Thursday, February 14, 2013

Makanan Semata-mata...


Assalamualaikum....


Nak tunjuk gambar makanan dulu...




Nasi goreng cina guna brown rice.... 1st time masak brown rice setelah sekian lama... terlebih air daaaa....





Maggi goreng..perah limau banyak2....nyummmm....





Sambal tumis kepah, sambal tumis udang, telur goreng, timun, ikan bilis.... kacang takdak...





Nasi lemak guna brown rice... mereka makan bertambah-tambah... Adam yg cerewet pun makan bertambah...kali ni dah pandai sukat air hehe..





Telur dadar, kobis tumis sos tiram, kerabu ikan bilis...





Ayam bakar bersama carrot & potato yg kecut....





1st time cuba masak campurkan sekali potato & carrot dlm oven.... nasib menjadi...





Hannah makan part ni 2 ketul bersamaan setengah ekor ayam sekali dia makan!





Masak lemak cili padi ayam feveret Adam yg buat dia tambah nasi 3 pinggan!!




Semua ni eynda masak sepanjang 2013..... buat masa ni hehehehe..... rajin tak?? Rajin jugak la kan... kalau tak rajin tak masak langsung kot.... baru nak pandai handle time management.... InsyaAllah akan cuba cari masa utk memasak.... suka memasak tapi tahu je la... eynda ni masuk dapur berjam-jam... lepas masak nak kena ngemas pulak... slow sikit.... keje lain pun terbantut....

Kekadang weekdays memang tak sempat masak...lagipun setakat anak2 je sorang pagi sorang petang.... makan kat luar pun senang.... weekend sibuk pegi aerobik la... hiking la... jogging la... shopping la... setengah orang rajin betoi balik dari mana2 lewat cemana pun still masak kan... eynda takleh.... eynda kena ada pre-masak & post-masak ahahaha...dah macam nak workout la pulok...


* Tengah belek majalah RASA *







6 comments:

Nurulhuda Abdul Latip said...

Menarik jugak akak masak ni..especially maggi goreng tu sangat menggoda Sedap ke brown rice tu? Bagus akak jaga kesihatan, one day nak try gak brown rice tu.

Me said...

tak pernah masak ayam masak lemak cili padi tue... weekand nie nak cuba la.... maggi goreng n kerabu bilis n sambal kupang sgt temptinggggg

Fiza Rahman said...

Lapar tgk lauk pauk ni kak.

Alyyani Anuar said...

brown rice sedap eh? kena try ni. semua menu yums!

Nafira usof said...

Owh~ meleleh2 tengok semua makanan tu.. sihat2 plak tuh~

nasi guna brown rise sedap tak?? rasa sama tak ngan beras biasa?

yuzi musa said...

salam eynda.. lama tak jenguk blog eynda.. bz daaa..

p/s: nak resepi kerabu ikan bilis tu.. cam menarik jer...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails