Thursday, February 20, 2014

Dating Dengan Orang Jabatan Bomba Gitu....


Assalamualaikum....


Kelebihan bila kita ramai kenalan di alam maya.... dah tentu la pandai2 pilih kenalan kan.... nawaitu kena elok.... risiko berkawan ni ....ada yg tak kekal lama dgn kita.... ada yg kekal hingga akhir nyawa...InsyaAllah....

14hb lepas eynda dapat mesej dari sorang kawan di fb.... dia baru balik dari umrah.... ada hajat katanyer... memandangkan rumah dekat2 je kami plan bertemu kat restoran yg boleh makan2 sambil sembang2.... dan tempat tu kena ada aircond kekekeke.... ngada2 eynda ni kan...cuma nak keselesaan sebab sekarang cuaca agak panas...





Pertama kali kami bertemu di Mydin Bukit Jelutong ntah tahun bila....mungkin Eila ingat kot ...eynda ni pelupa... tapi masa tu memang dah duduk SPK la... katanyer dia terpesona *cewahhhh* dgn suara Hannah...owhhh ye Hannah memang suka menyanyi....kuat-kuattttt...satu Mydin boleh dengar kot.... so memang perasan gak satu masa dulu ada sorang wanita tegur Hannah yg leka menyanyi.... pastu Eila terjumpa blog eynda pulak.... jadi pulak kawan di FB.... maka bermula la persahabatan kami.... dulu Eila suka cycling dgn hubby dia kat area bukit SPK tempat eynda jogging dulu2.... selalu jugak bertembung...tegur2 gitu je la... masing2 semput sorang kayuh beskal sorang lari2 kekekek...

Kemudian terjumpa pulak di Bonjour Garden Cafe, Jaya Grocer Bukit Jelutong.... lunch hour... tegur2 gitu aje la....eynda pun malu2 sebenarnyer *eh ngada2*

Sehingga la 14hb Feb lepas bila kami bertemu....lepas hantar Adam & Hannah ke sekolah eynda jumpa Eila kat Secret Recipe berdekatan.... makan...makan...sembang...sembang.... 3 jam setengah ok lepak dgn Eila hehehe.... sembang sakan... macam dah kenal 10 tahun je.... hebatnya bila dah asalnyer kenal thru forum....blog....fb...instagram....bla bla bla.... bila dah jumpa tu memang rasa kita dah kenal lama padahal mungkin itu 1st time bertemu kan..... 

Leka sebenarnya bersembang dgn Eila... tugas dia sebagai pegawai bomba... bahagian forensik pulak tu.... macam2 citer eynda korek ..... dah rasa macam tengah dengar ceramah tentang kebakaran & cara pencegahan pun ye jugak......sembang...sembang...sembang.... sampai kering tekak ni haaa.... lenguh mulut! :-D

Tapi seronok..... !





Trima kasih Eila..... sejadah tu cantik sangat.... akak suka :-)





"Friends are the family you choose ...."– Jess C. Scott




8 comments:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Memang cantiklah sejadah tu eynda.... bila jumpa kawan yg peramah, persahabatan itu akan terjalin meats ;-)

izzeyda said...

Memang cantik sejadah tu,colurfull..kawan yang peramah mmg mudah menjalinkan sesuatu persahabatan..saya pn ant org yg peramah..kejap jer boleh bersembang dgn org yg baru kenal..

Zaila Mohamad said...

sebenarnya memang best bila dapat ramai kawan melalui alam maya kan, kalau jumpa rasa macam dah kenal lama dah :)

agak-agak eynda kalau jumpa zaila masih kenal lagi ke tak?? hihi
dulu zaila slim sekarang dah mengembang, eynda aje yang badan tetap maintain selalu:)

simply4 said...

hi eynda....still here....nama beza org yg sama...cuteka...cuteka...hehe..

ana said...

eynda menten mcm dulu je....ayu as always....;)

eynda...sy dah pindah perlis tau.....lupa nak bgtau...hehehe

Hot Mummy said...

cantiknye sejadah tu.

acik idah said...

Salam Sis...
Lama idah tak singgah sini...
Untung eynda dapat rakan yang mengingati kita.. :)

ietams said...

memang cantik la sejadah tu kak..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails