Tuesday, March 5, 2013

Colmar Tropicale , Bukit Tinggi (part 1).


~ Re-post ~

(Eynda tersilap tekan, entry ni masuk draft yg belum habis karang... terpaksa tulis balik citer... memang ada perbezaan penulisan dari yg asal pagi tadi tapi mesej tetap sama)



Assalamualaikum.....


Hari Sabtu lepas kami ke Colmar Tropicale, Bukit Tinggi... celebrate birthday eynda kat sanaaaaaa.... :-)

Hubby ada suruh eynda pilih nak celebrate kat mana tapi dekat2 aje la memandangkan boleh tido 1 malam je kan.... ada beberapa tempat dlm list eynda... akhirnya eynda pilih Colmar Tropicale.... anak2 pun mesti suka.... my birthday tapi pikir penerimaan anak2 jugak hehe...






Tiba di Colmar awal.... sebelum 12pm dah sampai.... takde la sejuk mana pun... nasib baik tak bawak baju tebal2 ek hehe... last pegi situ masa umur Adam 3-4 tahun kot....





12pm ada show la pulak.... eynda konpius jap... nak feeling2 france tetiba ada belly dancing show.... tengok kejap je coz eynda cepat boring.... kalau ada zumba ke... aerobic ke... konfirm cari kerusi nak duduk depan tu...lagipun mata rasa kelat2 la tengok minah2 tu pakai tak cukup kain kekekeke.... 





Mari check in... try luck aje ni coz awal sangat nak check in.... tetiba staff tu cakap bilik dah ready.... ok aje...





Kami ambik family room dgn 2 king bed setiap bilik (ada 2 bilik) ...booking thru website Agoda . Lepas solat zohor keluar utk lunch...





Utk adam...





Menu eynda & hubby....





Hannah dgn makanan rujinyer...





Dah settle bayar bil tetiba dtg geng penyanyi ni... nak bangun dari meja macam rude kan... layan la kejap... dia nyanyi lagu twinkle2 little star utk Hannah... Hannah malu..





Ntah brape kali ulang tengok swan... layan si Hannah ni je la..





Freestyle!!





Nak pi rabbit park... FB kata lokasi 400 meter dari hotel... hhmmm.... jauh ok... bukan 400 meter kot... nasib baik tak jadi jalan kaki.... naik shuttle...




Ok silap shuttle daaa... kena naik bas ni le...





Mula2 anak2 takut nak pegang rabbit.... pujuk2 akhirnya berani jugak...






Mintak hubby ajar cara dukung rabbit... maklum le tak pernah bela rabbit...





Adegan yg menerujakan...





Hannah ni berani skit... abang adam dah duduk jauh2... sibuk nak beli popcorn yg ada jual kat situ...





Setelah beberapa cubaan nak pegang... baru dapat... sebab sebelum tu nak pegang kepala... cuak skit sebab diaorg ingat kita nak bagi makan...nak tangkap tangan kita...





Kesian donkey...





Masing2 pegang telinga donkey apehal? :-D






Yuran masuk...





Balik ke hotel Adam teringin main paintball ni.. RM10 = 10 peluru kot...





Sebelum balik bilik minum petang dulu.... harga makanan kat situ agak mahal jugak ye...




Sambil Hannah main bubble....





Hubby nak belanja SPA tapi harga antara RM400++-RM900++!!! Fuhhh....tak payah la... mahal benor... baik eynda guna mesin kerusi urut ni je... RM3= 5 minit... mahal gak tuuu...kalau kat tempat2 kita RM1= 5 minit kan? Ke 3 minit? Tu pun tahan kerut sebab terasa betul kat tulang belakang tu hehe...lega jugak...


Balik bilik rehat2...lepas maghrib keluar dinner.... birthday dinner... bersambung...









13 comments:

Azian Elias said...

wahhh..bestnya eynda..dpt celebrate bufday kat some where..tak penah sampai sana lg...


anyway happy belated bufday.may allah bless u forever..insyallah.

:: Mrs.Eady :: said...

rindu nak repeat ke sana :)

Kakcik Nur said...

Kakcik pernah naik ke sana, tapi tak pernah menginap. :)

Ya ALya said...

bestnyer...ya teringin gak nak g....dah nama pun pengumpul FM,FM bukit tinggi ni blm ada lagi dalam list ni.....

happy belated bufday sis....

|| NaFiRaa || said...

bestnyeeee~
tak pernah lagi sampai ke bukit tinggi nih~ teringin nak pergi..:)

LydSunshine said...

Baiknya isteri ni. Suami nak belanja spa pun dia tolak. Kalo saya, immediately... SETUJU. Heheh.

rostina76 said...

wah bestnye eynda celebrate bday @colmar tropicale....pernah sampai sekali je time mula2 bukak dulu. ingat klau blk msia nak kena p lagi ni, mcm best je

izzeyda said...

best tgk.. teringin nak pegi ke bkt tinggi nih, tp smpai skrg, hajat blm kesampaian..

Me said...

eden pernah p sana dgn ank sulung. back to 2006 tak silap.. skang ank 2nd tengok gambar kat situ dah menuntut ajak pergi situ juga (coz the buildings' architecture very interesting kannn)... huhuhu... agree with u the foods really priceyyyy

yuzi musa said...

gambar free style tu menarik la...

we all kalau bergambo... erm... susah nak dpt gambo lawa... eynda amek gambar semua lawa2...

dya said...

salam kenal,dya follower sini..
terigin gak nak pi colmar ni kak..mcm besh jek..^^

NinaAz said...

Hai kak. First time nina singgah. Tq follow ni. Ssuka dpt kenal akak. Akak! Hehe. Dah lama teringin nak pegi bukit tinggi. Sebab situ cantik!!!.

Anna Ruhanna said...

InsyaaAllah ke Colmar 21 okt 2014...teruja♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails