Ya Allah...lapangkanlah dadaku, permudahkanlah urusanku, hilangkanlah kekeluan pada lidahku agar mereka mengerti... Ameenn...

Kita Kawan...

Tuesday, January 22, 2013

Workout 2013.



Assalamualaikum......


Eynda baru balik dari gym.... *lap peluh*

Tahun ni jadual harian kan dah berubah.... kalau tahun lepas-lepas settle hantar Hannah ke kindy waktu pagi eynda terus ke gym. Tahun ni lepas Hannah ke sekolah waktu petang, ambik adam pulak dari sekolah, eynda curi satu slot utk ke gym.... setiap hari sejam tu aje la yg boleh eynda curi-curi lari ke gym....walaubagaimanapun, bukan setiap hari eynda dapat ke gym... maklum la komitment dgn urusan persekolahan anak semakin bertambah tahun ni memandangkan Adam akan menghadapi UPSR... atleast 4 minggu sekali pun jadi le...






Musim cuti sekolah yg lepas eynda stop kejap ke gym.... masa utk family... jalan sana sini...makan itu ini hehe.... now bila start masuk gym balik, dah susah nak pecut la pulak... sape tahu baca mesin tu kata apa? Speed 6.... eynda lari utk 30 minit... baru 10 minit heart rate dah naik 179... actually masa snap gambar ni sempat lagi upload ke FB ahahaha...sambil berlari!! Tup tup heart rate dah naik 184!! Terus turunkan speed hehe.... ada incline ni 2.0%-3.5%..... ni gambar sebentar tadi...so takleh lari lebih laju dari speed 6 dahhhh.... tak fit ke apa ntah.... tapi timbang berat badan, dijangka akan turun sekilo minggu depan :-D





Mesin kesayangan eynda.... selalunya macam ni la keadaan petang hari time eynda kat gym.... lengang aje... mana yg lain2 ntah.... kesiannnn gym tu.... mungkin time org lain tak sama dgn time eynda kan.... cuma sekarang Adam akan join eynda workout... dia dah susut 2 kilo sejak join eynda di gym ;-)

Inilah masa eynda utk mencari ketenangan...tambah2 bila sorang2 berlari.... rasa otak kosong.... sebab tu eynda suka berlari.... tapi kalau eynda lari eynda mesti pesan siap2 kat receiptionist...pasang lagu best2!! hehe.... lupa keletihan berlari kalau diiringi lagu2 rancak.... selalunya mix fm.... hari ni diaorg pasang fly fm...





Berbaju oren eynda hari ni hahahaha.... nampak dari jauh okeh! Settle lari 30 minit.... lunges 60x...dan regangan sikit... lambat betoi nak kurus kan... but hey.... STRONG IS THE NEW SKINNY *wink*





Hari ni Adam tak join guna gym.... hari ni hari dia terjun pool.... balik rumah kaki dia cramp hehehe....




14 comments:

saniah said...

Alamak lari 30 min..??? Aduiii dengar pun tak larat ni kan.pulak nk lari heee
Tabik utk eynda ....takpa tak skinny asal kan jantung sihat...janji exercise kann

Azhamyra said...

Kak eynda, sy dan sekali ja bulan ni lanyak treadmill, x dan la sejak anak dh sek ni..semput gak la nk mula balik..

Azhamyra said...

Kak eynda, sy dan sekali ja bulan ni lanyak treadmill, x dan la sejak anak dh sek ni..semput gak la nk mula balik..

Azhamyra said...

Kak eynda, sy dan sekali ja bulan ni lanyak treadmill, x dan la sejak anak dh sek ni..semput gak la nk mula balik..

rohayu osman said...

ank2 da besar senang nak kehulur kehilir kan kak.... teringin jugak nk ke gym.. tp apekan daye.. byk sgt henbeg nak kena bawak nati... hehehe...

Ena's Palace said...

Smakin cantik la akk skrg kn...mesti maintain je body...

inazamri said...

cantiknye grm tu.kat tempat saya nak pi gym pun rasa segan coz lelaki je semua.so sudahnya joging/walk kat tasik or aerobic kat rumah je.Now mula buat zumba pulak.

LydSunshine said...

Rajinnya eynda bersenam. Tapi workout ni memang penting kan? Lagi2 kalo wanita aktif macam eynda. Nak uruskan anak2 tu perlukan stamina yang cukup.

Ila Razali said...

bestnya eynda!! eynda yang fit pun rajin workout, kami yang bam bam ni lagi lah patutnya kan,....

nak Tanya, boleh ke non spk residence join?

Hati Ema said...

setuju : STRONG IS THE NEW SKINNY

sama jenis treadmill kat gym yg ema selalu pegi..... paham tak paham jer bacaan dia.... janji kalori tu nampak... hehehehe...

2 minggu gak break sbb anak baru masuk tadika.... baru nak start balik...

azhariah zuber said...

Bagus eynda. Mesti boleh kurus

uNa said...

dah lama tak pegi gym nih..hehe

Amanda Suria said...

wah...gigih....

QA's ~ mamapapa said...

seronokkn k'eynda...dapat workout keluarkan peluh :))

Related Posts with Thumbnails