Wednesday, September 19, 2012

Adam Buat Follow Up...





Update terkini pasal Adam....

Pukul 2.45 pagi tadi adam gerak eynda .... dia muntah lagi... sampai ke pagi muntah 6 kali.... eynda bagi dia makan ubat tahan muntah.... dah 6am baru dia tertido... hari ni tak pegi sekolah.... Pagi ni diarrhea pulak... 3 kali ke toilet....

Baru balik dari klinik ni.... buat follow up... doktor tukar ubat tahan muntah yg lagi kuat & tambah ubat2 lain.... kebetulan ayah adam pun muntah2 last nite, doktor kata ni mungkin bukan sebab food poisoning.... tapi virus infection... stomach flu... boleh berjangkit melalui udara..... so dari sape berjangkit takleh nak trace jugak... musim perayaan kan... pastu ada keluar jalan2 kat shopping kompleks jugak....

Sedang berdoa harap2 Hannah tak terkena.... eynda pun tak terkena... eynda kena nanti sape nak jadi nurse kan! 

Dah beli berbotol-botol 100 plus utk minum kat rumah.... kena stay hidrated sebab adam dah banyak muntah & diarrhea...semua yg masuk akan keluar balik... kelembikan dah dia... jeans pun dah terlondeh-londeh.... 

Semalam adam pegi sekolah... sebab nampak macam dah sihat kan.... balik sekolah adam citer, dia pening2 masa kat sekolah.... pas tu malam tadi dah start lemah badan.... tengah tido malam dah muntah2 balik..... so hari ni dapat MC... sehari aje doktor kasi... takpe tengok esok cemana....ada call pihak sekolah tadi... diaorg nak surat MC atau surat dari ibu bapa....

Total muntah hari ni 10 kali.... diarrhea 3 kali.....fuhhhh.....



** Lembik2 pun masih main tenet grrr....








14 comments:

irenedahayu said...

semoga cepat sembuh ya Adam...

Ena's Palace said...

cian adam...rajin² makan ubat yer..nnti cepat sembuh

fazian.batrisyia said...

Semoga family akak cepat sembuh...sy dah pernah alami jga anak cam tu...kesian sgt sampai lembik tak bermaya....

Fauziah Mohamad said...

Semoga cepat sembuh ye anak eyda. Memang tengah musim ni.

|| NaFiRaa || said...

moga semua capet sembuh~ kesiannye~

liyana said...

pray for adam..semoga cepat sehat

Izza - Jiejah said...

sian adam ..tp kesian la kalau anak² yg kene . kita pun kalau kene lembik cm bubur jadinya huhu

cepat sembuh adam ;-))

LydSunshine said...

Salam. Belum betul2 pulih rupanya Adam. Kak, bagi minum air kosong biasa je la. Bagi air kosong tu cuci virus.

eynda said...

Thanks semua.....

syafisyifa' said...

Mudah2an sembuh insyaallah.rehat byk2 ya abg adam.

imhana said...

cepat shat ye adam..

RAWATAN KESIHATAN BIODISC said...

Sekadar maklumat: insyallah boleh membantu keluarga anda
layari

http://rawatanbiodish.blogspot.com/

Alin Marlini said...

petua mak alin kalau muntah2..amik tali kasut, simpul 3 kali...selawat pehtu suruh dia pakai cam rantai

Crew Fathi said...

comei gambar tu.. ^_^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails