Friday, October 25, 2013

Dani Dana Takoyaki @ Plaza Masalam.


Assalamualaikum........

1st time eynda cuba makanan kat Dani Dana Takoyaki ni..... dah lama usha tapi kebetulan pegi Plaza Masalam..... tiba2 teringin la pulok....

Mula2 duduk kat meja....eynda & Adam je... masing2 blur... nak order cemana ni... staff datang ambik order atau order kat kaunter diaorg.... rupanya order kat kaunter.... tapi makan dulu baru bayar.... 




Menu.... macam nak try semua.... sabar....sabar....






Sambil2 tengok Running Man.. honestly eynda tak pernah tengok Running Man ni.... ada yg sampai addicted ye hahaha.... Adam pun suka tengok!





Apa nama niiii....Takoyaki Udon kot...





Ni pulak.... takoyaki gyuza udon kot....hahahaha...eynda lupa la nama menu2 ni... harap betoi ...kalau salah ampunnnnn....





Chawanmushi.....





Adam dah jatuh suka dgn Chicken Katsu.....



"Danidana Takoyaki is an HALAL Japanese Cuisine which is the first Japanese food kiosk opened in Shah Alam at the time of opening in year 2009 at Plaza Masalam, Seksyen 9, Shah Alam. The founder En. Abdul Wahid Abdul formerly a computer engineer which are one of the first batch student abroad send by Government and years of experienced in the 'sun rise' country, made him decided to let go his profession and start this business due to his passion in Japanese food. 

In April 2013, Danidana Takoyaki opened his 4th outlet which located at Lot.G22, Ground Floor, Giant Hypermarket Kemuning Utama, Seksyen 33, Shah Alam Selangor. 

This is the first Cafe after his success in earlier 3 kiosk which located at 
(i) LG, Rimbun Food Court, Plaza Masalam, Jalan Tengku Ampuan Zabedah E 9/E, Seksyen 9, 40100 Shah Alam, Selangor
(ii) L1-K09 Level 1, The Mines,Jalan Dulang, Mines Resort City, 43300 Seri Kembangan, Selangor
(iii) CP-G-12 Ground Floor,Space U8, Persiaran Pasak Bumi, Taman Bukit Jelutong,Seksyen U8, 40150 Shah Alam, Selangor. 

You will find the same concept of setup for all outlet and the food cook and served in the same manner with several new menu offered."


Source : Dani Dana FB.


Eynda suka makan kat situ.... Adam pun suka.... dua hari berturut-turut kami makan kat situ tau hehehe.... tapi bersebab jugak 2 hari berturut-turut kat Plaza Masalam tu.... nanti di lain entry eynda citer ye...

Terjumpa sorang pembaca blog & dia jugak kawan di FB eynda yg makan kat situ jugak.... terkilan sebab tak bergambar padahal dalam hati dok kata... "nak ambik gambar...jom ambik gambar..." Alaaaaa tapi eynda segan la pulak.... dia pun kata dia segan.... citer bab segan ni bila dok sembang kat fb lepas balik rumah la kekekeke.... 

Pas ni nak pegi lagi!! :-)











5 comments:

Ijah EmoTemo said...

nampak macam menarik je ni :)

Linda said...

Eynda, saya pun suka makan kt sini...sedapppp...alamak dah terliur dah ni esp teringat kat chawanmushi dengan squid takoyaki...yummmyyyy ;)

Khai♥Rin : anies said...

alamak...ni yg rs nk terjah je ke sn skrg ni!

hebatbersama said...

Testimoni kisah makan takoyani buat perut lapar pula. Oh, ini ada pasta gigi rasa Takoyaki lo. Di sini http://bit.ly/1jEXyHD . Pernah mencoba?

Unknown said...

Baru mkn kat sini....food blh tahan tp yg tak tahan kuku pekerja2 panjang giler....tokey tak amik kisah ke....geli lak nk mkn

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails