Wednesday, April 16, 2014

Johnny Rockets & Rio 2.



Assalamualaikum.......


Sejak bulan Mac Hannah dah tanya... 

"mama...dah April ke? " 

Asyik tanya je.... kita pun jawab la belum lagi... bila masuk April dia masih tanya macam tu... bila kita kata ye dah April... 

"Yeaayyyy.... jom tengok Rio 2!!" 

Pandai pulak dia tahu Rio 2 start bulan April.... so nak bagi dia diam kami pun bawak la dia pegi tengok Rio 2 kat Cineleisure.... tapi ada yg suprise utk anak-anak... diaorg tak tahu ayah diaorg booked tiket platinum... 1st time la booked tiket platinum punnn hehe... Adam ada le tanya eynda pagi sabtu tu... 

"mama... kenapa kita tak duduk kat platinum je?" 

Cepat je mama jawab...

"uihhhh tiket mahal... takleh...takleh..." 

Tetiba hubby terdetik nak beli tiket platinum... bukan eynda citer pun apa yg Adam tanya.... mungkinkah ada deria ke6...ke7... dalam diri setiap ahli keluarga?? Cewahhhh..... tak bagi tau anak2 sampai le tiba depan pintu masuk ke platinum movie suite...





Ready........


Keluar awal selepas Asar sebab nak jalan2 shopping dulu.... parking kat Cineleisure pastu jalan ke The Curve... berselisih dgn blogger cun Hanis Zalikha & adik2nyer.... Hanis tak nampak eynda la...kenal eynda pun tidak kot ahahaha...tapi adik Hanis, Alisya ada senyum2 kat eynda... tahu diaorg memang tak sombong orangnyer.... 

Dinner awal selepas Maghrib.... di Johnny Rockets! Rindu pulak USS....ehhh tetiba... coz pernah makan kat Johnny Rockets USS.... 





Besar betoi portion burger set ni.... burger habis eynda makan... fries makan skit pastu tapau sekali dgn fries Hannah... salad tu pun tak habis huhu.... terpikir gak cemana la ada customer yg order double burger ... yg ni pun dah besar...





Adam teruja staff yg hantar makanan lukis gambar Adam guna sos cili... nampak tak ada spek mata...





Sambil makan tetiba staff2 situ buat free show pulak... berkumpul depan bar pastu menari ramai2... b4 tu kat luar restoran... lagu apa ntah... bila depan kami kat dalam diaorg menari lagi Gentleman by PSY....ada rakam video tapi balik rumah masuk laptop kena tengok sambil kepala teleng2 laaa... tak reti nak rotate...so simpan sendiri aje la...





Jalan-jalan lagi sementara nak tunggu movie start.... 





Selalunya Hannah mesti nak posing dekat iklan movie yg dia nak tengok... tapi kali ni tetiba malu coz tepi gambar ni tempat orang beratur beli popcorn.... semua dok tengok dia je ...terus air muka berubah nyorok tepi eynda...





Adam ingat mama & ayah saje nak survey2 tempat ni.... pastu dia macam pelik... nak pegi mana pulak ni... supriseeeee..... seronok la diaaa... Hannah macam blur2 lagi... 




Sempat online kat dalam tu.... 





Nak tunjuk gambar lounge... tapi cukainyer kena ada gambar tuan belog.... setelah 11 kali snap di kedudukan yg sama termasuk sekeping gambar lantai jeeee.... so ini la loungenyer hihi...




Gambar dalam gelap gini la jadinyer...


Best tau duduk kat platinum ni.... selesa sangat2... sofa tu terlalu selesa utk buat kita tertido hehehehe....kalau nak sewa selimut bantal RM5...kami tak sewa pun... Adam & Hannah selalu bawak cardigan/jacket kalau tengok movie... mama & ayah kat belakang.... makan minum boleh order kat kaunter dlm area platinum... takyah beratur panjang.... pastu menu banyak la berbanding di luar tu... ada set sosej...fries...banyak la choice utk Hannah coz dia tak suka popcorn.... rasa macam ada 30 seats je dalam tu... tiket dewasa & kanak-kanak terperinci eynda tak tau tapi tengok masa hubby booked online tu total RM161.00....... sekali sekala boleh laaaa...

Hubby kata habis la lepas ni anak2 ngengada takmau tengok movie kat cinema biasa.... Hannah pun dok cakap2 dah lepas ni ada movie apa pulak...nak tengok lagi kat tempat macam tu... hhmmm... tengok dalam brochure macam takde citer kartun dah buat masa ni... 

Oleh kerana movie tu start 9.15pm.... sampai rumah je sedar2 tengok jam dah 12am...huwarrrgghhh...ngantuk...nasib baik esok tu ahad... ahad pun tetap bangun pagi jugak...cuma boleh la golek2 kemalasan kan :-D


Adik beradik satu family yg duduk sebelah kami ada yg siap tertido lepas habis movie... maklum la sofa empuk... dapat bantal & selimut pulak.... eynda pun berhati-hati takut tertido...rugi la sedar2 movie dah habis! kekekeke....











3 comments:

izzeyda said...

wow seronoknya.. tapi harga tiket yg tak boleh tahan.. boleh tgk ntah brapa movie tuh.. nak bawak jugak anak tgk filem nih.. tapi masih belum kesampaian.. ujung mggu ni kot In shaa Allah..

Khai♥Rin : anies said...

kalu sy agk nyer trs zzzzzzz ;-)

ietams said...

best tak RIO2 ni kak eynda?
anak² selalu rengek ajak pegi tengok wayang..
berbaloi tak tengok wayang?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails