Thursday, December 20, 2012

Cherating Aku Datang Day 4.


Assalamualaikum.....


Day 4 nak check-out dah....

Pagi tu lepas breakfast.... hubby bawak anak2 ke pantai kejap sementara eynda packing utk balik.... kejap je packing dah siap.... hubby kata eynda makin terrer bab packing ahahaha.... pantassss gitu.... so ikut turun lepak kat pantai jugak...



Air surut....





Eynda tak turun main air coz dah siap pakai baju utk balik shah alam... diaorg sibuk tangkap siput2 kecik... tapi lepas tu lepas balik la.... dalam 11am balik ke bilik siap2 utk check-out @ 12pm...






Check-out time!





Tunggu ayah ambik kete... 




Actually kami dah menghala ke kuala lumpur dalam 15 minit drive hubby singgah kedai minyak utk isi minyak kete.. teringat pulak hannah nak makan kopok lekor goreng... dah janji b4 check-out tapi terlajak hala ke KL.... hubby baik hati patah balik, kami ke Geliga lagi hehehe.... dalam perjalanan tu sempat cari info pasal warung Aziz Satar, tahu pun dari member FB, google2 cari landmark.... nasib baik jumpa, kalau tak jumpa stop aje la kat mana2 yg jual kopok lekor goreng....saje nak try makan kat warung ni coz ramai cakap sedap...



Menarik betul warung ni.... macam2 ada... kalau ikut nafsu makan semua nak cuba... tapi sebab dah breakfast dgn nasi lemak kat resort maka kami makan ringan2 aje...





Sata kat situ pedas skit... ada cili padi potong... tapi sedap... sekali tergigit cili mcm nak nanges hahaha..... pais ikan sedap... pais udang pun sedap... kopok lekor goreng pun sedapppp... apa yg tak sedap...semua sedap.... jawapan org yg suka makan apa saje janji Halal hehe.... 





Adam makan heavy... teringin nasi ayam...kat situ pinggan besar giler :-D

Nak balik kami beli extra kopok lekor goreng  & kopok nipis yg belum goreng 2 bungkus... tapi kopok lekor goreng tu sedap makan kat situ panas2... sampai shah alam dah tak sedap dah... goreng balik pun rasa dah tak sama huhu...


Plan seterusnya dgn hubby.... singgah makan Musang King tepi highway Karak!





Sampai je area situ hujan tetiba turun lebat..... tapi konsep redah aje yg ada kat kami buat kami stop jugak tepi jalan.... turun kete payung kan ada ahahaha.... rezeki penjual tu la...hujan2 pun customer ni sanggup singgah.... nak balik diaorg bagi rambutan satu ikat Free :-)





Sedapnyaaaaaa..... dua bijik RM75.... adam makan 3 ulas... yg lain eynda & hubby makan! Best! Best! Alhamdulillah hilang kempunan nak makan durian... berminggu dah nak makan tapi sempat2 lagi...





Hikmah makan durian dalam suasana hujan lebat.... enjoy je... sejuk!





Time dah habis makan, hujan pun berhenti....kami teruskan perjalanan pulang ke Cahaya SPK....Alhamdulillah selamat sampai ke rumah....

Rindu segala-galanya bila ingat balik percutian kami.... mungkin lepas ni akan cuti2 kat Kuala Terengganu pulak *wink*


Seronok pulak bercuti kat mana2 sekarang.... sebab kawan2 kat fb/instagram banyak bantu promote tempat2 yg patut eynda pegi... tq semua... muahhhhhssss :-)


Owhhh ye.... bagi yg bertanya pasal harga bilik kat Impiana, sorry eynda tak brape pasti sebab hubby yg booking online thru :-



Bila tanya dia pun tak ingat harga brape.... tapi boleh check kat agoda k ;-)






9 comments:

SYANI said...

Kalau tak silap Warung Aziz Satar tu pernah masuk citer Best In The World kat 8tv.

Kasih Salina said...

salam kak..dah baca n3 sebelum ni..menarik la kak..terliur sungguh tgk pic makanan tu..camna rasa musang king tu kak..sedap sangat ker..hihi..

:: Riri-Fatieha ::~ said...

terliur tngk sata tu.. hehe

Shida said...

Kak eynda..sari,masa akak ke mesramall tu kebetulan shida ada hal,so x dpt nk bjmpa..xdw rezeki..umah shida di Paka..so next holiday akak ke t'ganu insyaallah ada rezeki bleh jmpa kan...

Shida said...

Kak eynda..sari,masa akak ke mesramall tu kebetulan shida ada hal,so x dpt nk bjmpa..xdw rezeki..umah shida di Paka..so next holiday akak ke t'ganu insyaallah ada rezeki bleh jmpa kan...

:: Mrs.Eady :: said...

seronok nyer!

Nafira usof said...

oohhh.. rindunya kopok lekor terengganu~ hehehe

syafisyifa' said...

Sdapnya kopok lekor...terliurrrhihi

reyna cikgu pra said...

syoqq..syokk......singgah menyinggah ni sangat best kan....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails