Ya Allah...lapangkanlah dadaku, permudahkanlah urusanku, hilangkanlah kekeluan pada lidahku agar mereka mengerti... Ameenn...

~ Komuniti Eynda's Diary ~

Thursday, February 14, 2013

Kedai Akuarium Chong Hong.



Assalamualaikum....


Citer berkurun dah niiii.... hari yg sama pegi makan kat Putrajaya hari tu....

Dipendekkan citer ke Putrajaya nak beli akuarium.... takde yg berkenan.... patah balik ke Shah Alam sambil otak ligat pikir kat mana ada jual akuarium area shah alam... 

Pusat akuarium besar kat tepi tasik shah alam tu dah tutup... sape tahu diaorg pindah mana2 ke?

Seperti biasa eynda minta pertolongan en.google.... terjumpa satu kedai di seksyen 25 shah alam... maka minta tolong en.GPS pulak...address area tmn sri muda.... jumpa la taman sri muda tu... masalahya cari jalan tak jumpa!

Pusing sana pusing sini tak jumpa nama jalan ke kedai tu... last2 hubby kata jom balik la... next time datang cari... eynda tak puas hati betoi sebab dah sampai tapi tak jumpa tempat tu.... 

Try mintak tolong google maps pulak.... follow...follow... on the way nak balik actually.... tetiba ntah cemana terjumpa satu area rumah kedai... hubby masuk ke lorong tu.... slow2 drive tetiba eynda nampak kedai tu dari simpang kete kami tengah lalu! Ahhh dah jumpa... tapi cemana nak ke situ?? Semua jalan sehala... no entry sana sini... last2 jumpa jugak lorong ke kedai tu...






Akuarium Chong Hong... jangan terkejut pekerja semua berbangsa india... 





Kedai ni best!! Ada 2 ekor parrot macam ni... rasanya boleh bercakap tapi ntah apa dia cakap ahahaha..... garang skit ok... ada ayam serama... ayam jantan besar... ada tikusssss.... ada hamster...ada burung macam2 jenis... ada kala jengking... ada ular!! Ada bla bla bla....

Dah rasa macam mini zoo la pulak....





Ada yg ni!! 

Ada dua ekor.... eynda ada sentuh kulit kat kaki dia... geli ok...lepas snap ni baru dia senyum..aisehhhh...





Dalam gambar kecik je... realitinya besarrrrr....





Zoom sikit....  masa kami nak balik dia panjat sangkar tu sampai ke atas... dah le gemuk kan... ala-ala tengah cakap kat kami "yuhuuuu...tolong la bawak balik akuuuu.... aku boring duduk dlm sangkar niiii!!! Tolonggggg!!! ..."

Tetiba dia jatuh gedebuk!!!! Cian dia... sape2 pi la beli... ehhh tak tau la utk dijual ke tak.... 

Malangnya kat situ takde akuarium yg berkenan jugak.... maka balik la ke rumah dgn tangan kosong....

Kalau sape2 nak cari kedai akuarium ni, sila cari di alamat ni :

Akuarium Chong Hong
No.23, jln jimat 25/87, Tmn Sri Muda, Shah Alam.

Phone number ada kat signboard kedai dlm gambar tu ye....












9 comments:

Rozita said...

hahaha... punya la tour satu kedai tu..xde jugak yang berkenan ye kak..takpe bagi iklan free...

Yantisa said...

abang misai akak pandai cari bab-bab akuarium ni .. kami pi tempah ikut saiz yang kami nak ... harga pun berbaloi .

Secret Bake House by WNA said...

Laa...dh tutup ke akuarium tepi tasik tue?..suka gak lepak situ, tp da lame x pegi..heee

Muhammad Azmuddin said...

yang kat tepi tasik tu seksyen 2 ke??banyak tak ikan kat kedai chong hong tu??

Muhammad Azmuddin said...

yang kat tepi tasik tu seksyen 2 ke??banyak tak ikan kat kedai chong hong tu??

fadzizul zakaria said...

kedai kat tepi tasik shah alam dah pindah ke seksyen 23, belakang AEON. Kalau tgk google maps kedai tu kat jalan Ringgit 23/11. Sebaris dengan kilang.

petz said...

kt tmpat ni pon ada jual buaya tau,dlm akuarium besar..tkejut den.hahaha

Jeda Elias said...

kedai yg sebelah tasik tu dah pindah kt sek 23.. area2 taman perumahan tu.

mat jheng said...

kat kedai akuarium hoii fatt pekan subangla akuarium murah

Related Posts with Thumbnails