Friday, November 2, 2012

Al-Ikhsan Jumbo Warehouse Clearance 2012.



Assalamualaikum.......



Hari ini eynda pegi warehouse Al-Ikhsan kat stadium melawati shah alam. Jualan bermula 1-4 November 2012. Masih sempat pegi lagi ye...

Ini adalah warehouse kedua yg eynda pegi sepanjang hidup eynda... ye... serius... orang lain mesti macam2 warehouse dah terjah kan.... eynda ni baru dua kali.... yg pertama warehouse Metrojaya, masa tu tengah peknenkan Hannah.... lama dahhh... yg metrojaya tu buat kat seksyen 15 masa tu... gudang tak beraircond... fuhhhh... lepas2 tu memang tak pi dah.... dgn sesaknyer lagi....

Kali ni teringin pulak sebab warehouse yg jual barangan sukan..... so pegi la tadi, ajak jiran.... sampai depan stadium melawati dah 11am, kete dah banyak kat parking area....

Sampai depan pintu masuk, hampir2 nak patah balik keluar sebab nampak kat dalam tu dah sesak betoi... tapi last2 jiran ajak redah je...

Part yg tak best skit masa nak masuk kena beratur kitaorg silap masuk line... yg jaga tu macam bebal sikit suruh kitaorg masuk line yg betul... uihhh mana kami tau... cakap guna mikrofon suara tu mengembang apa satu tak paham hehe... sabar je la...  layanan agak hampeh di situ... terasa macam dipandang rendah buat sementara waktu... nasib baik ai tak ambik gambar u all, masuk sini glemer skit kan hhmmmm....tapi takpe... lupakan aje... malas nak layan...




Sesak!!




Dah bercampur-campur size semua especially bahagian apparel... size S kat size M... size L kat size S... ada tanya sorang staff, ada jual crocs tak? Dia kata ada tapi kids punya... "akak cari kat bahagian apparel ladies size L sana....seluk2 bawah baju2 tu... kalau nasib baik akak jumpa la..." hahahaha.... saling pandang eynda & jiran... biar betul budak ni... ke saje2 nak pekena kami... bawah baju2???? :-D 

Yg kami ni punnnnn... pegi jugak seluk2 hahahaha..... takde pun :-p




Dekat2 12pm jiran kena bergerak dulu coz anak dia keluar sekolah 12pm... Adam pulak 12.35pm.... sama sekolah... so eynda bayarkan barang yg dia beli dulu... nasib baik kaunter bayar banyak...




Selepas 1 jam beratur!!! Ini la yg sempat eynda bawak balik rumah.... puas hati jugak la sebab hajat pegi tu actually nak carikan sandal utk Hannah.... dapat jugak coz kasut2 dia semua dah buruk.... Ipanema tu eynda beli sebab nak gantikan yg lama.... tahan lama tau Ipanema tu... yg lama tu eynda dah guna hampir 5 tahun... still boleh guna...masih elok cuma nampak lama je... 

Total semua tu dlm RM115.00....... Ipanema dalam RM14++ jek.... kasut Hannah tu 60% less... tinggal dlm RM50++ sepasang...

Eynda nak cari pants & t-shirt dri fit jugak kat situ tapi takde la.... pants semua size S... pastu paras lutut je jumpa.... jumpa long pant satu je tapi size S jugak... hampehhh... rasa macam lagi baik eynda pegi kedai2 terus.... lebih selesa... takyah berebut-rebut... tak sesak....  banyak pilihan yg ada... nak tak nak je....

Sekian kisah pengalaman si blogger yg jarang teringin nak pegi warehouse...... u all boleh pegi esok & lusa... stock masih banyak tu.... :-)










8 comments:

akuzle ayu said...

Nengokkan sesak tuh kusss semangat gaks nk g tapi rega mmg menarik.. Kena g tgh2 mlm laa kalo g 2 tp stok dah lama sket kots..

eyndayusoff said...

akuzle ayu... tahu takpe hehe... kalau sanggup redah sesak dalam tu memang boleh dapat yg murah2... mungkin yg terrer bab warehouse tahu kot time2 yg org tak ramai :-)

Diary Of One said...

dah lama x beli sport shoes ni...

mai2 ke belog saya..

rohayu osman said...

wah.. bestnyer... tp ramainyer org.. lau pndai pilih mesti dpt murhkn...

DaZzlingLilLy said...

i pun penah pegi skali je warehouse sale akak..mmg rasa mcm serik jugak..baik pegi kedai time sale biasa2 je lg puas ati kan..

reyna ibrahim said...

ingat nk pi tgahri ni..tgok gmbar akak ni..adoiii tk jdiii

Sharinginfoz said...

alamak hari ni last day, tak sempat le, plan nak beli kasut, tak apalah

syafisyifa' said...

Hehe saya aritu belikan jugak kat anak yg ipanema tu kat anak sbb baca entri kak enyda ni....saja nk cuba.hihi....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails