Monday, October 1, 2012

Sabtu Di Cineleisure/The Curve....


Assalamualaikum....

Selamat Isnin semua :-)




Sabtu lepas kami ke The Curve.....

Bertolak keluar dari rumah 12pm.... tapi sampai The Curve hampir 3pm!!

Sebab lalu ikut jalan belakang (kampung melayu subang), dekat2 nak sampai area The Strand jammed!! Teruk punya jammed hhmmm....kami singgah lunch kat Restoran Kayu Nasi Kandar @ The Strand...masa tu dah 1.30pm...lapar le...

Hampir2 nak patah balik ke shah alam.... tapi lepas lunch nampak macam ok skit jalan.... redah aje...

Parking kat Cineleisure.... mula2 beli tiket wayang.... 3 tiket je.... sorang lagi buat apa? :-D



Posing dgn karekter2 dlm movie...movie start @ 5pm.... ada lagi 2 jam... jalan2 dulu la...


Cross bridge dari Cineleisure ke The Curve, nampak seseorang dari jauh berkacamata gelap... nampak glemer jek... ingatkan Neelofa lorrrr.... pastu tengok yg sorang lagi jalan tepi dia... aikkkk macam kenal je.... terus cakap kat Hannah.... "Hannah...kakak barbie!!" 

Apalagi.... suruh anak2 kejar itu kakak barbie hahaha.... anak sedara hubby daaaaa.... dia bawak bibik dia jalan2 shopping sebab esok tu Salmah (bibik) nak balik Indonesia dah.... sempat la eynda jumpa Salmah...boleh babai-babai kan hehe....

Jalan2 dgn diaorg jap.... cari salon.... 4 salon dlm The Curve full! Kecewa betul.... last2 patah balik ke Cineleisure ada satu salon.... nasib masih belum penuh appointment... so boleh la manja2kan rambut di situ....

Kakak barbie balik lepas hubby eynda datang claim anak2.... datang claim tu hehehe.... bawak anak2 pegi tengok wayang sementara eynda kat salon... bestnyer.... boleh buat selalu ni hehe...






Movie habis elok2 je eynda pun habis bermanja di salon.... Happynyer diaorg bertiga.... citer macam2 pasal movie.... mamanyer sengih2 je la dengar sebab tak tau jalan citer :-p

Jalan2 lagi.... berpecah.... hubby & adam... eynda & hannah pegi street market The Curve tu... konon nak beli macam2 tapi sempat beli cekak bling bling Hannah je... Hannah komplen lapar... hubby pulak call panggil datang area Metrojaya coz nak beli sesuatu....






Oleh kerana Hannah lapar singgah makan aiskrim kat New Zealand Natural dulu sebelum masuk Metrojaya.... kalau tidak, tak tenang nak pilih barang.... Abang Adam kenyang popcorn so duduk baca buku... Adam sekarang minat menulis.... dia tengah dlm proses tulis bahan cerita... mula2 dia menulis dalam buku tulis... sekarang ayah dia ajar guna Microsoft Words..... nampak gaya Adam ikut jejak mama dia niii.... suka menulis hehe... mama dia pulak ikut jejak arwah tokwan Adam.... suka menulis gak... actually hubby pun pandai mengarang ... tapi dia mengarang utk bahan keje dia la... pendek citer Adam ikut jejak mama & ayah dia & tokwan dia.... Hannah pun dah nampak skit tapi baru start dgn lukisan2....





Masuk Metrojaya tingkat atas sekali mula2 terkejut.... nak tutup ke? Kosong! Jualan murah sampai less 70%.... luggage.... cadar2... toys... baju2..... bestnya kalau boleh shopping banyak.... tapi berangan je la.... beli apa yg penting je hehe.... Rupanyer tingkat tu memang nak tutup.... Living Quarters akan ambik alih pindah masuk.... 





Tu salon yg eynda pegi masa hubby & anak2 tengok movie..... boleh la sekali sekala nak manja2 kat salon.... nanti cari SPA pulak.... hubby dah boleh handle anak2 dlm 3-4 jam... ok la kan...

Plan nak dinner terus kat The Curve.... tapi last2 kami singgah Vichuda Kota Damansara....

Hannah dah siap plan nak tengok movie lagi.... ketagih movie la tu... masa snap gambar dgn karekter movie Hotel Transylvania tu dapat free sabun mandi yg bulat macam kat hotel2 tu.... sekarang mandi Hannah nak guna sabun tu je.... macam kat hotel katanyer :-)

Owhhh ye masa masuk salon Hair Kunst kat The Curve tu, nampak Iqram Dinzly baru selesai gunting rambut, lepas tu terbaca Fouziah Gous ucap hepi besday kat Iqram dlm Instagram hari yg sama.... besday boy rupanyer....tak sempat nak ramah mesra... ye la salon tu appointment dah penuh...keluar gitu je la.... cehhh macam le nak gi tegur Iqram tu kan... buat malu je ye :-D












4 comments:

ArELeEz said...

ok jugak iqram jadik host jln2 carik mkn. mkn xcontrol! aci geget je. he3..

Aisyah Ahmad said...

wahh..
rajin redah jemmm ye kak..
kalo sy tu..
memang balik tido daa...
hehe..

norh said...

bestnya dapat manjakan diri..pas ni confirm kena cari spa plak..

zailamohamad said...

sabtu lepas pon zaila ke Ikea, pagi2 lg kuar rumah sebab xnak kn jem & susah cr perking..hehe

pagi2 lg g makan nasi kandar kat kayu nasi kandar tu:P

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails