Monday, February 17, 2014

HOMEMADE DELIGHTS ~ Borong maruku... pretzel butterscotch...Sambal Hitam Pahang...


Assalamualaikum.....


Ada satu hari tu kawan kat FB promote sambal hitam Pahang.... teringinnya... sebab memang selalu makan... jiran satu perumahan ni orang Pahang... dia la ngajar ni haha...ketagih wooo.. makan dgn nasi putih panas2.... dgn telur goreng pun dah ok.... tapi segan nak nyusahkan dia ... nak buat sambal ni pun kena sabar... ambik masa... eynda ni tak sabar hehe... nak makan je tahu.... nak duduk depan kuali berjam2 takpe tq la kot....

Memandangkan kawan yg promote ni duduk jauh...nak kena pos... alamak... kat rumah eynda ni...time eynda keluar rumah le baru poslaju nak ting tong depan rumah.... malasnya nak pi ambik kat pejabat poslaju... so terbantut lah keinginan nak makan sambal hitam Pahang tu....

Tetiba 12hb lepas Puan Ana Suzana yg baik hati sudah whatsapp eynda.... Nur "Aliah nak datang rumah Ana...buat car boot sale wahhhhh gitu.... plan itu plan ini kena pulak dgn masa eynda free.... apalagi berdesupppppp pegi rumah Ana Suzana.... alaaaa.... jiran perumahan sebelah je dgn SPK tu ...lajak skit je hehe.... naper la Ana tak pindah SPK dulu ek.... senang akak nak mengadu domba kekekeke....

Sampai kat rumah Ana pun elok2 je berjemaah dgn Nur 'Aliah.... kete eynda ikut belakang kete dia masa kat pak guard.... dia sesat eynda pun sesat wakakaka.... padahal selalu jugak pegi rumah Ana tu.... pak guard kata 1...2...3... masuk kiri.... silap kira 1...2...3... masuk kiri tapi terlajak lorong ke 4 waduhhhhh.....






Dah borong2 masing2 nak balik dah tentu la nak berposing kan.... berpeluh-peluh comot sebab eynda dari urusan hantar anak2 ke sekolah time tu... tengahari rembang...berkilau je muka... glowing sebab berminyak hahahah.... outfit pun kira boleh je haha... Ana suzana dgn adiknyer...opppsss...anak dia yg nombor 4 daaaaa..... redha je la dia tu macam budak sekolah menengah....bangga akak ana.... kawan dgn orang kecik macam mu tapi berjiwa besar.... Nur 'Aliah 1st time bertemu...walaupun selalu baca status di FB.... peramah & sangat humble... natural beauty.... 






Eynda beli maruku..... sambal hitam Pahang tu eynda borong 4 bekas! Dan pretzel salut butterscotch. Berbaloi eynda beli...berbaloi berdesuppppp jumpa kat rumah Ana... semua sedap.... maruku tu memang rasanya lain dari yg lain... sebalang RM18. Pretzel tu 1st time eynda makan... eynda suka sebab tak manis giler2... sebotol tu RM30. Sambal hitam Pahang tu sebekas 200gm RM15.






Kalau nak order boleh contact beliau....atau add di FB dia : 




Dah tentu akan order lagi... InsyaAllah...






8 comments:

Khai♥Rin : anies said...

sambal hitam tu best kalu da tiba bln pose ;-)

Fiza Rahman said...

Memang sedap sambal hitam pahang tu. Member office ni pon ada jual gak. Mkn ngan nasi panas2 pon dah selera ☺

Ana Suzana said...

Sedapkan.. ana punya yg beli aritu dah abis.. siap borong lg sabtu td

Siti Asiah said...

Sambal hitam Pahang memang sedappp...;)

syalinda johari said...

wahh.mmm sedap smbal itam pahang tu..lagi2 kalau time sahur..

eynda said...

Memang pembuka selera la kan hehe...


Ana...mak aiii... dah habis? :-D

Anis PenMerah said...

Salam, eynda.

Macam mana nak buat watermark mcm eynda tu?

anispenmerah@yahoo.com.my

acik idah said...

Nampak menarik pretzel tu..!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails