Monday, May 26, 2014

Family Gathering.



Assalamualaikum.....

Sabtu lepas buat family gathering sebelah pihak hubby kat rumah eynda.... Alhamdulillah berjalan lancar. Tetamu dalam 20 orang...meriah satu rumah gak tuuuu...Seminggu sebelum tu dah start plan nak jamu makan apa hehe... dah start kemas2 rumah... maklum la kemas sendiri... rumah 2 tingkatku ini tak mampu nak berkilat dalam masa satu hari huhu....boleh nampak kot muka dlm gambar...muka lesu :-p

Eynda tak masak pun... kami order2 aje... menu sangat simple... tak banyak mana pun tapi Alhamdulillah berbaloi...semua suka... makan bertambah-tambah pun ada... yg tak minat masakan pantai timur pun boleh ngadap makan berselera....sebab kami order kat mereka yg masak macam kita makan kat rumah...semua berasa... 

Tetamu eynda sampai selepas solat maghrib.





Sudut minuman...kopi hidang selepas dinner...





Nasi dagang + kari ikan tongkol + acar.





Satay ayam... ni bekas cikgu sekolah rendah Adam yg buat...sangat2 sedap... satay tu makan saje pun dah best!






Untuk mereka2 yg kurang minat makan menu lain.... pizza wajib ada setiap kali keluarga berkumpul macam ni...





Laksam.....



Plan awal nak order jugak nasi kerabu tapi rasanya itu pun dah cukup kan.... dessert pun ada... agar-agar... buah-buahan... kek lapis...





Eynda & Yana, kakak barbie Hannah... lagi beberapa bulan dah nak bersalin...





Tepi eynda tu biras sulong... tepi mertua tu kenalan biras.. ajak dia datang jugak sebab kenal pun dah lama sejak eynda kawin, dia tak pernah datang rumah eynda yg kat spk ni...





Yang tengah tu biras "tengah" hehe... 






Kami-kami je la bergambar.... eynda snap 2-3 keping je... pastu nyesal sebab tak nampak kemeriahan satu rumah malam tu.... padan muka kan... ni pun ada yg cilok dari kamera biras. Nasib baik diorang rajin bawak kamera... anak biras pun minat photography so rajin le snap snap...


Tetamu balik selepas 11pm... Ahad memang tak pegi mana seharian kat rumah...letih baru terasa hehe... tapi syukur seronok bila bersama orang2 tersayang... semoga ikatan kekeluargaan kekal rapat hingga ke hujung nyawa.... ameennn....






10 comments:

Khai♥Rin : anies said...

soda nyer laksammmm

syalinda johari said...

sedap2 belaka makanannyaa...hehehehe

Z@i Z@mR33 said...

waaaaaa....dapnya tgk.dan2 lapar

ietams said...

meriah menunya..
air ape yg hijau tu k.eynda?
menarik lah warna hijaunya tu

Zee Suhaini said...

makanan meriah sangat kak..
berkumpul ngan keluarga sambil makan2 ni best..

idzwa kamaruddin said...

meriah :)

My Aisy said...

makanan meriah...tapi tetap kucing tu inter frame jugak...hehehe comel!!

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Bestnya ;)

Mrs Little Voice said...

memang best buat makan2 ni kak eynda...murah rezeki kak eynda...

aIEn said...

seronok kan sekali sekala bekumpul n makan ramai2.
dpt mengeratkan silaturahim =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails