Friday, December 20, 2013

Movie Date : Frozen @ Cineleisure.



Assalamualaikum....

Dah tengok Frozen??

Kami dah!!

Wajib tonton ok.... sangat best! 

Eynda kasi 5 bintang!






Sabtu lepas kami sekeluarga pegi tengok movie ni kat cineleisure.... Hannah dah lamaaa tunggu Frozen keluar kat cinema... hari2 tengok trailer kat youtube...hari2 nyanyi lagu2 citer Frozen sampai mama Hannah ni mual dah dengar lagu2 tu hehe...

1st time kami tengok Hannah enjoy tengok movie... tanda dia betul2 minat jalan citer Frozen tu... tak merungut langsung..... kalau sebelum ni separuh jalan citer dah lapar la.... nak keluar la... tak duduk diam kat tempat duduk.... kali ni mendongak dia tengok screen cinema... siap boleh citer tu apa yg bakal berlaku lepas setiap scene huhu...

Eynda pun sukaaaaa citer Frozen ni.... dari awal citer sampai habis citer tersengih-sengih kat mulut asyik sebut "comelnyaaaaa....comelnyaaaa..." Yessss watak2 dlm Frozen semuaaaaaa comel-comel!! Ada jugak 3 scene yg buat eynda bergenang air mata...alahaiiiii....citer animasi pun eynda boleh cengeng.... terlalu menghayati la al-maklum hehe....nasib baik dlm gelap :-D

Hubby & Adam pulak.... wellll... orang lelaki yg terasa tertipu sebab kena tengok "citer org pompuan" kekekeke..... dalam hati enjoy jugak tuuuuuu ahahahah....

1st time jugak la tengok Hannah sengih sampai ke telinga lepas habis movie.....

On the way balik masng-masing pakat pilih watak yg kena kat diri sendiri...

Hannah = Anna coz gedik-gedik kepochi banyak cakap...

Mama = Olaf coz happy go lucky apa-apa jadi pun still boleh happy..lagi satu mama tak tahan panas kata Adam hahaha.... kadang-kadang mama boleh jadi Elsa jugak bila serius wahhhh...

Ayah = Kristoff ...ni Hannah yg kata...tak tau apa yg berkenaan... watak baik kot ehem ehem...

Fluffy(kucing kami pun ada watak hehe) = Sven coz macam silly silly skit & ....comel!

Adam = Semua boleh... olaf boleh... sven boleh...tu je hahaha...


Enjoy sangat movie ni... yg belum tengok sila pegi tengok...rugi tak tengok... jalan citer tak bosan dari mula sampai habis.... satu lagi buat eynda teruja lagu2 dalam filem ni bila dengar semula kat dalam cinema especially masa Elsa nyanyi time dia bina ice castle dia... meremang bulu roma... berbeza masa dengar kat youtube...sakit telinga kekekeke..... dan lagu Elsa nyanyi tu memang menyentuh perasaan huhu....

Pegi tengok tau.... :-)








15 comments:

Khai♥Rin : anies said...

xdan nk tgk... sbb dlm kepala da set nk tgk 47 ronin je hehehe

msredcheesecake said...

sy pon begenang tengok citer ni... sian kat kakak dia...

Rizziela said...

kami blm berkesempatan lagi

acik idah said...

Best ye sis... :D
Ermm... nak bawak jugak la budak2 tu pi tengok.. :)

izzeyda said...

Best kan kak eynda.. Lagu2 dia mmg best, citer nih klu ada anak pompuan sesuai sgt.. Tapi anak2 sue yg lelaki yg ajak tgk citer nih masa balik dari Sarawak ari 2.. Hehehe.. Lps ni ada filem yg menunggu utk ditonton.. Anak2 jugak yg ajak tgk.. Apapun comel laa patung olaf tuh.. Cute jer tengok..

mama maman aka yana said...

ala... besh eks... hubby takmo layan la.... huhu

Yanti Isa said...

bestnya dapat tengok wayang dgn anak-anak . Akak dah lama tak masuk wayang .

ietams said...

Memang best frozrn ni..
Kami sefamili pun rate 5 star utk cerita ni

Kasih Salina said...

bestnya akak bawa anak2 tengok wayang..biasala, anak pempuan camtu la kan..hihi..

irmafittaputri said...

betul la kak..memang movie sesuai pi satu family...terhibur

dalila said...

fuiyoo..
sampai kak eynda pun bg 5* ni..
ni mesti btl2 best ni..

Alin Marlini said...

anak2 alin pun sibuk nak pi tengok...mmg ramai kata sernok dan best

Bitt (double IS) said...

ooo cite girl ke..dari haritu doubleIS refuse to watch this movie..nak pujuk tengok jugak sebab hannah kata best!

A Girl Like You said...

hi kak... i love ur blog!


And hannah mmg mcm anna, she's cute! :) Keep on blogging! ;)

anajingga said...

salam ukhuwah dan selamat tahun baru..berkunjung ke blog Eynda...terlepas nak menonton frozen di TGV..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails