Thursday, October 4, 2012

Kelas Aerobik Di Cahaya SPK Resort Club...



Assalamualaikum......



Baru2 ni masa eynda pegi gym kat clubhouse, nampak promosi kelas aerobik.... terasa nak join tapi takut timing tak kena....maklum la aerobik kena ikut majoriti kan.... ramai yg bekerja nak join kena la ikut time org bekerja.... kalau takat nak pi gym sorang2 eynda anytime je hehe...

Bagi jugak la nama.... last week diaorg call utk konfirmkan dgn eynda... 2-3 hari lepas diaorg call lagi cakap hari Rabu (last nite) ada demo aerobik so diaorg invite eynda utk datang....actually eynda ni jarang keluar malam sendiri2 tanpa hubby & anak2... waktu malam memang sentiasa ada kat rumah.... agak berat hati nak pegi kelas tu last nite.... tapi pagi tu dah bagitahu hubby, dia izinkan... kebetulan petang dia balik awal, anak2 tinggalkan kat rumah dgn hubby.... tq hubby hehe...

Yg tak brape sedap hati, demonyer konon start 7pm-8pm.... time maghrib kan.... eynda pun dlm 7.20pm baru bergerak ke clubhouse.... sampai2 receiptionist kata memang belum ramai datang sebab time tu diaorg pun paham time org islam solat....masa eynda sampai baru 4 org datang termasuk eynda & instructor.... ada sorang tu solat dulu kat surau clubhouse...

Dah dekat 8pm baru laaaaa ramai datang... total masa start kelas dlm 9-10 orang .... penuh gak la bilik tu....




Kelas aerobik pertama di clubhouse cahaya spk.... kelas aerobik pertama jugak utk eynda... panik okeh.... eynda risau eynda jenis slow nak dapat step .... tapi Alhamdulillah actually banyak step eynda dah buat selalu kalau guna vcd kat rumah..... so agak senang eynda nak follow.... enjoy sangat... terus rasa nak register utk kelas 2 kali seminggu.... best sebab instructor ajar total body workout.... 

Janji kat anak2 8pm mama balik.... tapi sebab kelas pun start 8pm, maka 9pm baru habis kelas.... kelam kabut balik rumah.... apa la citer anak2 kat rumah dgn ayah diaorg kan... Adam tu ok... Hannah le... balik je eynda tengok....



Haaaaaa???!!! 

Heeheheheh..... ada kelas mekap kat rumah rupanyer...tak habis2 cakap kat eynda "kesiaannnn Hannah...." sebab mama tinggal dia... dia jadi cam ni la.... ayah dia kata, eynda keluar 7.20pm tu.... 8pm Hannah dah tanya..."mana mama??" Cemana ni???? 

Next time boleh la bawak anak-anak.... ada sofa kat luar kelas.... comfortable utk diaorg lepak.... nak tinggal kat rumah kalau hubby ada boleh la... diaorg aje sendiri2 kat rumah eynda taknak... bahaya... pikir keselamatan jugak kan... 

Kelas aerobik ni 2 kali seminggu.... hari rabu 7pm-8pm, tapi majoriti ingat nak mintak tukar ke 8pm-9pm lebih selesa kan.... hari sabtu pulak 9am-10am, takde masalah utk eynda... sebulan kalau seminggu sekali RM100, kalau 2 kali seminggu RM140.... ni charges utk member clubhouse.... kalau org luar pun boleh join tau... meh meh join dancing2 dgn eynda ;-) Non-member bayar extra RM20-RM30 rasanyer....

Tak sabarnyer nak tunggu next session hari sabtu ni....

Uihhhh last nite takleh tido ok.... muscle sore!!! Pusing kiri tak kena, pusing kanan tak kena.... tengah malam terjaga rasa badan takleh bergerak! Tapi eynda tahu bila ada kesan macam ni maknanyer berbaloi aerobik yg eynda buat tu.... maknanyer eynda bersungguh-sungguh buat aerobic tu hahahaha..... 

Tu pun ada hati buat plan... isnin, khamis pagi buat running atas treadmill kat gym.... selang2 tambah weight lifting.... rabu malam aerobik... sabtu pagi aerobik... selasa, jumaat antara gym atau lari kat padang bola....ahad je coti!! Mampu kah?? Hahahaha..... kita tunggu dan lihat ye.... :-p

















18 comments:

ibh_sue said...

Best tu kak.. Sue ni lama sungguh tak aerobik. Nak buat sorang2 tak best la.
Hahahaha..Hannah..hannah..Awat mekap mcm tu yang oii..Heee

Mass said...

chaiyok...chaiyok eynda....jom sama2 menslimkan body :D

Mass said...

chaiyok...chaiyok eynda....jom sama2 menslimkan body :D

zailamohamad said...

wow, bestnya cermin besar gitu..mesti semangat nak menari...alahai..bestnya kalau dapat join sama tapi apakan daya..diriku preggy:P

♥MAMASYAZA♥ said...

mmg best kalo dah mula beraerobik. kat tempat akak seminggu 2x

Lynn Hamzah said...

bestnya aerobik...lepas bersalin anak ketiga nanti nak aktif balik la...

rafaliah said...

jom join GA kami, hadiah rm100 menanti anda ;-)

Nurul Ain said...

suka saya baca.sy rs semangat jugak.nk aktif semula bila asma sy ni dh kurang

Delimasari said...

badan rase ringan je kan
saya g gym 3 kali seminggu - wat tredmill hampir 50 minit

-cinta soFiaSafiya- said...

serius sis...class erOBik sangatt best.....

ya allah idamnya, nak buat class eroBik yg di rumah skrg ni....ada studio mcm ni

KhaiRin : anies said...

selim melim la akk lps ni pweeiiittt

Aku-Enot said...

Rajin jugak akak bersenam ye..Patutler slim. Ini petuannya yer...:-)

LydSunshine said...

Bestnya earobik. Saya suka jugak erobik. Amboi hannah. Pakai mekap tapi muka masam. Sedih sgt la tu kena tinggal dgn mama.

*warna lipstick tu cantik la.

nems said...

Bestlah situ ada clubhouse..dulu masa nak decide beli rumah ni diorang janji ada clubhouse..

Sampai sekarang takde..

izzah said...

sambil bersenam leh terhibur sekali...lama dah xjoin aerobik camni....bestnyer akak....

|| NaFiRaa || said...

kagum jap ngan eynda.. hehehe.. caiyok2 k!

yuzi musa said...

best nyer aerobik..

syafisyifa' said...

Kak eynda besnya p gim :) ....bertuah kak eynda..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails