Thursday, December 6, 2012

Restoran Thai Base, Bandar Sri Damansara.


Assalamualaikum.....


Pernah dengar restoran Thai Base ni? Ada setengah orang sebut Group Base.... tapi kat resit tulis Thai Base so eynda follow nama kat resit aje.....

Eynda baru je tahu tentang restoran ni.... awal tahun 2012.... dari jiran2 tersayang :-) Hubby eynda pulak dah lama tahu tentang restoran ni maklum la orang korporat kan... makan sana sini hikhikhik.... 

Ini kira kali ke2 eynda makan kat situ... kali pertama dulu rombongan dgn jiran2 tersayang.... kali ni hubby ajak kami anak beranak je ... on the way nak ke The Curve last week....

Actually restoran ni asalnyer buat catering aje... lama2 orang nak makan jugak kat restoran ni so terhasil la restoran Thai Base.... kebanyakan diaorg cater company2 besar la....  dengar citer catering utk raya tahun depan pun dah full!





Eynda suka makanan kat sini... alaaaa eynda ni tak cerewet sangat bab makan so susah la u all nak dengar feedback negatif dari eynda hihi.... sorry ye... nak tahu kena la pi makan sendiri... taste masing2 tak sama kan ;-)

Big portion!!

Itu yg eynda boleh katakan di sini... cewahhh... serius... kami order semua small portion.... tapi bila hidang nampak macam 4 orang boleh makan utk small portion tu... atau lebih! Siap tapau boleh dinner kat rumah dgn lauk lunch tu... ye la eynda & hubby aje makan menu ala carte nasi putih berlauk... anak2 makan nasi goreng cina & nasi goreng kampung...






Ni addressnyer.... snap dari resit hehehe....

Eynda rasa restoran ni bukak utk lunch sampai 2.30pm-3pm je kot.... pastu 5pm baru bukak balik utk dinner.... please call dulu utk kepastian ye....

Ayam kung Pao + sotong goreng + kerabu mangga + nasi goreng kampung 1+ nasi goreng cina 1+ nasi putih 3 + asam boi kedondong 2 gelas + tembikai juice 1 gelas = RM54. 

Sangat berbaloi sebab lauk pauk tu boleh makan utk lunch & dinner *wink*




Bersama jiran2 tersayang bulan 4 lepas @ Thai Base.... bila our next gathering?? :-)
*Hannah takde dlm gambar coz nyorok bawah meja lain!*









11 comments:

THE LEKAT LEKIT STORY said...

memang selalu makan kat situ.. dr sblm kawen smpai dah ada anak.. kira kalau kitorang husband & wife pergi ni memang pekerja kat situ kebanyakkan dah familiar dengan muka kitorang. Kat situ bukan sampai malam.. pukul 11 kalau tak silap. Pagi tak sure pukul berapa. Sebab masa dulu selalu lunch kt situ situ. so far makanan kat situ boleh tahan sedap.. harga dia tak mahal & memang banyak. kalau org jenis kuat makan.. memang berbaloi

rohayu osman said...

menyelerekan je lauk pauk tue...

Lynn Hamzah said...

kerabu mangga tu nampak macam best jer eynda...

fiza said...

Murah juga yer. Lapar perut tgk lauk pauk tu ☺☺

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

sedapnyer tgk kebaru mangga tue
perhhh malatopp giyuew

Nafira usof said...

Alahaiii.. kecur air liur tengok kerabu mangga tuh~

CeqGu said...

wahhh thai food....my peberet tu........balik malaysia nanti nak ajak en asben pi sinilah...aritu pi Bangkok, anis lagi teruja nak gi makan dari nak gi jalan2 atau shopping hehehe,memang suka sangat dengan thai food ni

syafisyifa' said...

Besnya kak eynda...nmpk sdap tuuu...suka kata2 kak eynda yg susah nk dgr kata2 negatif dr kak eynda psl rasa mknn sbb masing2 citarasa...itu yg terbaik nk komen psl mknn sbb tu tanda kita bsyukur dgn rezeki mknn kita pd hari tu.ni yg bes nk baca blog kak eynda :)

SadiyanaSadikin @ $$ said...

SGT SEDAP & MURAH. INGATKAN KAT K-EL DH TAKDE YG MURAH2. HEHEE..

Yati Ali said...

sy pernah makan yg catering kat office. mmg sedap. dua kali dept saya cater dgn diaorg...

iietamalek said...

nampak menyelerakan sungguh makanan tu..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails