Wednesday, March 6, 2013

Colmar Tropicale, Bukit Tinggi (part 3).



Assalamualaikum.....




Tenang tengok anak-anak di waktu pagi masih tidur nyenyak....wakey wakeyyyyy.... bangun uittt.... mau pegi sarapan... laparrrr....

Sempat kemas beg baju sebelum keluar breakfast.... satu malam je kat situ.... kitaorg breakfast buffet kat hotel.... banyak sungguh makan huh....

Lepas breakfast jalan2 dulu sebelum check out.... 





Jom naik menara....





Baru lepas breakfast panjat tangga brape tingkat ntah.... mengah jugak hehehe....





Jalan-jalan lagi...kali ni jumpa jalan belakang bangunan-bangunan hotel.... pintu tu bahagian dalam macam bilik utk seminar-seminar.... hubby pernah datang beberapa tahun lepas...





Bertemu dgn kolam yg ada swan jugakkkk.... syok la Hannah....




Machonya.... sama uniform dgn Hannah ...black swan.... ni muka tengah protect yg betina.... 





Teringat pegi Italy dulu jumpa dinding macam ni....





Kalau tengok balik gambar masa kat San Remo, Italy.... eynda pakai baju ni jugak aiyooo.... 





Buah hati saya....sentiasa...





Mak aiiii.... jauhnyer Adam fokus gambar ni hehe.... sunyi sepi kan... padahal beberapa minit sebelum & selepas tu memang ramai org.... sungguh pelik...





Masa beli souvenir ternampak ada jual makanan utk swan.... dah nak balik baru jumpa haihhh... beli 3 bungkus.... kesian swan2 ni macam tak cukup makan je... u all kalau ke situ jangan lupa bagi makan swan2 tu ye.... hajat hati kalau pegi lagi nak bagi makan tiap2 hari... beli 10 bungkussss terussss...




 Anak-anak nak buat colouring pulak.... ni mama join kaler hehe... nak tunggu dia kaler sorang2 konfirm berjam-jam kan....








Bakat yg perlu diasah lagi dan lagi dan lagi....





Pastu adam nak buat hand wax pulak.... hari check-in hubby buat... Adam takut2... nak check-out baru dia berani nak buat jugak... ehhhh besday sape ni???  Patutnya mama yg buat kan... pastu letak angka dot dot dot kat tangan tu tanda umur terbaru kekekeke.... tapi mama tak jadi buat la... tunggu umur dot dot dot baru buat :-p





Tadaaaaa.... malangnyer bila dah sampai rumah hand wax hubby & adam rosak... cair skit sebab dlm kete kat boot belakang tu haba panas.... mana taknyer...singgah taman tun lunch tengok suhu kat kete tulis 39c!!


Lepas check-out kami ke Japanese Village.... plan nak pegi hari check-in tapi Japanese Village tutup 4.30pm...masa tu kami masih di Rabbit Park...





Semput naik tangga ni.... 




Jauh gak jalan kaki.... sampai jugak.... sejuk je coz atas skit dari Colmar hotel... lagipun dlm hutan...



Pulai Penipu Bukit??? Pulai itu menipu bukit??  Penipu bukit itu namanya Pulai?? Haaaa....sape konpius?? Hahahaha...






Teruja tengok landscape...





Asyik posing cekak pinggang je kan sampai ada yg "cemuih" tengok kekekek... kita posing straight macam tiang lampu pulak...





Hello....hello... pusing belakang.... freestyle...maka mereka pun buat aksi freestyle ye...





Ye.... saya hanya berkasut BATA.... walaupun hari pertama berkasut Hush Puppies... lepas lunch dah sarung kasut BATA.... dgn BATA umpama menggunakan bateri Energizer!!





Suka tengok tangga kat belakang tu.... Adam la jadi bahan pameran hihi...





Kegembiraan mereka adalah kegembiraan saya...





Tiba di Botanical Garden pulak.... 





Takde apa sangat la... Ada restoran Jepun kat area tu...





Heart shape *wink*





Laparrrr.... lapar aje kan minah ni!





Tempura terung & udang... RM13!!




Terima kasih to hubby sebab sudi luangkan masa bersama eynda & anak-anak.... bawak kami jalan-jalan.... walaupun brape minit je dah sampai tempat ni... kami betoi-betoi enjoy.... apa saja aktiviti melibatkan family adalah pengalaman yg sangat manis walaupun kekadang stress tetap ada kan hehehe....


Pendapat eynda tentang Colmar Tropicale.... tempat yg sesuai utk honeymoon.... utk bawak anak-anak walaupun tak sehebat Genting Highlands.... tempat yg menarik utk buat photoshoot.... cuma makanan di situ agak mahal...sekali sekala apa salahnya kan... 









Sebagai penutup tirai entry percutian hari jadi saya.....





 Pasangan yg kalau posing berdua tak pernahnya nak posing elok-elok! :-D






Sekian tamatlah kisah percutian dua malam satu hari kami.... trima kasih sudi baca...salah silap mohon diampun :-)











8 comments:

j.u.l.i.e said...

dari dulu nk tnya tp asik lupa...akak pkai kamera apa? gmba2 akak cantik.

Fadth Wan said...

syoknya..klu wak anak mmg dia suka.. ada swan..hehe

lady lavender said...

Terima kasih eynda singgah ke blog saya :)
S
Gambar semuaaaa cantikkk!!! Termasuk model2 nya jugak :D

"Hepi belated besday. Semoga dlm rahmatNYA dunia & akhirat. Ameen...

IdaShazana said...

Nk tya soaan sama gak. Pakai kamera apa tuuu?

Ietams said...

sweet tengok gambar yang paling last tu..

Bitt (double IS) said...

happy birthday kak eynda...tempat yg rileks tak ramai sangat org..tapi setuju kekadang sekelip mata jek ramai org..dan sekelip mata jek sunyi kan...hehehehe

yuzi musa said...

eynda... happy belated birthday... kita kembar la.. kembar bulan birthday.. hehe.. tapi perut mak lain..:)

eynda.. gambar yang last tu kan.. teringat dulu zaman sekolah rendah... rasa nyer enyda sezaman je ngan uz.. ada main cop tiangkan kat sekolah ... kalau tiang 4 kena main 5 orang... hehe.. ke kat belah utara xder mainan cenggitu???:)

pastu misti tersalah tulis tu.. percutian 2 hari 1 malam kot.. kalau 1 hari 2 malam cam mana pulak tu kan..? :)

QA's ~ mamapapa said...

tetiba tgk gambor2 k'eynda kt sna jd tringin nk pg lagi :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails