Monday, October 1, 2012

Koleksi Kasut Lagi....



Assalamualaikum.....

Selamat petang semua.......





Eynda baru je buat entry pasal kasut last week kan... minggu ni beli kasut lagi *alamak*.......

Kasut ada le beberapa pasang dah ... tapi pegi mana pun bak kata hubby asyik nampak berBATA aje.... hhmmm no komen hehe.... 

Tapi kan... sepasang kasut Clarks yg beli hari raya tahun lepas.... bukan raya tahun ni ye.... yg tahun lepas.... eynda pakai sampai lunyai.... sebab sesuai dgn kaki eynda.... kekadang beli tapi bila pakai sejam dua kaki dah melecet.... tapi kalau yg sesuai tu, pakai sampai rosak pun tak kisah.... kasut Clarks tu sampaikan bahagian cushion dia dah lenyap.... pakai lama skit dah rasa tulang tapak kaki sakit.... tapi tetap nak pakai bila jalan2 :-)







Semalam eynda beli kasut ni...beli kat satu kedai kasut dlm Plaza Shah Alam...... berkenan sangat... harga RM69.90 je tapi bila pakai macam berdiri atas sofa.... ada satu lagi basic kaler hitam... eynda selalu nak beli apa pun sekarang suka tanya Adam sama ada sesuai atau tak.... Taste dia agak up-to-date lately....Adam yg suruh beli kaler ni... dia kata kalau kaler hitam tu macam agak terkongkong skit personaliti mama... fuhyoooo.... jawapan anak terunaku! Tapi betul jugak la... asyik2 hitam je... kasut hitam, baju hitam, seluar hitam, tudung hitam.... pikir2 balik macam reserved skit peel org yg suka hitam ni kan.... so adam suruh mama dia more relaks... pilih kaler2 ceria... memang rasa lain bila pakai kaler ceria ni...

Kasut ni tinggi ok... bila eynda pakai rasanyer tinggi jadi 5 kaki 8 inci... terus nampak slim giler.... bila pakai balik heels yg rendah terus nampak gumuks skit hahahaha..... 

Eynda kurang lihat pada brand... yg penting selesa, berbaloi, affordable, cantik & sesuai dgn eynda :-)






















22 comments:

Aiza Haris said...

cantikk.... betul tuu janji selesa dipakai..rege pun berbaloi...selesa cantik... dulu2 arwah abah ckp beli kasut mahal2 tapi pijak tahi jugak...hahaha...betol juga ek

saya pun tgh giler nak beli kasut ni x jumpa2 yg sesuaii... hehehe

Abil Fikri Ahmad said...

Salam..that shoe is very very the nice.....cantik n look happy..

puan.mila said...

cantik kasut nih..suka!! dh la hrga ok!

izzah said...

Seriously suka sgt dgn kasut akak...rasa mcm nk suruh akak jualknn pd sy je...Sgt brkenan tp xde masa lg utk brshopping...

saniah said...

Hehee...seronok la eynda blh pakai mcm2 style kasut..akak ni hny blh pakai kasut yg bosan tapi tak mnyakit kan...dah tua ni kannn :-)
Takpa muda2 dulu dah rasa dah kan

yuzi musa said...

cantik..and meriah.. patut la adam kata kalau hitam terkongkong...

Azian Elias said...

suka tgk color dia. menarik sangat. sesuai lah dgn Eynda yg putih melepak tu..

akak jgn harap boleh pakai macam ni.. mau jatuh nanti.. dah terlalu tinggi.. 5 7

♥MAMASYAZA♥ said...

cantik n nampak ceria.

eyndayusoff said...

Aiza Haris... orang kata lagi mahal lagi tahan lama... dari pengalaman, tak jugak... so beli aje walau murah... kalau rosak boleh beli lain... tak le kelat muka sebab nak kena keluar duit banyak2 utk kasut ganti yg rosak :-D

eyndayusoff said...

Abil Fikri Ahmad.... terima kasih :-)

eyndayusoff said...

Puan mila... harga dia ok sangat2 kan :-)

eyndayusoff said...

izzah... takpe nanti2 kalau ada masa free mesti boleh shopping macam2.... akak dulu pun pernah rasa susahnyer nak beli apa pun sebab masa anak kecik2 diaorg suka meragam...

eyndayusoff said...

Kak Saniah.... eynda pun tumpang boleh pakai lagi ni... :-)

eyndayusoff said...

yuzi musa... haah bila adam cakap macam tu baru eynda tersedar... betul jugak kata2 dia tu :-)

eyndayusoff said...

Kak Yan... tingginyer akak! Best la... eynda ni kena pakai tinggi2 sebab nak nampak tinggi hihi...

eyndayusoff said...

mamasyaza...thanks :-)

syafisyifa' said...

cantik kaler ceria tu kak eynda...betul kata adam tu...hehe bijak adam tu kak eynda.dh anak teruna dh

norh said...

kirim salam kat adam yg matured tu..he he

kak, saya pi mai pi mai dok pakai selipar jepun yang takdak jenama tu jugak la..walaupun dok beli sandal yang tebai2..he he

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

rege tade masalah asal selesa.. =)

Bitt (doubeIS) said...

cantik...mesti lagi tinggi akak :)

|| NaFiRaa || said...

cantek~ kaler dia pon menarik~ boleh masuk ngan pelbagai warna baju~

Jna marcello said...

NICE!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails