Saturday, March 29, 2014

Kisah Cuti sekolah Bulan Tiga Dua Ribu Empat Belas.


Assalamualaikum.....


Cuti sekolah seminggu bakal berakhir....

Pejam celik pejam celik kejap je kan....

Kami tak kemana-mana pun.... balik kampung aje...



Plannyer nak ke Penang masa kat kampung (sg petani).... tapi tetiba hubby tanya nak terus ke Penang tak? Masa tu on the way balik kampung... setuju aje hehe... alang-alang jambatan baru tu dah bukak... nak jugak rasmi kan...





Teruja.....





Tak tahu nak snap gambar apa... kalau ada rest area boleh gak stop kejap berselfie kekekeke.... 


Kami dinner kat gurney drive.... sayangnyer eynda ni tak sihat masa tu... batuk sampai hilang suara.... doktor kata peti suara luka.. so kena rehatkan mulut... nak makan apa pun tak selera... rugi...rugi... tak dapek nak makan pasembur.... makan laksa penang je...lain kali kita duduk terus kat G Hotel tu... makan semua yg ada hahaha....

Dah dinner sambung perjalanan ke sg petani.... malam tu exit keluar sg petani utara tu ada accident.... ada kematian rasanya ramai jugak la atas jalan tu :-(


Aktiviti seterusnya ke Lata Bukit Hijau... bawak anak-anak mandi manda ...





























Air tak sebanyak sebelum tu.... musim kemarau... tak hujan langsung sepanjang 4 hari di kampung.....

Adam & Hannah ajak pulak tengok movie...



Best jugak citer ni.... menarik sebab dia ada time machine hehe...







On the way balik Shah Alam ada nampak kemalangan ni... ni paper sehari selepas kami balik dari kampung.... sedih tengok... sayu je suasana masa lalu... lalu situ dalam anggaran 8.30am... exactly vellfire tu macam tu.... bomba2 pun berdiri macam tu... nampak plastik hitam menutup kete tu yg dah 100% remuk :-( Eynda bersimpati dgn mangsa...semoga tabah.... 

Singgah di Taiping sebab mertua ada kat rumah kakak ipar kat situ.... ambik mertua balik shah alam jugak... 

Tu je citer cuti sekolah kali ni.... eynda tengah mengantuk ni...sebab tu tulis karangan pun macam ada tak kena je... terawang-awang kekekeke....tido jap!

Ok jumpa lagi di lain entry....







5 comments:

~ini mini~ said...
This comment has been removed by the author.
~ini mini~ said...

eynda...lata bukit hijau tu dkt kulim ka baling...G hotel or evergreen laurel mmg ok...

Ila said...

Salam Enyda... accident dgn apa tu ye?...vellfire yang besar dan gagah perkasa boleh remuk macam tu sekali...

syalinda johari said...

kesiannya accident tu.huhuhuh..
cuti sekolah pun sat ja dah abis..

izzeyda said...

jambatan kedua xnaik lagi, nama ja dkt..lamanya tak ke lata bukit hijau..ermm mmg lama betul tak ujan kat sini..filem mr.peabody & sherman dah tgk..best jgk, saja lyn bdk2 nak tgk wayang..hehehe..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails