Tuesday, December 18, 2012

Cherating Aku Datang Day 3.





Assalamualaikum....


Kat Cherating setiap pagi sementara tunggu isterinya & anak-anaknya bersiap utk breakfast, suaminya turun berjalan-jalan sedut udara pagi di persisiran pantai... isterinya kepingin jugak buat macam tu tapi apakan daya... ada anak-anaknya yg perlu diuruskan... kalau isterinya ikut suaminya maka anak-anaknya pun mahu ikut sekali maka tak mandi la semuanya ahahaha....



Tetiba bawak balik ketam ke bilik!! Besar!! Masih hidup ok.... riuh rendah la anak-anak tengok ketam besar termasuk le mama diaorg pun join riuh rendah.... nasib baik semua dah bersiap mandi pakai elok2 dah... maka mengekor la belakang si ayah turun ke tepi pantai utk upacara melepaskan ketam itu.... ewahhhh garang ok ketam tu... jalan pun tak betul nak garang dgn org hahahah... siap buat gaya otromen ngadap eynda hahaha... jalan mengundur ada... mengiring ada... comel aje... hubby jumpa  ketam tu naik ke pantai tengah cari breakfast hehe... dah lepas masuk laut... mesti ketam tu panik...ingat riwayat hidup dia bakal berakhir kat situ kekekeke...





Food kat f&b tu agak boring kot... ulang yg sama selang dua hari... ewaahhh nak macam mana lagi kan eynda... syukur dah dapat sarapan.... day 1 ada nasi lemak... day 2 best skit ada nasi minyak... esok tu patah balik nasi lemak hhmmm... lauk pauk lain sebijik hari2 menu yg sama... 





Lepas breakfast balik ke bilik tukar uniform... lepak pool dulu... petang baru lepak kat pantai... ingat lagi masa nak pindah SPK, konon nak tanam pokok besar nanti nak buat buaian macam ni... boleh buai laju-laju nyanyi macam bawang putih kan... hubby kata tunggu time cucu kita nanti baru pokok kat rumah tu boleh buat buaian gantung huwaaaaa....





Singgah playhouse.....





Takde apa pun dlm playhouse.... menan masak-masak sila bawak sendiri ye...





Background bilik kami... cuba teka bilik kami yg mana satu? Jenuh nak jawab :-D



Tengahari tu kami plan tak makan nasi la sebab breakfast dah makan nasi minyak.... kami ke Geliga utk cari sata & kopok lekor.... berpandukan info dari kawan2 di FB maka terjumpa la kawasan jual sata ni... dekat je Geliga ni dgn resort... area Kemaman... 10 minit drive sampai...




Pilih punya pilih gerai yg banyak tu kami berhenti di gerai ni... Warung Otak-otak Cik Wan...





Borong kopok lekor rebusss & sata.... otak2 tak dapat beli coz 2pm baru gerai tepi tu bukak & jual otak-otak...





Cari port utk berkelah.... di Pantai Mok Nik aka Monica Bay wow nama omputih :-D





Sedapnyaaaaa..... kopok lekor rebus hanya kat sana je ada... kat KL ada ke? Sata rupanya ada macam2 style ye... yg ni rasa manis... masa nak balik SPK tu makan lagi tapi yg ada cili padi pulak...



Tak dibenarkan mandi manda di Monica Bay... mungkin agak bahaya... sempat pegi snap gambar di tepian pantai tu tapi tak berani nak dekat dgn air lautnyer... nampak ganas...


Dah kenyang makan sata & kopok lekor kami jalan-jalan makan angin sampai ke sempadan Dungun hehehehe.... singgah minum2 kat Mesra Mall... tengok kawasan2 petronas tu... kemudian patah balik... Ikut jalan alternatif utk balik ke kuantan...terjumpa Mini Zoo... tapi adam takmo berhenti coz nak balik resort & mandi laut....nampak cam best je Mini Zoo tu... dalam hutan...





Hubby & adam turun ke pantai dulu.... eynda & hannah lambat skit... bagi hannah berehat baring2 jap... pastu baru ke pantai... turun je tangga bilik nak ke pantai eynda dah bau sesuatu... sepanjang jalan nak ke pantai ada padang berumput... asyik tengok atas rumput je... ada t**i lembu ke??? Tapi tak jumpa pun....Bila sampai kat pantai tu diaaaaaa.... betul la ada lembu... hehehehe.... adam kata kuat betul deria bau mama.... :-D





Kejap je kat pantai...hubby pun tak ke tengah main ombak... sebab staff kat situ datang kat tetamu tepi pantai... nasihatkan jangan mandi kat tengah laut sebab ombak tinggi hari tu.... memang tinggi... tinggi dari Adam...


Tengok ni...










Tinggi kan... takut pun ada... teringat kisah tsunami... tapi tawakkal je lepak kat situ... memang la takde apa-apa dgn izin Allah... tapi paranoid tetap ada...





Malam tu kami dinner kat resort punya restoran.... tak ambik buffet coz nampak tak menarik... lauk pauk biasa aje & tak banyak choice... nak rasa kelainan skit so kami pilih western food... actually malam tu raikan pre-birthday chenta hati saya... so kena la makan best skit kan hehehe...

Dah kenyang balik bilik kita zzzzzzzzzz......








9 comments:

Lynn Hamzah said...

kelas kan kak...ada nama omputih lagi pantai mok nik tu...hehehe...

Ijah EmoTemo said...

bestnya akak! part mkn2 tu yg best ekekeke

Alin Marlini said...

ouch...besarnyer ketam..boleh makan ke kak...hehehe

fazian.batrisyia said...

sy juga pernah ke situ...betullah bila tgk website mesti cantik tempat tu...katil tiang kan...Not bad la tempat tu...

rohayu osman said...

macam sedap je kopok leko rebus tue... tak pernah lak terjumpe kan... kecik2 molek.. mesti sedap kan...

syafisyifa' said...

Besnya....semua gmbar cantik...
Nmpk sdap mknan tuu...terus laparr hihi

azhariah zuber said...

bestnya jln2 lagi eynda

IdaShazana said...

Kepok kt sana terbaik. Ikan lebih dr tepung

Kasih Salina said...

bestnya kak percutian ke cherating ni..tak tahan saya tgk sata & kopok lekor tu..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails