Monday, March 31, 2014

2014 Formula 1 Petronas Malaysia Grand Prix .


Assalamualaikum....

Last sekali eynda pegi tengok F1 kat Sepang....tahun 2005.... lama dah kan... tak terpikir pun nak pegi tengok lagi.... tetiba je cuti sekolah hujung tahun lepas hubby buat seprais nak bawak pi tengok F1 tahun ni..... dia booked tiket awal...







Hari sabtu hubby bawak Adam utk tengok qualifying... hubby beli 2 tiket je... plannyer nak tengok hari ahad je dgn eynda.... tapi kesian pulak kat adam kan...tiket tu boleh masuk 2 hari berturut-turut so bawak la Adam tengok qualifying.... 





Masuk je nampak board ni... apa la adam tulis kan...





Seronok la dia... walaupun hubby kata Adam bukan fokus sangat... asyik nak makan je hahaha... pastu mulut tak berhenti sembang...bab spekulasi MH370 pun dia sembang...jenuh hubby dengar :-D


Tiba la hari ahad pulak.... kira berdating la dgn hubby ni.... anak2 kami lepak-lepak kat rumah abang ipar di Sungai Penchala... ramai yg sudi ngasuh... tq laaa... *love*

Bertolak dari rumah abang ipar dekat2 1pm.... plan nak solat zohor di pertengahan perjalanan.... sebab takut nanti jalan start sesak.... singgah di satu kawasan yg ada surau...Alhamdulillah.... 



Tiket kami...





Dekat2 nak sampai jalan dah start jammed.... dekat2 3pm baru sampai...





Parking kat sini.... nasib baik tak hujan hari ahad.... hari sabtu kan hujan... lecah tempat ni... adam kata kalau hari ahad hujan mesti mama nangis tengok tempat parking ni hahahaha....





Abang ipar pun pegi jugak dgn menantu sulung & anak abg ipar yg bongsu.... tapi tiket beli asing2 dari kami so tak duduk sekali la... walaupun sama row...jauh2 jugak.... ambik peluang la suruh diaorg ambik gambar kami berdua.... nasib baik la... kalau tak eynda dah usik hubby ajak berselfie kekekeke.... dia cukup takmau kalau bab selfie ni :-D





Sambil tunggu hubby orderkan ice blended mocha ...posing dgn anak sedara jap.... panas sungguh cuaca semalam.... berpeluh-peluh eynda...macam dalam sauna... nasib baik dah petang skit jadi redup...





Duduk je kat tempat kami nampak semua tengah ready nak mulakan race....





Gadis2 pembawa bendera...nampak tak...kesian diaorg berdiri tengah2 panas sebelum tu... kena control cun... jalan ala-ala model... masuk je gate belakang tu terus nampak personaliti berbeza hehehe.... takde dah nak control cun bagai... 






Dah nak start!!





Wohooooo!! Lewis Hamilton awal-awal lagi dah kat depan.... eynda dah syak dia yg akan menang....

Owhhh ye bercakap pasal bunyi enjin F1 tahun ni... " bunyi enjin yg tak sampai ke jantung".... tu la yg eynda rasa.... tak senyaring sebelum ni.... tak berdebar jantung bila diaorg lalu depan kita.... nak tido pun boleh kot kekekeke.... eynda tengok ramai yg hilang fokus.... masa start & nak tamat je orang teruja.... takpe tunggu tahun depan adakah diaorg akan ubah ke enjin lama? Tungguuuuu.....





Akhirnya.... juara yeayyyyy.....!




 Dari 18 buah kete kalau tak silap hanya tinggal 12 kete yg berjaya sampai ke akhir race....






Dato Seri Najib serah piala...





Merakam detik2 kemeriahan kat belakang tuuuu....





Ada jugak aksi yg mencuit hati.... macam2 la diaorg ni....


Sebelum keluar dari situ solat Asar kat surau SIC...Alhamdulillah selesa sangat2... ada aircond tau... tau2 aje la kat luar tu panassss...masuk dlm surau wahhhhhh legaaaaa.....

Pastu jalan2 jap.... shopping skit..... ada jugak cakap kat hubby tak nampak langsung artis2 Malaysia kat situ... ehhh dalam ramai2 orang teringin nak jumpa artis pulak... tempat bahang panas artis ada ke? hehehe....

Owhhh ye terserempak dgn penyanyi Nashhhhh.... dia senyum kat eynda ehemmmmm...ok laaaa tak sombong kann... ada yg eynda jumpa artis wanita yg femes siap jeling2 kat eynda huhu... semua manusia biasa jugak ye tak....





Sebelum balik suruh hubby snap gambar eynda dgn kete ni.... kot2 la boleh dapat satu hari nanti cewahhhh.... hubby mesti kata baik dia yg bawak ye tak... haha....

Keluar je dari SIC tu dengar dumm dammm dumm dammm bunyi muzik... owhhh opposite SIC tu diaorg buat konsert.... ada pentas besaarrrr.... keluar dari SIC pun dah 7pm.... ramainyer manusia beratur nak masuk kawasan konsert huhu.... eynda bersangka baik la moga2 orang Islam yg nak tengok konsert tu solat maghrib la dulu kan....kami pun solat maghrib kat Petronas Station ke Damansara sebab tak sempat nak sampai rumah abg ipar...nanti habis waktu maghrib...

Alhamdulillah kami tak stucked dalam jammed masa balik.... sebab kebetulan hubby ikut satu kete tu pusing ikut satu jalan... rupanya jalan belakang.... kalau ikut jalan otw datang SIC tu memang jammed teruk la.... Alhamdulillah dipermudahkan...

Sampai je kat rumah abg ipar anak-anak pun dah siap mandi malam... dah makan... Hannah kata lain kali kalau mama & ayah nak pegi mana-mana dia boleh la duduk rumah paklong lagi ...wahhhh...siap offer.... jangan tak tau masa nak pegi pun dia dah halau... pegi la cepat...pegi la cepat... amboiii dah besar la tu....sebelum ni mama & ayah takleh dating langsung...dia jeles!

Penutup citer... F1 tetap best walau enjin dah tak mengerang kuatttt.... tq hubby sebab bawak eynda pegi tengok F1.... semoga rezeki semakin murah... nanti kita pegi tengok F1 kat Europe pulak kan... kat Monaco pun best! Hehehehehehe......pulas telinga nak?

Sekian citer hari ni.... tq sudi baca ye ;-)















7 comments:

aIEn said...

waaah best nyer akak n family dpt g F1...sy xdpt g coz kazen khwin plak =(

izyansyazwani said...

teringin nak pergi tapi husband tak suka bawa wife dia tempat ramai org mcm ni..

jom kak..terjah entri saya..free make over!

http://izyansyzwani.blogspot.com/2014/03/make-over-bernilai-rm350-untuk-blogger.html

acik idah said...

Best yer eynda? ermm.. tapi idah tak pernah teringin nak pegi F1 nie.. mungkin sebab tak minat race2 nie kot... baik kete atau pun motor... Tak tau la kot akan2 datang teringin plak kan... :D

Nor Azura Abdullah said...

Salam Ukhuwah.

Dari dulu lagi follow Eynda...tapi pencen jap. Ni nak warm up kembali ;)
Makin comey tuan rumah.

www.azuraabdullah.com

izzeyda said...

wow bestnya kak Eynda dpt pegi tgk Fi.. tak penah la jejak kaki ke sana.. hubby jenis tak minat benda mcm nih.. mcm nak tgk wayang pun selalunya pegi dgn anak2 ja..

itawazilas said...

Assalam kak eynda,
ingat x liza? thn 2005 tu beli tiket F1 dgn liza kan...

tak sangka betul jumpa blog akak.. rindu sgt akak..

*kalau akak kenal lagi la kan.. hehhe

mysha said...

Salam sis eynda...tq sudi jenguk blog sha yg xseberapa tu..salam perkenalan...

Wa...gambo sis ngan anak sedara mcm gamba kakak ngan adekk gitew hew3x...

Pst..suka tgk gambo header blog sis eynda...class sis!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails