Monday, June 24, 2013

Jerebu Tolong Pergi....


Assalamualaikum.....


Dah berhari-hari kan..... entah bila nak berakhir jerebu ni... jom la kita berdoa moga jerebu ni pegi jauh-jauh.... doa moga hujan turun.... 

Hari ni sekolah sekitar Selangor/Kuala Lumpur pun dah dicutikan... lega jugak la coz kesian anak2... pagi semalam Adam ada sukan tahunan kat sekolah... bayangkan acara sukan dlm jerebu .... tapi lagi berat dugaan utk negeri2 yg indeks udara dah tahap kritikal kan... bersabarlah wahai kawan2 di sana....






Pemandangan dari bilik tido eynda.... rindunya cuaca cerah...segar.... kehijauan.... eynda pun dah start batuk2 sejak rabu lepas.... 

Untuk para perokok.... haaaa...macam ni la orang yg tak merokok rasa bila u all merokok depan kitaorang tau.... tapiiii... ada orang kata perokok memang takde sensitiviti pun dalam hal2 macam ni hehehe.... dari pengalaman bekas perokok... jerebu ni no hal la ahahaha... relaks je boleh lagi hisap2 rokok ye....owwhhh padahal kitaorg yg tak merokok ni macam nak termuntah nak pengsan dah tau bau asap2 ni...okkkk jangan komen banyak2... nanti ramai yg melenting menegakkan benang yg basah hehehe... renung2 lah sendiri ye... bukan kecik lagi... mungkin ini peringatan dari Allah... anda antara penyebab kesusahan orang lain sepertimana dugaan jerebu ini ...

Kawan-kawan semua take care ye.... minum air masak banyak2... elakkan aktiviti luar rumah... pegi shopping kompleks ok kot hehe... tapi dlm shopping kompleks pun jerebu boleh masuk gak... kelabu jek dalam shopping kompleks.... atleast ok lagi lah :-D Kerap bersihkan badan.... kalau keluar dari rumah lama2, balik rumah tu rajin2 le mandi buang kotoran... nampak tak kete kita berhabuk tu? Haaaa...kat badan kita pun ada le habuk2 tuuu... so mandi bersihkan kotoran ok.... 

Bercakap pasal keluar rumah ni.... scary je tengok keadaan kat luar rumah tu... nak jejak kaki depan rumah pun takut... tapi nak kena keluar gak beli barang rumah... hhmmm... bertabahlah...

8 comments:

Sue Lynnda said...

saya pun tgh cuak ni. kalau BS pun cuti kena cuti lah saya. Risaunyaaa..huhu

Khai♥Rin : anies said...

betul tu kak..kepala pening, mata pedih... kalu perokok ni x sedar2 x tau la nk ckp apa...

LydSunshine said...

rindunya kat awan dan langit biru.

Ietams said...

kita same² doakan kak..
cepat² jerebu ni hilang

:: Mrs.SyahNia :: said...

salam pkenalan sis ;))

yupp mmg risau sgt2..cepatlah
cuaca kmbali cerah..

fazianbatrisyia said...

jerebu di sana sini. harap cepat pulih. alhamdulillah sis makin sihat ye skrg...

Tihara said...

alhamdulillah, hari ni dah okay kan eynda :)

Amanda Suria said...

alhamdulillah sekarang dah kembali ke asal kan?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails