari tu... Alhamdulillah dapat le sambut puasa dgn mama ... mama dah bertambah sihat... next appointment dgn doktor seminggu lepas raya...InsyaAllah eynda masih di kampung waktu tu nanti so boleh temankan mama ke hospital...

So far menu berbuka & sahur eynda masak sendiri.. sanggup cuti dari sesi chiropractic sebab niat nak masak2 utk family....cuma singgah jugak kat bazaar beli kuih muih... satu dua jenis je... tak banyak kuantiti beli... takmau membazir...lagipun tak termakan nanti... bantu para peniaga skit2 kan hehe...

Shopping rayaaaa??? Belum lagi hihii.... berangan nak baju apa pun belum lagi... tahun ni agak simple kot sambutan... janji selesa...biskut rayaaa?? Beli aje hehehe... tak sempat la nak buat sendiri... sekarang pun dah terkejar-kejar hidup... kita kasi rezeki kat orang jugak la... order aje... haaa sape jual biskut raya??? Meh bagi sample :-D

Ok la nak masuk dapur... nak masak... petang nanti nak ambik anak-anak kat sekolah pulak... dah lama tak share menu/resepi masakan... takpe la... eynda masak pun simple2... resepi eynda sama je macam yg boleh digoogle kat internet...

Jumpa lagi di lain entry...InsyaAllah...



6 comments:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Selamat berpuasa Eynda..:)

Fiza Rahman said...

Salam ramadhan & selamat berpuasa kak ☺

mrsnan said...

salam ramadan untuk eynda and family...semoga mama eynda cepat sembuh ye...hannah dah puasa belum?...hehehe

Z@i Z@mR33 said...

selamat bpuasa sis

Didie Kamila said...

selamat berpuasa kak eynda..:)

izzeyda said...

Semoga mama kak Eynda cepat sembuh..nikmat kan bila kita dapat sediakan juadah untuk berbuka buat keluarga..dapat masak 2-3 jenis lauk pauk pun dah cukup..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails