Thursday, October 18, 2012

Day 1 @ Monaco ~ Kisah Dinner...





Assalamualaikum.....


Oleh kerana kami tak join welcome receiption, dalam 8 malam kami keluar jalan-jalan cari makan... Dah nampak iklan mcd dlm map, maka anak2 pun nak mcd aje la... haihhh... kat shah alam pun ada mcd ye anak-anak...keluar dari hotel berpandukan map kami pun berjalan le ... jalan... jalan... jalan.... mana mcd ni?? Tengok dalam peta macam dekat... tapi rasa macam jauh? Mungkin sesat pusing sana pusing sini kot... rasa jauhnyer.... lebih kurang sejam kot baru jumpa mcd!!



Dari jalan atas kami turun tangga tu.... masuk bangunan yg berlampu biru tu... signboard Mcd dari jalan atas tu kecikkkk jek tau.... Dalam ukuran 1 kaki persegi je... huhu... haaa pastu masuk bangunan tu pandai2 la cari mcd ye.... dalam tu mula2 jumpa bowling centre....naik lagi ada tempat main video games.... naikkk atas lagi baru jumpa mcd perrgghhh.... pendek citer bangunan tu dikhaskan utk anak2 di Monaco beriadah la kot.... tempat lain takde dah... sebab tu ada mcd....

Nasib baik anak2 tak makan burger2... diaorg makan fries aje ... nuggets makan tapi kat Monaco diaorg takmau.....fries...fries...fries... eynda & hubby makan fillet o fish *sigh*... tak puas makan sebab fish mana le kenyang sangat kekekeke.... kalau kat Malaysia konfirm order yg paling besar & tebal!! Haha.... 

Dalam mcd tu ada McCafe di satu sudut.... khas utk mak pak yg bawak anak2 makan mcd kot2 dah tak lalu nak makan mcd boleh la order coffee etc...ala-ala coffee bean/starbuck tu...

Kat mcd diaorg jugak ada ala-ala atm machine, boleh order menu & bayar guna kredit kad ok.... pastu pi collect order kat kaunter hehe... Malaysia nan ado.... Menu2 pulak tak sama macam kat Malaysia... nampak gaya lagi best menu2nyer malangnya tak dapat nak try makan sebab kami cuba elakkan ayam & daging... apple pie takdok.... ada wedges tapi goreng macam fries aje, tak letak cheese bagai....ada salads.... macam2 lagi la... 

Dah kenyang dalam 10pm kami pun berjalan balik ke hotel sambil tengok pemandangan-pemandangan sekeliling.... jalan2 di Monaco agak sempit... dah le diaorg drive stereng sebelah kiri kan... so mula2 agak konpius masa nak melintas hehe... dianggarkan 30 minit la jalan kaki nak balik ke hotel, tambah2 bawak anak2 kecik berjalan kan... macam2 peel...nasib baik la macam jalan kaki dalam aircond hehe....


Rehat kat lobby jap.... lenguh kaki berjalan tau... dah le eynda pakai wedges kekekek... tapi honestly wedges ni memang selesa walau berjalan berjam-jam.... tak rugi eynda beli walau murah :-)   






Ajak balik bilik takmau... nak jalan-jalan lagi.... ye la kat Malaysia time tu baru pukul 4-5 petang... takde nak balik lepak bilik pun dia :-) Nampak tak girl kat belakang tu? Mak dia waduhhh... dah ala-ala Grace Kelly...rasanyer ayah dia pangkat tinggi2 dah... dari negara mana tak tau la... satu company dgn hubby gak...



Masuk je bilik ada seprais! Coklat! Dark Chocolate.... hubby tak suka so dapat kat eynda :-D 






Ada satu raga kudap-kudapan pulak tu.... tapi kami tak bukak... bawak balik Malaysia... ada nougat... biskut... dipping sauce... coklat yg diaorg buat sebijik macam buah zaitun... bunga ros yg digoreng dan disalut gula....sekarang raga tu eynda buat tempat letak roti2 :-)


Malam tu tak ingat la tido pukul brape.... semua tido tak sedar apa.... masa berjalan-jalan tak rasa letih pun... tapi time tido masing2 tido ternganga kot hahaha.....


Nantikan entry day 2 ;-)










7 comments:

reyna ibrahim said...

kak lin...stoppp lagi???/ adoi...

Chik Na said...

tak sabar nak baca entry yg seterusnya..

bila jalan-jalan negara bukan islam ni pasal makan lah yg susah sikit kan?.. terpaksa la makan ikan je :D

DeQWa said...

jalan2 dlm suasana sejuk takde la rase letih sgt,klu kt malaysia....mau hangit..huhuhu..
pegi obersea nih,tmbh2 yg ssh nk cri mknn halal,mau kena bekal maggi byk2 la jwpnye...haha

nn lylyn said...

chantek view hotel tu ^^

kasihredha said...

nak cari mknanan halal susah ye?
cantik hotel tu

Mass said...

eynda....bestnyerrrrrrr

syafisyifa' said...

Cantik bangunan kat sana

Kak eynda nnt snap gambaq roti dlm raga tu ye

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails