Wednesday, October 17, 2012

Hotel Hermitage, Monaco.


Assalamualaikum....


Jom check-in ke Hotel Hermitage, Monaco ;-) Ianyer antara hotel bertaraf 5 bintang di situ....bas berhenti turunkan kami semua di 2nd lobby.... mungkin taknak mengganggu ketenteraman di main lobby hehe... group check-in la al-maklum... riuh rendah! Kat sana check-in guna nama last kita... kalau mat salleh senang la kan... macam kami haru gak... hubby huruf H, anak2 huruf M, eynda huruf Y!! Hampir berpecah masa kami check-in... nasib baik staff kat situ bantu... check-in under satu family guna huruf H aje....

Lepas check-in hubby pegi collect info,files, nota2 etc utk sepanjang kami berada kat sana, kemudian join tetamu lain kat area welcome drinks & snack kat luar courtyard.... kami minum orange juice aje... snack banyak sandwiches yg kami rasa ada bahan yg tak boleh dimakan hehe....terus terang eynda highlitekan kat sini... Monaco agak susah utk kita cari tempat makan yg halal.... so nak hidup terpaksa la cari makanan yg kita rasa boleh makan, janji elakkan ayam, daging & dah tentu utk muslim no pork kan.... kalau rasa was-was tu elakkan la...





Check-in dulu....





Dalam 1.30pm waktu Monaco kami dah boleh check-in walaupun time sebenar boleh masuk bilik adalah 3pm :-)





Nombor bilik kami....





Eynda rasa bilik ni yg paling murah hehe....tapi tetap WOW bila masuk bilik :-D




TV biasa je... semua channel guna bahasa france.... tengok gambar je la...mana paham... ada channel cartoon plak tu... anak2 je konker TV...





Luas jugak la sebab boleh letak dua bijik katil Queen...




Siap rak kasut....




Takde kettle & peket2 minuman panas ye.... dlm fridge tu minuman tin & yg tak boleh kami minum... ada snack2 jugak tapi satu pun tak sentuh... sebab kena bayar nanti hahaha.... 



Bilik mandi....




Puas hati mekap guna cermin bulat tu.... open pores pun nampak!




Best tak??? Kalau kat Malaysia sila la beli sendiri kat kaunter perfume kan.... kat sana free aje... yg baki2 eynda tapau balik Malaysia *wink* 





Pemandangannyer diluar tingkap bilik... town aje... nak seaview bayar le sendiri.... yg ni pun satu malam dah RM1K++ duit Malaysia huhu... 





Bumbung 2nd lobby ni cantik....





Sepanjang lorong ke main lobby ada promote barangan berjenama yg eynda rasa ada butiknyer dalam hotel cuma tak TERcari... bukan nak beli pun kalau jumpa :-p




 Deco di hadapan salah satu lounge di situ....






Nak ke main lobby dan jugak ke bilik breakfast.... klasik betul design hotel ni....Adam kata macam dlm citer Titanic :-D




Lepas check-in lepak2 dulu dalam bilik.... sepatutnya malam kami sampai tu ada welcome receiption... bas akan datang ambik kami semua dan bawak ke Le Deck di Monte Carlo Beach Club tapi kami agak keletihan so tak join.... ada geng dari Singapore cakap tak rugi pun kalau kami tak pegi malam tu... sebab pegi minum2... mingle2..macam kat tepi kondo punya swimming pool aje... ramai yg balik awal hehehe..... so kami keluar lewat sikit utk dinner... masa dalam bilik baca2 peta monaco nampak iklan Mcd... apalagi terjah aje la... tapi kena jalan kaki... Monaco kan kecik aje... jalan je beb.... exercise hehehe.... sebab tu orang kat sana slim2 & nampak fit.... semua macam model aje... takde yg tak cantik kat Monaco huhuhu.....

So malam tu kami jalan kaki ke Mcd....ehhh nanti citer kat entry seterusnya :-)





7 comments:

CT said...

sambung lagi ya Eynda..akak nak baca...hihihi

LydSunshine said...

Pergh.. Bvlgari bagi percuma je. heheh. Hebat.

Knor said...

wah..bestnya..

reyna ibrahim said...

kak linda niiii..orang dok syoqqq baca...dia stop.....aduihhhhh

Zefa NorAsmara said...

Sgt teruja tgk hotel tu.. sgt la cantik.. :D

Kasih Salina said...

cantiknya hotel ni kak..

Kasih Salina said...
This comment has been removed by the author.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails