Monday, June 16, 2014

Pulau Perhentian Kecil ~ Part 2 ~


Assalamualaikum....

Sambung kisah hari pertama di pulau....

Ini website resort : Bubu Long Beach Resort .


Jom masuk bilik!! hehe....




Ini deluxe garden room. Satu-satunya bilik yg ada 2 katil besar, sesuai utk family... bilik2 lain boleh tengok di website ye....tapi bilik2 kat sini takde tv ye hehehe.... 





Bilik sangat simple tapi sangat selesa.... takde tv..takde mini fridge...takde kettle utk masak air... diaorg cuba berjimat dlm penggunaan eletrik...tapi ada water heater... ada safe deposit box...ada aircond...





Pemandangan luar dari sudut sebelah kiri bilik...





Pemandangan luar dari sudut sebelah kanan bilik... sape la sidai seluar kat pokok tu kekeke.... jiran sebelah la tuuu ... nampak tak pantai kat celah2 kayu tu? Dekat je dgn pantai.. depan yg berbumbung tu tempat breakfast...






Ini pekej yg hubby pilih.... actually semua ni hubby plan sebulan b4 dlm diam2... dah siap booking flight & resort baru hubby bagitau eynda... kira seprais la ye tak hehe... anak2 tau masa lagi seminggu nak pegi... boleh refer dalam website yg eynda bagi utk promosi lain... yg ni pekej 4 days small island seafood. Dalam website diaorg ada explain lagi terperinci ye...




Jom jalan ke hujung sana.... hujung2 sana ada banyak kedai makan ye... kami lunch kat situ sebab lunch tak termasuk dlm pekej... cuma breakfast & dinner je termasuk dlm pekej. Kat area tempat makan tu banyak chalet... pulau perhentian kecil ni adalah tempat backpackers... ada yg berpindah dari satu chalet ke chalet lain... usung la beg baju ke sana ke mari.... sempoi je... 





Lunch pertama hari pertama......





Chicken chop... sedap... ada banyak kedai makan melayu so senang sangat... anak2 pun suka sebab ada nasi goreng kampung & nasi goreng cina...cuma caj agak mahal... lebih kurang 2 kali ganda harga di tempat kita.... contoh kami satu family kalau makan kat KL kos RM40... kat pulau ni jadi RM80...kena paham jugak la... diaorg nak dapatkan bahan susah... eynda nampak bahan2 sampai dgn bot... 





Perut dah kenyang.... balik bilik rehat2 kejap... zasssss.... pegi pantai.... alat snorkeling tu kami bawak sendiri... saje je la... tapi hubby & Adam je snorkeling... eynda jaga Hannah tepi pantai... bawak sendiri ni bagusnyer kalau Adam sesat senang kenalpasti kekekek.... adam suka selam2 pastu jauhhhhh dari tempat sepatutnya dia snorkeling huhu... 




Hari pertama snorkeling dekat2 resort aje.... eynda snap gambar ni di tepi pinggiran pantai... jauh hubby & Adam pegi tu.... nampak kan pantai ni sangat landai... tak dalam sangat... best!





Hannah berendam kat tempat cetek je...





Babydoll tak lupa... bawak jugak masuk dlm air...





Main pasir.... buat castle la konon....





Hari pertama eynda tak berendam pun... takat rendam2 kaki je... pastu berehat kat bawah hut... lebih leka sebagai jurugambar...tu hubby melayan Hannah...





Best tak? Best tak? huwaaaa... serius rindukan pulau ni... syurga dunia... takde masalah apa pun kat situ.... takyah masak... takyah basuh baju... takyah kemas rumah kekekeke.... 


Malam pulak dinner start dari 7.30pm-9pm...kami ingatkan buffet...rupanya course dinner hehe... meja kami dah disediakan.... pegi duduk aje...





Dihidangkan jus buah-buahan segar... malam pertama ni ada rasa gabungan nenas... oren... apple hijau... tak tau lagi buah apa ...






Bila ada 2 jurugambar.... mama & ayah tak tau nak tengok kamera mana satu... dua2 guna kamera henpon je :-D




Mula2 dihidangkan jus... pastu dihidangkan chicken soup... meal utama lupa snap gambar rupanya... tapi seafood la...diakhiri dgn aiskrim...






Lepas dinner kami jalan-jalan sepanjang pantai sampai ke area kedai2 makan... meriah betul kat situ.... tapi tak ambik gambar sebab suasana malam dlm kamera henpon takde la elok sangat pun ... tu yg malas snap... pastu balik ke bilik aje la... walaupun malam sangat la muda... 9.30pm... balik ke bilik... takde tv... signal internet pun "egde" aje... aptb la kekeke.... tapi tido awal jugak kami... ye la seharian tak duduk diam dari 4am di rumah tu kannnn hehe... 





Gambar suasana malam di area bilik kami.... tak nampak apa pun dalam gambar kan kekekek.... tapi landskap cantik... i likeeee....


Selamat malam perhentian.... esok pagi jumpa lagi...zzzzzzzz.....












8 comments:

Queen said...

airnya. soo blue

eynda said...

Queen.... kekadang blue...kekadang turqoise... langit biru kat sana... kurang awan... sebab tu laut nampak lagi cantik :-)

Miss Sasu said...

bestnye eynda !!!

Miss Sasu said...

bestnye eynda !!!

izzeyda said...

bestnya kak eynda..xpenah lg smpai sni, tp ada la dlm perancangan nak ke sna..

Zee Suhaini said...

cantiknya air laut..
waktu cam sekarang elok sangat nak gi cuti2 pantai timur..
kalo ujung tahun kang ujan plak..rasanya pulau pon takleh masuk time tuh..

Didie Kamila said...

cantik la pulau n resort ni..lg pn mmg suka laut..

Didie Kamila said...

cantik la pulau n resort ni..lg pn mmg suka laut..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails