Monday, April 14, 2014

Hannah MC 3 Hari........


Assalamualaikum.....








Hannah dapat MC 3 hari.....

Hari sabtu kami keluar jalan-jalan... malam tu Hannah ngadu tekak dia sakit... takleh makan... pastu dia asyik ngadu badan dia macam nak panas... bila pegang macam takde apa-apa pun... mungkin dalaman dia dah mula rasa...

Hari Ahad pagi lepas dia mandi eynda nampak bintik2 merah kat badan dia... alamak apa dia pulak ni.... eynda cuma sapukan bedak antiseptic kat badan dia... eynda bagi ubat demam walaupun badan dia suam2 aje...

Pagi ni tengok bintik2 makin banyak... badan masih suam2... so bawak pegi klinik.... doktor kata Hannah terkena viral infection... mungkin dari bakteria...tekak Hannah pun merah... suhu badan dlm 37.4c....

Doktor kata kalau denggi atau chicken pox akan demam tinggi dulu... dah 3-4 hari baru naik bintik2... apa-apa pun eynda kena makesure demam Hannah cepat hilang...kalau tak 3-4 hari lagi kena check darah...

Hopefully rashes aje la... dalaman dia mungkin panas doktor kata.... mula2 doktor bagi MC 2 hari tapi sebab rashes tu buat Hannah rasa tak selesa, nak hilang pun ambik masa...doktor jadikan 3 hari...

So far dia takde lemah2 badan atau merengek... moga cepat sembuh la...dalam sebulan ni dah 3 kali Hannah kena jumpa doktor... mula2 demam... pastu batuk berkahak... pastu ni rashes satu badan pulak... 

Dan anak dara yg sakit tu ngidam pizza....maka mama pun order la dominos pizza utk hari ni....layan aje la...



4 comments:

julie shahril said...

anak akak demam sebijik mcm anak saya, tonsil bengkak, bila demam keluar bintik2 merah, sama mcm akak ckp tu..kena infection bakteria, saya sapu dgn krim cocopi hilang bintik2 merah tu, krim tu saya beli kat kedai ubat cina, stakat doktor bagi calamine lotion tu xde effect apa pun. nk hilangkan panas demam, saya balut anak dengan tuala lembab, doktor pun suruh buat mcm tu,alhamdulillah turun suhu badan. Semoga hannah cpt sembuh.

syalinda johari said...

Hannah, get well soon.aminn

izzeyda said...

Kesiannya kat Hannah.. Semoga cepat sembuh Hannah..

Yanti Isa said...

get well soon ya sayang . Memang la kalau anak-anak sakit , jiwa raga emak pun akan rasa sakit juga kan ?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails