Tuesday, September 18, 2012

Adam & Food Poisoning...










Kesian Adam........ hari ahad malam hari tu lepas Maghrib dia ngadu sakit perut.... kami ingat dia sakit perut sebab kelaparan....suruh dia sabar kejap sebab dlm 8.30pm nak pegi open house........malam tu ada 3 open house so cakap kat dia boleh makan banyak2 hehehe....

Open house yg pertama dia makan ok je.... open house ke2 & ke3 ayah dia kata adam tak makan banyak sangat sebab dah takleh nak makan... pelik jugak la... selalunyer selera makan dia memang tip top....

Balik rumah dia tak cakap apa pun....







Pagi dalam 2am tetiba dia masuk bilik eynda.... dia kata dia muntah.... mama dia ingat sebab makan banyak sangat sebab tu la sampai muntah2.... pas tu masih muntah..... takleh tido dia sampai ke pagi.... dah 7am baru tertido......

Hari Malaysia pulak ada open house lagi.... breakfast & petang... dua-dua adam takmau pegi ... takde selera makan katanyer.... nasib baik open house semua kat SPK, ayah & mama bawak Hannah kejap penuhi jemputan.... sepanjang hari adam tido je.... dia dah start diarrhea....balik dari breakfast raya tu eynda bawak pegi klinik... sebelum masuk bilik doktor pun dia sempat termuntah lagi kat toilet...doktor kata food poisoning, banyak sangat open house minggu ni, tak dapat nak trace apa yg dia silap makan... tapi tak kesah la dah nak jadi kan... janji dah jumpa doktor, dah dapat ubat....

Sepanjang hari tu dia cuma makan roti putih sekeping je.... suruh dia minum 100 plus banyak2... tido je... kesian tengok... ubat doktor pun bagi kesan mengantuk kot kat dia plus letih tak makan... gerak suruh bangun pun susah nak terjaga....

Petang isnin cakap kat adam, mama order dominos pizza... tu je pembuka selera utk dia.... baru laaaa malam tu nampak bertenaga......

Pagi ni tengok dia ok dah masa suruh bangun siap2 ke sekolah.... tapi pesan jugak... kalau masih muntah... diarrhea.... suruh cikgu call mama...Alhamdulillah takde masalah kot kat sekolah...

Total adam muntah 6 kali! Diarrhea 4 kali!! Nasib baik nampak dia tenang.... ye la mesti letih teruk kan sebab semua keluar balik dari perut.... nasib baik jugak la tak demam.... susah hati bila anak yg memang pantang nampak makanan tak sihat & tak boleh nak makan.... kesian masa dia boleh telan sekeping roti je.... legaaaa bila dia makan pizza berkeping-keping lepas tu....

Semoga cepat sembuh 100%.........ameen...







8 comments:

Kakzakie said...

Bila dah kena macam tu memang letih dan lembiklah Eynda. Tapi dia tak cerewet dan itu yg buat kita susah nak tahu.

Mujur dah ok dan harap terus oklah hari ini..

puan.mila said...

mmg lembik bdn kalau kena cmtu..cian ank akak..moga cpt sembuh ye :)

Bitt (double IS) said...

hope adam cepat sembuh...nasib baik hannah tak kena...

saniah said...

Moga cepat sembuh ya adam...kena fois poisioning mmg mnyakitkan sbb aunty pun prnh kena...ishh lps tu serik dh nk mkn2 kat tempat yg tak biasa...
Get well soon ya..mama kena oder dominos lg la nmpknya :-)

Alin Marlini said...

kesian kalau anak2 kena camtu..kalau Qayyum dah tentu makin kering..semua takmo makan...

Smg Adam cpt baik ek

syafisyifa' said...

La ksian abg adam xsihat.semoga cepat sembuh sepenuhnya ya...

LydSunshine said...

Tak laratnya muntah 6 kali. Alhamdulillah dah ok.

Mass said...

get well soon adam....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails