Friday, October 25, 2013

Yeayyyyy....Adam Dah Ada IC!!




Assalamualaikum.......



Selasa lepas eynda bawak Adam pegi JPN Shah Alam...buat IC....

Actually kan... eynda lupa Adam kena buat IC bila masuk umur 12 tahun..... busy apa la sangat banyak benda senang lupa...banyak sangat nak ingat kot sampai banyak terlupa :-D

Pastu....eynda ni bukan la terrer sangat buat benda apa pun.... selalu redah aje... selalu harap kat hubby buat hal2 macam ni.... zaman belum kawin, arwah abah buat semua.... bila dah kawin semua hubby handle.... tiba2 kali ni eynda kena bawak anak sendiri pi buat IC!! Oh Noooooo..... 

Lepas ambik Adam kat sekolah eynda terus bawak dia pegi Plaza Masalam...JPN kat situ.... lunch dulu kat Dani Dana Takoyaki.... dalam 2.30pm kami terjah JPN.... ambik nombor giliran...isi borang...nasib baik senang je nak isi borang tu hihihi....nasib baik sebelum keluar rumah check kat website JPN apa yg perlu bawak.... sijil lahir Adam... IC eynda... tu je...





Ni apahal hari Ahad pulak.... dah tu eynda pegi JPN 3.21am?? LOL...

Jenuh jugak nak tunggu 20 orang settle....tetiba system down!! Huwaaaaaa...... berhenti kat 4080.....pastu dengar staff kata tak tahu bila system nak ok.... sape2 nak balik boleh balik dulu....

Eynda cakap kat Adam.... alang2 kita dah sampai ni kita tunggu sampai office tutup!! Jangan balik!! 

Tunggu.....tunggu.... sorang demi sorang keluar dari situ.....

Dalam 15 - 20 minit system dah ok... Alhamdulillah.....

Satu demi satu number dipanggil.... number orang2 yg dah takde dalam tu.... ada la 3-4 orang tunggu jugak.... akhirnya sampai giliran kami.... cepat betul...Alhamdulillah.... nasib baik tunggu dgn penuh sabar hehehe....ingat senang ke nak ke situ pulak nanti.... :-D

Serah borang.... ambik cap jari Adam & eynda sebagai penjaga.... dapat satu resit... tunggu giliran utk ambik gambar....tak tunggu lama jugak.... settle.... esok boleh ambik IC kata staff kat Adam...

Hari Rabu lepas waktu sekolah pegi JPN utk ambik IC..... sebelum tu kat rumah eynda sms JPN utk konfirmkan IC dah siap ke belum.... memang dah sedia diambil....

Lunch lagi hari Rabu kat Dani Dana Takoyaki tu.... sedaapppp hehehe....

Pastu pi ambik IC Adam...




Tadaaaaaa..... dah siap.... gambar Adam tak boleh pakai spek mata....


Lega satu bab tanggungjawab eynda..... satu pengalaman yg best sebab eynda yg handle kan dari A sampai Z.... bangga la jugak.... lepas ni terrer dah bab nak buat IC kekekekeke....

Bayaran buat IC ni adalah FREE sebab buat dalam masa 30 hari selepas birthday Adam....









7 comments:

Khai♥Rin : anies said...

tahniah adam! "officially malaysian!" ;-)

Kakzakie said...

Dah ada IC tanda dah bujanglah ye:)

Azian Elias said...

Ya ALLAH.. kena pegi JPN ni. belum amik2 lagi. thanks Eynda.. kurang2 akak teringat dah ni. hee

syalinda johari said...

wah..dah 12tahun dah adam...cutenyerr

Farah Zamri said...

wee Adam dah besar :) hensem dah!

izzeyda said...

wah dah 12thn adam skrg yer..siap dh ada IC sendiri.. best la 2..hehehe..

eynda said...

TQ semua...

Kak Azian Elias... Alhamdulillah entry eynda dapat membantu akak :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails