Wednesday, June 18, 2014

Pulau Perhentian Kecil ~ Part 4 ~


Assalamualaikum....

Sudah hari ke3 di perhentian...seperti biasa pepagi kami breakfast dulu.... sepatutnya dalam pekej pukul 10am ada boat trip utk snorkeling.... sama macam hari kedua jugak so hubby kata takyah pegi dah la... so lepas breakfast kami ke pantai... haaa...baru la eynda terjun masuk dlm laut... sebab tu takde gambar waktu pagi kat pantai :-p

Dah tengahari kami keluar lunch ....





Kat belakang eynda tu tempat SPA... ruang terbuka berhampiran Santai Restaurant.... nampak la ada yg tengah massage tapi tak tenung betul2 haha.... eynda tak massage la... malu tempat terbuka... 





Makan di kedai makan yg kami pegi hari pertama.... kedai dia agak ramai pelanggan so tunggu lama jugak utk makanan sampai ke meja... kali ni eynda order nasi goreng thai... lain benar nasi goreng thainyer... ada ayam masak kicap huhu... eynda makan nasi goreng je... ayam ratah sikit2... nasi goreng thai paling eynda suka di restoran Vichuda Alam Budiman , Shah Alam :-)





Alhamdulillah dah kenyang perut....makan kat sini kaki kena letak atas pasir... jgn pakai sliper... lembutnyaaaaa pasir pantai tu...sejukkkk je...





Ni niat eynda sebelum check-out esok tu... nak makan abc! Tapau bawak balik ke bilik....





Cuaca panas buat abc ni rasa sedap!





Haaaa....  petang tu makcik ni terjun dlm laut lagi... cehhhh terjun la konon... boleh pegi sejauh setakat pinggang Hannah aje laaaa.... nak pegi sejauh pinggang eynda ni Hannah dah terjerit-jerit takmau.... layan aje la... eynda tak kisah...belakang kami tu pulau perhentian besar....





Actually ni pun dah jauh dari pantai..... oleh kerana nak jugak gambar dlm air maka dgn berhati-hati eynda bawak henpon utk ambik gambar... takut wooo...jatuh note3 ku dlm laut nangesss...tengok tu... air laut... cantik kannnn...rindunyaaaa...





Cinta hati saya...





Bestnya berendam.... eynda nampak mat2 salleh memang suka berendam aje...ada jugak yg masuk dlm air paras peha... berdiri... bersembang berjam-jam haha... pelik betoi... kat pulau ni yg eynda nampak ramai european & arabian.... european bagi eynda memang sukakan keindahan... cara hidup diaorg pun proper tambah2 lagi bab dressing dan pemakanan kan... so eynda tahu pulau perhentian kecil ni memang cun giler... so nak bercuti cari lah tempat yg ramai european hehe... 





Masa utk dinner.... jus lemon campur mint ada bergas skit pastu warna merah tak sure buah apa...pastu letak whipped cream kat atas tu...fuhhh...sedap okeh.... kalau la boleh buat kat rumah... boleh je tapi tak buat ahahaha...





Starter malam ni salad...





Seafood platter ...i likeeee... Alhamdulillah rezeki.... diakhiri dgn aiskrim sebagai dessert...






Pastu balik bilik la...  posing depan pintu bilik jap... pastu masuk bilik sebelum tido packing2 dulu coz esok tu nak check-out dah...






7 comments:

ArELeEz said...

spt bese, bile entry b'cuti2, kompom tang gambar makanan, kene tenung lebih2 sikit. gulp2! ha3..

Nafira usof said...

bestnyeeee...
airnye sangatlah jerneh!
puas lah berendam kalo camnih kan~

seafood plate tuh sangat menggiurkan!huhuhu.. lobster tuh kan?? hehehehe

fazianbatrisyia said...

bestnya di pulau...rindu nak pergi

Zefa NorAsmara said...

Gambar ke2 terakhir. Menggoda betul.. ;-)

Bitt (double IS) said...

sangat cantik pasir laut dalam air laut tuh...fuhh apa bahasa terkeluar...agaggaa lama dah tak menulis kot...

acik idah said...

adoyaiii seafood platter tu... haishh...

izzeyda said...

Nyum3 sdapnya ABC..kna time pns2 mmg menyelerakan..best la berendam, laut dia pn mmg cantik..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails